Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

korki przy Monachium w drodze do Sell am See

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:18
    Witam
    Czy ktoś ma logiczny sposób na korki przy Monachium w drodze do Sell am See i
    z powrotem. W ubiegłym roku wracając utknąłem jescze przed autostradą
    Monachium - Slasburg na dojazdówce. Dramat....
    Obserwuj wątek
      • Gość: jarek Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:26
        oczywiście Zell am See
        literówka:)
        • wrb1 Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See 04.01.06, 08:31
          na pewno jak ognia unikać weekendów; zależy skąd jedziesz; mozna przez Czechy,
          ale tam są inne "atrakcje"
          • kawalczewskip Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See 04.01.06, 09:10
            Ano jedyne wyjście, to tylko być w tym miejscu przed korkami, czyli bardzo
            rano, mnie się to udało dopiero jak znalazłem sie na ringu przed 9.00 rano,
            wtedy przejechałem spokojnie i "bez nerw".
            A tak w ogóle dla wszystkich, którzy jadą w kierunki INSBRUCKA i bardziej na
            zachód to polecam "skrót" przez GA-PA, zamiast jazdy dookoła autostrada. Jak
            jest ładna pogoda bardzo fajne widoki i samo GA-PA robi wrażenie. Oczywiście
            trzeba być przygotoanym na "wolną" jazdę bo trafia się na "narciarzy"
            wracających z Tyrolu tą samą drogą i o wyprzedzaniu nie ma jakby mowy.
            • Gość: beabike Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.06, 18:58
              W Monachium trzeba byc albo wczesnie rano ,albo poznym popoludniem to sie omija
              korki-no chyba ze jest jakis wypadek ,ale wtedy stoisz niezaleznie od pory dnia
              i nocy. Do Zell am See mozna rowniez dojechac-znajomi Niemcy tak czesto jezdza-
              autostrada przez Regensburg a potem w strone Berchtesgaden(mniej wiecej) ,ale
              to juz nie autostrada i w weekendy tez jest duzy ruch.Pozdro.Beata.
              PS Jezeli znasz choc troche niemiecki to nastaw sobie radio w samochodzie na
              Bayern3 i co15-30 min masz dokladne informacje jak wyglada sytuacja na
              drogach ,gdzie korki ,gdzie radary i jak to ewentualnie ominac.
              • staruch5 Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See 04.01.06, 20:00
                Troche znam niemiecki, ale przydatność takich komunikatow radiowych oceniam
                slabo. Z komuniktu zawsze jestem w stanie dowiedziec się, czy to moja
                autostrada i czy to mój kierunek, ale podawana nastepnie nazwa miejscowości już
                nic kompletnie nie mowi. Nie mowie już o zalecanym objezdzie. Najwyżej można
                się dowiedziec o numerze zjazdu z autostrady, ale dalej?
                • Gość: Skyddad Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See IP: *.fornfyndet.se 04.01.06, 20:33
                  Beabike odpowiedziala jak nalezy unikac korkow.
                  Natomiast odemnie sie dowiecie innej drogi,Bayern znam jak wlasna kieszen.
                  Najlepszy dojazd do Zell am See jest zalezy skad jedziesz jezeli od Hof to jest
                  nowo wybudowany Autobahn az do Regensburga No-A93,tam skrecamy w lewo na
                  Austrie i Autobahn A3 Na krzyzowce czyli Autobahn Kreuz No 106 zjezdzamy w
                  krajowa droge No-20 i gonimy do Salzburga omijamy i przejezdzamy pod Autobahn
                  A8 i jestesmy juz po drugiej stronie czyli zblizamy sie do Ober Bayern jedziemy
                  krajowa No 21 mijamy Bad Reichenhall i jedziemy w gory wchodzimy w droge
                  krajowa austryjacka <No312 a pozniej w 311 i ladujemy w samym Zell am
                  See.Omijamy wszystkie korki na ktorych sie klebia gapowicze,to samo jest w
                  lecie.Sami Niemcy jezdza tymi sobie znanymi szlakami.Mieszkalem tam kiedys to
                  znam od podszewki.Bayern to moja druga Polska.
                  Pzdr.Sky.
                  • docg objazd Monachium... 05.01.06, 08:16
                    objazd Monachium bocznymi drogami to sprawa wątpliwa - tam jest dużo
                    miejscowości, skrzyżowania ze światłami itd, a poza tym, jak zauważył Skyddad,
                    sami Niemcy jeżdżą tymi drogami, więc jak na autostradzie jest korek, to
                    przejazd bokiem też jest mocno utrudniony. Z moich doświadczeń wynika, że
                    najlepiej jeździć w dni inne niż sobota, a jeśli już trzeba w sobotę, to
                    bardziej opłaca się przestać te 2 godziny w korku niż kombinować.
      • Gość: jarek Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:01
        Dzięki. Przejrzałem na mapie - wygląda sensownie, ale ja będę jechał od
        Berlina - trzbe będzie uważac na zjad przy Hof, by nie spartaczyć zjazdu na
        drugą autobahnę:)
        Dzięi
        Jarek
        • Gość: Skyddad Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See IP: *.fornfyndet.se 05.01.06, 11:02
          Najpierw zapisz sobie numery wszystkich zjazdow a potem odrazu tak trzymac.Nie
          pchac sie pod Monachium tylko odrazu trzymac sie planu.Panoiwie te korki to juz
          byly temu lat 25 i ciagle sie ta sama historia powtarza.
          Madrzy Berlinczycy opuszczaja te miasto o godzinie 22.00 i gonia na
          Monachium.Na obwodnicy o godzinie 4-5 rano jest znosnie jedziue sie plynnie te
          110km/h lub 120km/h a to wystarczy po nocy spedzonej za kolkiem.Najgorszy jest
          doipiero KUFSTEIN tam potrafi byc "stau" na 40km ale jak go zaliczymy przed 7
          rano to naprawde niema problemu ,pozniej to nawet niema gdzie stanac aby kupic
          Viniete.Viniete kupuj na ostaniej stacji w Niemczech bez kolejki i bez
          poroblemu kamizelka kosztuje tez okolo 7 euro.
          Jak bedziesz leciual bokiem noier potzrebujesz Viniety gdzy nie lizniesz nawet
          Autobhany.Austria ma tansza benzyne.
          Pzdr.Sky.
          P.S Jezeli zjechalbys z Autobahny kolo Munchen to rowniez te wszystkie dojazdy
          sa zapchane dlatego ze wszyscy gapowicze na raz sie ratuja ucieczka.To jest
          gehenna,dosytac sie w szpony tego ruchu.
          • zellamsee1 Re: korki przy Monachium w drodze do Sell am See 05.01.06, 14:32
            No prosze ile znawcow.Nic dodac nic ujac.
            pozdrawiam
            Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka