Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Noski do Rossignol T-Power 9 Pro

IP: *.daminet.pl 20.11.05, 18:07
    Witam
    Posiadam narty Rossignol T-Power 9 Pro z noskami slalomowymi. Czy ktoś może orientuje się gdzie lub czy wogóle można dokupić proste noski do tych nart.
    Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi.
    Pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: Colagen Re: Noski do Rossignol T-Power 9 Pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:06
        Pasuja od Saphira z 2003 r
        • Gość: Skyddad Re: Noski do Rossignol T-Power 9 Pro IP: *.fornfyndet.se 20.11.05, 19:43
          Gwoli wyjasnienia;
          To nie sa noski ozdobne tylko spojlery ktore powstaly po badaniach narty w
          tunelu aerodynamicznym.Zmiana ich jest niemozliwa gdyz najczesciej sa wtopione
          w material z ktorego narta jest wykonana.jezeli udalo by sie zmienic na
          inny "nosek" narta straci swoje wlasciwosci.
          Kup narty z prostymi "noskami".
          Pzdr.Sky
          • Gość: jarecki Re: Noski do Rossignol T-Power 9 Pro IP: *.daminet.pl 20.11.05, 20:56
            Te noski są przykręcane na dwie śruby i widziałem już w internecie te narty w komplecie z prostymi noskami.Ja je kupiłem w komisie i prostych nosków w komplecie nie było.Dzięki za odpowiedź.
            pozdr
          • Gość: P40SL Re: Noski do Rossignol T-Power 9 Pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:04
            Witam,
            chyba Skyddad nie masz do końca racji. Noski w nartach slalomowych są po
            to ,aby nie "złapać tyczki" podczas przejazdu slalomu (specjalnego nie
            giganta). Aerodynamiki w natach slalomowych nie odgrywa takiej roli, jak w
            biegu zjazdowym czy uper gigancie. W slalomie specjalnym (do takowego są T-
            Power 9 Pro) predkości przejazdu wynoszą ok. 40 - 50 km/h. Ciekawostka: w
            latach 70.tych narty zjazdowe były wyposażane w otwory w dziobach w celu
            zmniejszenia oporu powietrza.
            • skyddad Re: Noski do Rossignol T-Power 9 Pro 21.11.05, 05:12
              Prawdziwa slalomowka jest badana,przynajmniej atomica.maja tunel i kazda rzecz
              jest brana pod uwage.Stad tez jest uwaga technologia areospeed.To wlasnie jest
              uksztaltowanie noska i powierzchnia narty wykonana w takim samem konsystencji
              co pilka golfowa lekko nierowna powoduje to jak najmniej zawirowan i w efekcie
              to sa te sekundy.Wszystkie zawodnicze i dzisiaj juz niezawodnicze ale dla
              uzytkownikow dobrych marek maja taka wlasnie skore.To razem wspolpracuje z
              noskiem.Te nasrubki to ozdobki aby sie ludzie cieszyli ze takie same jak
              prawdziwe.Pzdr.Sky.
              • Gość: jarecki Re: Noski do Rossignol T-Power 9 Pro IP: *.daminet.pl 21.11.05, 21:34
                Ja odkręcałem te slalmowe noski i są to normalne śrubki (węższe na końcu).Wiem także że można było kupić te narty w komplecie z prostymi noskami i stąd moje pytanie czy gdzieś można kupić takie proste noski bo widziałem w necie takie nart sprzedawane w komplecie z prostymi noskami.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka