Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rossignol, Fun2

15.01.05, 20:33
    Czesc!
    Moja znajoma chce mi sprzedac narty (damskie)Rossignol, Fun 2, po okazyjniej
    cenie. Ja caly czas jezdze jeszcze na starym modelu nart: nieparaboliczne,
    przepisowo ;-) dluzsze ode mnie i co tu duzo mowic juz lekko podniszczone.
    Bardzo chetnie kupilabym nowe, ale...no coz, nie wiem zbyt duzo na temat co
    obecnie warto kupowac, a co po prostu jest modne. Pomozcie forumowicze. Acha,
    jezdze od zawsze na nartach i jezdze dobrze. No wiec?
    Pozdrawiam,
    Iwka
    Obserwuj wątek
      • Gość: Colagen Re: Rossignol, Fun2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:17
        słuchaj Iwka - wydaje mi sie ze nie sa to narty katalogowe. kupione pewnie w
        jakims supermarkecie. w 2000 roku Rossignol wypuscił nartki Fun Carver ale
        miernej jakosci . Kazda firma - no moze wiekszosc robi narty dla zawodnikow, do
        dobrych sklepów tzw narty katalogowe i troche tzw jednorazówek dla
        supermarketow - tanich nic nie wartych nart. nie spotkalem narty Rossi o takim
        oznaczeniu wiec podejrzewam ze nalezy do tej trzeciej kategorii. skoro juz
        jezdzisz na nartach to kup jakies porzadne ktore posłuza Ci na pare lat.
        pojezdzij na nartach z wypozyczalni , poczytaj recenzji , przyjrzyj sie testom
        ale wybierz sama .
      • Gość: Colagen Re: Rossignol, Fun2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:20
        Dobra - zartowalem
        www.carving.com.pl/sprzet/index.php?
        ids=47532b014f144ac385e7b9508db 35be6&co=kolekcje_narty&sezon=0 4/05&producent=Ros
        signol&id_modelu=1204
        • iwka_ Re: Rossignol, Fun2 15.01.05, 22:31
          Colagen, Ty to lepiej nie zartuj, bo kolezanka to zaufana osoba i cene oferuje
          zatrwazajaco ciekawa jak za tak nowiutki model nart :-) No coz...szperalam
          teraz troche po internecie i za wiele nie znalazlam informacji. Jedno juz wiem -
          w tym sezonie ponowie stane pod wyciagiem ze swoimi starymi deskami :-))))
          Dziekuje za rade Colagen. Wypozycze jakies nowosci i przetestuje rozne deski
          sama. A moze w koncu przerzuce sie na snowboard? Ech...
          Dzieki Colagen!
          iwka
          • Gość: Colagen Re: Rossignol, Fun2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:27
            sory Iwka- kup te narte- to dawna Saphir tylko inna grafika narty , a Rossi
            naprawde robi dobre narty dla kobiet. Moge polecic bo moje Elanka i Rossignolka
            jezdza na Saphirach i sa zadowolone . jesli jezdzisz zeslizgiem to wewnetrzne
            krawedzie kazdej z nart naostrz na 88 st. a zewnetrzne na 89 zobaczysz róznice -
            jakbys jezdziła na nartach zawodniczych - oczywiscie porównujac z tradycyjnym
            ostrzeniem . Tylko niezapomnij oznakowac nart bo jesli pozamieniasz to da
            odwrotny skutek. jesli jezdzisz dobrze to dociazaj na tych deseczkach tyly
            nart - one to lubia - poczujesz to szczegolnie przy wyjsciu z zakretów.
          • Gość: kubagr Re: Rossignol, Fun2 IP: *.155.129.214.Dial1.Baltimore1.Level3.net 16.01.05, 15:28
            ladna narta (graficznie)
            jezeli jezdzisz dobrze i agresywnie: zapomnij. Bedziesz przeratatla te narte i
            zrobisz z niej placka bardzo szybko./ Generalnie tzw women narty sa detuned i
            bardziej miekkie od meskich.
            Fun2 jest wlasnie taka
            jezeli cena jest glownym motywem to bierz ale uprzedzam ze jezeli jestes dobra
            na stoku to zrobisz tzw overpower czyli po prostu wyczerpiesz wlasciwosci nart.
            mam 2 corki jezdzace bardzo dobrze i one probowaly tzw damskie narty : za nic na
            swiecie by na nie nie weszly, sorry
            • Gość: Colagen Re: Rossignol, Fun2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:59
              jesli wazysz tyle co 2 córki kubagra to kup sobie hamerykanske blachy tych nie
              wygniesz i nie zrobisz plackow
              • Gość: kubagr do iwka IP: *.CHP.EDU 16.01.05, 18:56
                prawdopodobnnie collargorl mial na mysli volant'y. istotnie wygladaja jak
                zrobione z blachy ale tylko osobnicy w wieku do 5-6 lat mysla ze tak jest w
                istocie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka