Gość: Mazurek IP: 134.146.212.* 20.04.05, 08:20 Witam, Chce kupic narty - takie jak w tytule. Zastanawiam sie jaka dlugosc mam wybrac 160 czy 170 cm??? Mam 180 cm wzrostu - 70 kg wagi. Prosze o rade. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Skyddad Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.fornfyndet.se 20.04.05, 11:09 Jak C-9 to lekko wystarcza 160cm przy Twojej wadze,gdybys byl ciezszy to raczej dluzsze.Pzdr.Sky. P.S Nieznam Twoich mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bishopandroid Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? 21.04.05, 07:44 ja kupiłem te narty przed tym sezonem. mam 192 cm, i około 100 KG ( umiejętności baardzo podstawowe - drugi sezon ) wybrałem długość 175 .. .czy dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.fornfyndet.se 21.04.05, 10:27 Odpowiem Tobie jednym zdaniem,skorop je juz wybrobowales,to jak sie w nich czujesz,jezeli dobrzei sluza jak nalezy tzn ze wybpor byl trafny. Przeciez to oto idzie.Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi Dlaczego dobre narty w Szwecji sa tak drogie? IP: *.student.UU.SE 21.04.05, 12:21 Ja zakupilem swoje nowe FISCHERY RC4 RACE SC 2 tygodnie temu podczas wizyty w Warszawie. Dlugosc nart 165 cm wraz z oryginalnymi kijkami Worldcup. Przy moich wymiarach 183/85 jezdzi sie na nich w sam raz. To co natomiast bardzo mnie nurtuje to fakt ze za identyczny komplet w Szwecji zadano prawie 7500 SEK czyli okolo 3500 zeta. Gdzie tu logika? Nartki kupione przeze mnie z gwarancja producenta wyniosly mnie 40% ww ceny. /D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad. Re: Dlaczego dobre narty w Szwecji sa tak drogie? IP: *.fornfyndet.se 21.04.05, 12:52 W szwecji narty nie sprzedaje sie dla przyjemnosci tylko zysku i to dobrego zysku.Caly sprzet cos warty kosztuje 'cholernie duzo.Natomiast wyroby tanie sa na ogol dostepne.Pojedz do szwedzkich gorek to sie przekrecisz jak zobaczysz jakie ceny za domki a zywnosc.jak sie daje to dra pieniadze z ludzi co nie miara.Myslisz jakby nie bylo ukladow rodzinnych ja bym tam pojechal nigdy w zyciu.Za te koszty tosa wyrzucone poieniadze wbloto,ale szwedom siue wydaje ze to najlepiej na swiecie i maja dobrze.Poludnie szwecji jezdzi w 90% do Alp i Wloch. Po prostu spoleczenstwo zamozniejsze i dlatego ceny wyzsze. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi Re: Dlaczego dobre narty w Szwecji sa tak drogie? IP: *.student.UU.SE 21.04.05, 13:00 Wiem, wiem, mieszkam tu juz od 15 lat i bylem kilka razy w Sälen. Jechalismy wtedy w 4 sztuki wiec wszystko razem (nocleg, skipass, wypozyczenie sprzetu) na osobe wynioslo jakies 500 zeta za czw-niedz + jedzenie. I to byl niski sezon. as ferii zimowych to oni oszaleli zadajac absurdalne ceny za tydzien za domek. Mimo wszystko bulwersuje mnie fakt ze tak tu sklepy narciarskie zdzieraja za markowe deski. Profit maja ogromny wziawszy pod uwage ze kupilem swoje narty wraz z oryginalnymi kijkami za 40% ceny jaki zadano w Alpingaraget w Sztokholmie. A w Wa-wie sklep tez cos przeciez zarobil mimo ww ceny. Pozdr Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Dlaczego dobre narty w Szwecji sa tak drogie? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.05, 18:51 Najdrozszy sprzet jaki kupowalem w sowim zyciu to byly narty Polsporty 3200 gdzies w polowie lat 70' + wizania Tyrolia 150 Narty 3400.00 wiazanie tez 3400.00. 3400 to byla w tym czasie inzynierska pensja mojej zony. Tlumaczac to na warunki tutejsze to narty powinny kosztowac z grubsdza liczac. ok 50.000,00 - 60.000,00 Cnd$ a kosztuja ok 1.000.00 weic kto tu mowi o drogim sprzecie. Cheers, Kazio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Dlaczego dobre narty w Szwecji sa tak drogie? IP: *.sympatico.ca 21.04.05, 18:25 No wiesz nie wiem jak w Szwecji ale generalnie to bywa tak ze najdrozsze nowe sa na poczatku sezonu po po sezonie lub starsze na poczatku sezono sa przewaznie za 40-60% ceny nowych. Ale moze w Szwecji jest inczej. Np u nas SX 11 na poczatku sezonu ok 1250.00 po sezonie mozna uchodzic za 600.00. W listopadzie wyprzedawali OX oversize po 400.00 z wiazaniami co bylo ok 1/3 ceny. Wiec z tymi cenami to roznie bywa. Zalezu co, gdzie, kiedy? Jozzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi Re: Dlaczego dobre narty w Szwecji sa tak drogie? IP: *.student.UU.SE 21.04.05, 18:49 Zgadzam sie jak najbardziej. Lecz w moim przypadku bylem zainteresowany 3 modelami:Rossignol 8-9S i Ficher RC4 Race SC. Te wlasnie nartki nigdzie nie widzialem po przecenie, nawet na koncu sezonu. Z tego wlasnie powodu takie zaskoczenie z mojej strony. wiele modeli z nizszej polki mozna jak najbardziej bylo kupic ze znizka nawet 50 % lecz nie te wyzej wymienione. Skonczylo sie wiec na tym ze kupilem moje nowe Ficherki w Warszawie. Leza jak na razie w PL do czasu jak je zabiore samochodem w czerwcu. Pozdr Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.sympatico.ca 21.04.05, 19:19 Jaki to narty. bo c9 o ktorych to mowa zgodnie z tym co atomic mowi sa co 10 cm od 150 do 180 wiec 175 dzinie brzmi. A Tak to mysle ze przy 192/100 to calkim niezly wybor. W koncu kupje sie narty a nie lyzwy ;-). Jozzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? 22.04.05, 02:37 a propos najdrozszych: pamietam kastinger, buty 5 klamrowe za 4300zl: pensja wtedy byla ok 1200, blizzard firebird to bylo chyba ok 3700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.sympatico.ca 22.04.05, 05:09 Hmmm, Ale tanio sie zrobilo teraz za lekko liczac tygodniowke kupujemy narty z wiazaniami no tak ale dawniej to byla narta a teraz skrocili i moze dal tego jest taniej ;-) Tak czy inaczej nie ma co narzekac. Jozzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.05, 06:26 Opsss! moja pierwsza inzynierska byla 1800.00 widac szczeniak jestem wiec nie zabieram glosu. Nie mniej ujzedzalem hickory czy hicory jak im tam bylo z kase rodzicow a i na nie okutych mailem przyjemnosc ale jako malolat wiec nie wiele pamietam Cheers Kazio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:31 no to koledzy juz pokupowali , pojezdzili i spac dzieciaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.05, 23:45 Oh! dzieki za komplement mily chlopcze. A jednak drzema w tobie Cola mozliwosci - tak trzymac. Z tym optymistycznym akcentem zapadam w letni sen. Cheers Kazio. Odpowiedz Link Zgłoś
bishopandroid Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? 17.08.05, 07:40 C9+ - na pewno mają 175 bo wiem co kupiłem - dla pewności mogę podesłać zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek M.R. Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.d.pppool.de 08.06.05, 07:45 Hallo...Odpowiadam na Twoje wątpliwości co do długości nart. Długość nart należy dobierać w zależności od umiejętności jazdy na nartach, niezależnie od wzrostu czy ciężaru ciała. Mówiąc krócej, jeśli chcesz jeżdzić szybko kup narty długie ,jeśli chcesz jeżdzić wolniej i z częstymi skrętami odpowiednie są narty krutsze. Narta Atomic C-9 jest nartą uniwersalną, Tzw.Alround, służy do do każdej okazji, jeśli jesteś początkującym to polecam, to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: 195.42.249.* 08.06.05, 13:40 Czyzby duch Rubiego powrocil? kiepska ta prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:21 czolem skauci - czas na ryby - brzany biorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Atomic C-9 jaka dlugosc??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:13 Czy opłaci się teraz kupić C9 Puls w niezłym stanie za 570zł? Odpowiedz Link Zgłoś