Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje.

IP: *.sympatico.ca 23.03.05, 13:02
    Jest ranek i zaraz wybywam ale na zakonczenie w obronie rzetelnosci
    informacji musze powiedziec ze nie bardzo cie rozumie.
    Jestes expertem na tym forum i to niezaprzecalnym a czasmi wykrecasz
    numery ponizej pasa.
    Napiales o wiazaniach pozwalajcych na przsuniecie buta wzlduznie
    tutaj
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=21620753&a=21993332
    ze sa nie dostepne w sprzedarzy co jest brednia kompeltna.
    Kurde ze dwa lata jak nie wiecej atomic nazywa to o ile sie nie myle
    personal positionig a head Bootcenter Adjustment
    tyrolia.com/index.php?useflash=true&l=2
    a u atomica www.atomicsnow.com/english/home2.php
    trzeba cliknac alpaine potem na dole po prawej stonie mamy
    collection overview|click here i mamy dostep do pdf
    z opisem calej kolecji atomica.
    Milej lektury,

Skyddad nie bierz tego personalnie, naprawde lubie koloryt
    twoich wypowiedzi ale podobnie jak Kazio w momecie kiedy sie
    rozpedzasz to w troscie o dobro forum i rzesze mniej obeznanych
    forumowicziow staram sie przyhamowac odjazdy o realnosci swiata
    nart.

Wesolych Swiat

Jozzo.

Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad. Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.fornfyndet.se 23.03.05, 15:46
        Jozzo,
        Jezeli powiedzialem,ze takich wiazan niema w handlu tzn niema.Atomica strony
        nie podaja tego typu wiazania.To co na ich stronach jest typ 'Neon614 to sa
        wiazania amatorskie' dla zaawansowanych.
        Te o ktorych mowie nazywaja sie ATOMIC Race 1018.Zupelnie inna plyta zupelnie
        inny ksztalt wiazania.
        Te wiazanie zobaczysz na stronach zamknietych dla publicznosci.Mozna wejsc ale
        trzebna znac paswoord.
        Klocisz sie i podwazasz kazda moja wypowiedz.Chce ogol zorientiowac i nic
        wiecej.
        Wlasnie ksztalt wiazan kszatlt spojlera na przodzie narty powoduje ze ta narta
        jest taka szybka,atomic dlugoi mrobil badania i stwoierdziL ZE OLBRZYMI WPLYW
        NA PREDKOSC NARCIARZA MA OPOR POWIETRZA I ZAWIROWANIA WOKOL WIAZAN I NA
        PRZODZIE NARTY.TO JEST UDOKUMENTOWANE BADANIAMI W TUNELU AERODYNAMICZNYM.
        MIERDZY INNYMI DLATEGO NARTA NOSI NAZWE AEROSPEED.
        Patent pewnie ze jest uzywany.
        Pzdr.Sky
        • Gość: Jozzo Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.sympatico.ca 23.03.05, 16:13
          Naprawde juz na odjeznym zaosczedze ci dlaszej kompromitacji
          i nie zapytam na jakim ustawieniu jezdzisz bo wynika z tego ze
          musalbys powiedziec ze conajmniej na 16 a to jest nie zupelnie
          nierwalistyczne albo nierozsadne w normalnej nawet bardzo
          zaawansowanej jezdzie.
          Najgorsze jest to ze jak juz sie rozpedzisz to brniesz dalej
          zamiast sie zastanowic i elegancko wycofac.

Ze tak za pozwolenim wymienie:

plaskie narty w sklepach
          100-120 km w zjezdzie na slalomakach
          brak w sklepach wizan z regolacja wzdluzna
          tajemnicza niedostepnosc Race 1018
          ....
          ....
          Kto dorzuci cos jeszcze ?

Ja rzuce prostymi linkami:
          forums.epicski.com/showthread.php?t=25844
          forums.epicski.com/archive/index.php?t-9937.html
          www.mamboo.ru/front/object~sbo1036325419976
          search.ebay.ca/ATOMIC-Race-1018_W0QQfltZ9
          ...

Jozzo

ps
          Powiedzialem nie bierz tego personalnie, zadbaj o reputacje nie
          szpanuj, pisz dla przecietniakow a jak musisz o specjalistycznych
          zawodniczych to kieruj to specjalistycznego zawodniczego gremium.
          Nie mac mniej obeznany w glowach.

Jescze raz Wesolych Swiat.
        • Gość: kubagr Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.CHP.EDU 23.03.05, 16:18
          OK: prostujemy skyddad'a:

odziez: wierzysz czy nie z oddychalna odzieza eksperymentuje juz wiele lat: o
          ile mnie pamiec nie myli ok 8. zaczelo sie od mojej corki ktora uprawia
          wioslarstwo: oni wiosluja w kazdych warunkach az rzeka w philadelphia
          zamarznie. jak wiiesz philly jest mekka wioslarstwa: ale to juz inny temat.
          wlasnie moja corka mnie poinformowaja na ppocz o takims czyms jak oddychalna
          bielizna. to najpier byla bielizna pozniej sie zaczely nast warstwy.
          NIE MA zasady ze MUSISZ dobrac wszystkie warstwy tej samej firmy. juz pisalem
          o roznych warstwach. w skrocie: pierwsza warstwa musi scisle przylegac do
          ciala. jest bielizna "na lato" i n"na zime" . pierwsz jest bardziej przewiewna
          i oddychalna, druga takze cieplejsza. sa 3 "grubosci " bielizny: light, middle
          i heavy.
          nast warstwa to middle layer: tu w zasadzie tzw polarki. oczywiscie sa rozne i
          roznej grubosci. od 3-4 lat doaje sie warstwe tzw windstoper: w stanach jest to
          oznaczane znakiem stopu, taki jak na drodze. daje to dodatkowa izolacje przed
          wiatrem.
          i wreszcie warstwa wierzchnia czyli tzw kurtki: pisze tzw bo to juz kurtki
          nie przypomina. ta warstwa dzieli sie na hard shell: typowym przykladem jest
          gore-tex,oraz softshell. softshell jest ostatnim przebojem i dziala!!!!
          softshell sa z lub bez warstwy windstopper no i oczywiscie z windstopper jest
          niesamowita. na 95% war w gorach wystarcza: base layer + middle layer +
          softshell. w zaleznosci od tem i wiatru ja reguluje sobie grubosc warstwy
          pierwszej i drugiej bo softshell zostaje ta sama. w ok 5% trzeba jeszcze
          zalozyc hard shell na softshell ale to juz w war extremalnych: duza wilgoc,
          niska tempe i duuuuuzy wiatr. jeszcze raz: nioe ma zasady ze TRZEBA tej samej
          firmy. wrecz przeciwnie ( mam chyba z 25ase layer, 10 middle layer i kilka
          softshell a takze 2 hardshell): na podstawie OSOBISTEGO doswiadczenia i na
          drodze roznych kombinacji utrafilem wlasciwy mix dlakazdej pogody. wiem ze to
          przesada ale lubie byc perfect. o tych ilosciach nie mowie zeby sie chwalic czy
          cos ale na drodze prob i bledow zakupywalem stopniowo coraz to inne modele.
          niektore w ogole nie zdawaly egzaminu, niektore trwaja po kilka lat i dzialaja.
          nie wiem na ile taka bielizna i warstwy starczaja bo ja lubie nabywac nowosci i
          roczne czy 2 letnie uzywam do innych sportow i work out.

Nakaz kaskow we wloszech i austrii: nie ma takowego dla doroslych. byc moze
          bedzie ale nie jeszcze teraz. wiec nie ma potrzeby z tego powodu wydawac
          pieniadze. jest inny powod do tego a nazywa sie zdrowy rozsadek

tzw race stock equipement: wiem ze w europie nie jest dostepne to co mozna
          dostyac w stanach a czasami jest odwrotnie. w stanach te wiazania sa oferowane
          (atomic 1018). sa takze volkl'e race stock do SL i SG, w przyszlym roku a wl w
          tym ma byc dost takze do sup[erG. nie wszystkie f-my to oferuja ale chy7ba to
          bedzie staly trend w stanach

w przeszlosci skyddad tez sie zagalopowywal i twierdzilnp ze nie mozna jezdzic
          na p[ublicznych trasach na krawedziach 87 stopni, czy tez ze nie mozna na
          Sanouk"ach (volkl) jezdzic w obrebie resortow co jest nieprawda oraz ze sanouk
          ma ponad 15 cm szer "w czubie" a ma "tylko 130 itp itp. ale ale to sa drobne
          wpaqdki. bedziemy prostowac te rzewczy bo jest masa ludzi ktorzy szukaja
          rzetelnej info i opieraja sie na zdaniach innych.
          natomiast jest niewatpliwie rzecza powszechnie znbana ze skyddad
          to.........fachura i koniec
          • Gość: kubagr do: Skyddad IP: *.CHP.EDU 23.03.05, 16:21
            nie czuj sie dotkniety, wiem ze nie bedziesz bo jestes facet z klasa i jajami
            • bocianiv25 Re: do: Skyddad 23.03.05, 16:55
              Z tymi nartami z komórek sportowych w Europie a nawet w Polsce nie jest tak źle
              jak sie wydaje.
              Europa: w tym roku w Val- Gardenie w sklepie Macciaconi były dostępne narty
              Rossiego z komórki sportowej. Można było wybrać sobie do slalomu, giganta,
              Super G i zjazdu.
              W Polsce możesz na pewno dostać Elana, Heda, Rossieg - te wiem bo widziałem i
              generalnie nie było by kłopotu z zakupem. Niestety ( a może własnie dobrze)nie
              są one dostępne w sklepach ale u dystybutorów. Czyli :
              Folc sport = Elan
              Sport-elite = Head
              PM Sport = Rossi
              O Atomie i Fischerze nic nie powiem bo nikogo z tej ekipy nie znam.
              Co do krawędzi to można je zrobić samemu albo dać do dobrego serwisu i zrobią
              jak się chce - nawet na takim zadupi jak Polska a nie tylko za Wielka Wodą
              (sorry poniosło mnie).
              100Km na slalomce to nie jest jakiś sciente fiction ale 120km to już próba
              samobójcza.
              Ciuchy oddychalne zestaw z jednej firmy aby działało - więkrzej bzdury w zyciu
              nie słyszałałm. (szkoda tylko że więkrzość firm stosuje te same materiały a
              prawie wszystko jest szyte w Chinach)
              Pozdrawiam
              Bocian
              • Gość: Skyddad. 'Do Bocianiv.--Jozza IP: *.fornfyndet.se 23.03.05, 21:08
                bocianiv25
                Sa dostepne w handlu Race modele takie samne z napisami jak orginbaly i nic
                wiecej,te narty niemaja nic wspolnego z wyczynem,to sa handlowe Race tzw z
                najwyzszej polki.
                Ubrania wysokiej klasy sa szyte przez firmy wlasciwe.Koszt kurtki dochodzi do
                1000dolcow,spodnie sa tansze.Tych rzeczy nie robi sie masowo,lecz w pewnych
                seriach.W Chinach sie robi masowke ktora kosztuje nie wilee i jest dostepna dla
                wszystkich.
                Jozza,
                Taksamo jest z wiazaniami,rynkowe sa takie same jak Race ale nie 'posiadaja
                tych nastaw co prawdziwe, ',gdyz ludziska nogi sobie z tylka powyrywali.
                Dla ciekawostki moje sa zoltoczarne.
                Pzdr i zycze zdrowych wesolych swiat.Sky.
                P.S Jozzo zaoszczec sobie szukanmia i sie meczenia gdyz ja wiem swoje a Ty
                swoje.
                • bocianiv25 Re: Skyddad 24.03.05, 11:24
                  Skyddad aby nie było nie porozumień,
                  Podobają mi się Twoje posty to jak piszesz i nie mam nic do Ciebie ale :
                  Jeżeli 4000 Pln to mało za kurtkę np. Spydera , Phenixa, Godwina która ma w
                  środku napis Made in China to już nic więcej nie powiem.
                  Np. kurtka Spydera jest szyta w Chinach z menbramą Dermizex Du Point’a i
                  innych super materiałów wykończeniowych.
                  Co do nart to co napisałem o nartach sportowych w Polsce to podtrzymuję. Nie
                  jestem dyletantem i potrafię odróżnić sandwicza od narty sklepowej z carbonem i
                  innymi duperelami. Jeździłem na tych dechach. Masa moich kumpli startuje na
                  nich w Carving Cup i wiem jak te dechy wyglądają i jak jadą.
                  Jak ktoś bardzo chce kupić takie narty w Polsce to mu je sprzedadzą u
                  dystrybutora. Pytanie pozostaje po co komu taka narta jak nie startuje w
                  zawodach?
                  Co do wiązań to na numerki nigdy nie zwracałam uwagi. Niemniej masz rację
                  wiązania sportowe mają wyższe nastawy np. 7- 17 din a nawet widziałem Tyrolię
                  do 24 din. W Looku nazwijmy to sklepowym masz max 14 din a w sportowych jest
                  więcej. Niemniej nie ma ich na pułkach ale są dostępne u dystrybutora tylko tez
                  pytanie, Po co komu takie wiązania?
                  Kto normalny ustawia np. na 16 din lub więcej do normalnej jazdy.
                  Jak jedziesz po trasie przygotowanej nawet 100km na slalomce to i 10 din będzie
                  O.K. albo i za dużo o ile masz dobrą technikę nie „rwiesz skrętów” i nie
                  skaczesz. Co innego na muldach ale specjalnie przygotowanych skoczniach jak na
                  Curving Cup ale to już inna opowieść i inni ludzie to robią. Przeciętny
                  narciarz ba nawet bardzo dobry amator tego nie potrzebuje.
                  Pozdrawiam wesołych Świąt i do zobaczenia w przyszłym roku w Dolomitach no
                  chyba, że się skusisz w kwietniu na Kasprowy.
                  Bocian
                  • staruch5 off topic, Bocian 24.03.05, 12:50
                    daj znac, jak bedziesz jechal na Kasprusia. Ja tez sie wybieram.
                    • bocianiv25 Re: off topic, Bocian 24.03.05, 13:27
                      Planuję 2-3 kwiecień chyba, że zrobi sie + 20 na dole to odpuszczę.
                      Możemy się umówić, może Atka albo i jeszcze forumowicze by wpadła było by
                      fajnie.
                      • staruch5 Re: off topic, Bocian 24.03.05, 15:07
                        no nie, ja na pewno nie w weekend :-((
                        Po swietach sie odezwe. Pzdr.
                        • Gość: Colagen Re: off topic, Bocian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 12:29
                          Jozo sraczki dostałes czy co?
      • Gość: Jozzo Re: Skyddad prosze ... continue IP: *.sympatico.ca 29.03.05, 20:47
        O znowu sie zapedziles, kurde popraw sie i nie uciekaj od
        tematow my wiemy zes expert i oczekujemy expertskiej analizy
        tematow. A ty co zpaedzasz sie w motocykle, ograniczasz do SL11
        i temperatury 150. A tu trzeba szerzej o technice bo w koncu na
        lodzie czy nie sam sprzet nie zalatwi wszystkiego a czasami nawet
        niczego jak techniki barak wiec wroc do watku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=22101336&a=22168779
        skoncz opowiesci o motocyklach SL11 itp.
        Poraw sie wreszcie, skrobinij cos na temat jak to ztym lodem, jak ze
        zmrozonym sniegieim jak to jechac bez wzgedu na sprzet.
        Jozzo.

• Gość: Jozzo Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.sympatico.ca 06.04.05, 19:51
        Oj Skyddad,
        Znowu sie rorzpedzasz wpuszczajac nowicjusza w tzw. maliny.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=22428962&a=22449995

Pomijajac stale fragmenty gry to :

1. Nie ladnie namawiac wo waxowania nart przed zrobieniem porzadku
        ze slizgami i krawedziami.
        2. Nie kazdy wax czerwony jest na -10 +10 i facet bedzie biegal po
        sklepach szukajac czegos takiego a tu sie okaze,ze np jest zolty na
        powyzej -4 czerwony na -4 do -8 a moze jeszcze inaczej i co
        czlowiek w malinach.

Pomijam teorie strzalki ugiecia jako recepte na wszystkie dolegliwosci
        nart i braki techniczne narciarzy.

Cheers Jozzo.
        • Gość: trepidus Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.tele2.pl 07.04.05, 11:19
          Jozzu! Czy Kaziu, albo jak tam jeszcze się zowiesz.
          Rozumiem, że z tymi "brakami technicznymi" to znów pijesz do mnie. Proszę Cię
          Jozzu - Kaziu: mniej pij. Będzie to z korzyścią dla ortografii. W sprawie
          "techniki", a raczej "dolegliwości nart" odpowiem Ci może w przyszłym tygodniu,
          bo teraz nie mam do tego głowy. Odpowiem Ci parabolą, bo zwykłych wyjaśnień nie
          przyjmujesz do wiadomości.
          Pozdrawiam
          • Gość: Jozzo Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.sympatico.ca 07.04.05, 16:05
            Nie, nie do ciebietylko do Skyddada, ktory czlowiekowi
            zaleca waxowac narty w momecie kiedy wyglada na to ze prblem jest
            ze slizgami i krawedziami.
            Jednak Jozzo.
      • Gość: Skyddad. Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.fornfyndet.se 06.04.05, 21:24
        Dzieki za pamiec.Uzytkownicy sami wybiora.Raczej mmetody z ubieglego wieku
        nikogo nie interesuja.Pzdr.Sky.
        Dzisiaj mamy 2005.
        • Gość: Jozzo Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: *.sympatico.ca 07.04.05, 06:30
          No chyba sie nawroce na XXI metody bo w koncumamy 2005 a ja wciaz
          tzn od 5-ciu lat robie po starmu. Najpierw krawedzie i slizgi a na
          koncu waxowanie. Kurde przespalem zmiane zasad.
          No i oczywiscie wciaz kupuje jakies tandetne waxy.

Mam natomiat problem, poprostu pogubilem sie, niemoge nadazyc za
          postepem i nie bardzo wiem kiedy uzywac zmywacza waxu przed czy po ?

No i w koncu w trosce o bycie na czasie udaje sie w poszuikwaniu
          wlasciwych kolorow i temperatur. Cholera nie widzialem na tym
          +10 do -10 czerwonego ale widocznie nowinki tu docieraja
          z 5-cio letnim opziniem i wciaz oferuja nam przetarzale technologie
          z pod znaku TOKO itp.
          Dziwne ze to jeszcze pracuje a moze mi sie tylko tak wydaje.
          Narte tez mam nie na czasie z dluga bo 180 i na dodatek 9x a nie
          niezawodna S-ke. Strzalka ugiecia na 1.5 palca a nie na 4 wiec
          mam pytanie czy na takich nartach da sie jechac bo to dziwne ale
          jade i to podobno niezle, Ciekawe ajkim cudem ?

Prosze cie Skyddad zadabaj o swoja reputacje i naworc mnie na wlasciwa
          droge. Wskaz mi kierunek jak odnalesc sie w XXI wieku jak poruszac
          sie w tych skompikowanych sprawch narciarskich jak strzalke ugiecia
          miec w 2005 co by siebie i innych na stokach nie narazac na
          niebezpieczenstwo.

Zagubiony w minionym stuleciu Jozzo.
          ps.

Jesli masz jakis sekret jak to zrobic zeby najpierw wax a potem slizgi
          to prosze cie zdradz na to. No chyba ze to kolejna tajemnica
          tylko dla wtajemniczonych zawodowcow.

Jozzo.
          • Gość: ater Re: Skyddad prosze zadabaj o swoja reputacje. IP: 80.72.37.* 07.04.05, 19:00
            jozzo
            juz dawno chcialam powiedziec ze ten watek tzn tytul jest taki sobie../
            jak pogoda w wielkich/wysokich gorach???
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka