Gość: Lari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:29 Witam, Czy jest połączenie górą (trasy, wyciągi) między Flachauwinkl i Flachau? Ze Ski Atlasu na 2000 rok wynika że nie ma, a może coś się zmieniło? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek M Re: Flachauwinkl - Flachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:48 Nie ma,zostaje Ci tylko skibus lub wlasne auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lari Re: Flachauwinkl - Flachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:26 Dzięki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lari Re: Flachauwinkl - Flachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 01:21 Pytanie do Jurka M. (i wszystkich którzy tam byli :-), domyślam się, że zjeździłeś te trasy. Możesz się podzielić wrażeniami, co polecasz ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje (o trasach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: Flachauwinkl - Flachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:57 Flachau jest rewelacyjne dla poczatkujacych i doskonalacych technike,dlugie i lagodne trasy,z samej gory az do gornej stacji Achter Jeta to jedno wielkie,szerokie na pareset metrow "lotnisko",bardzo fajny jest zjazd z Flachau do wagrain wzdluz gondolki "Flying Mozart".Bardziej wymagajace trasy znajdziesz w Zauchensee(dostaniesz sie tam na nartach z Flachauwinkl)Nie wiem czy wiesz ale majac karnet "Amade" mozesz zrobic sobie 1-dniowe wypady do Bad Gastein,Dachsteinu czy Hochkonigs Winterreich(Maria Alm).Kupujac Salzburgersuperskipass mozesz zahaczyc rowniez o slynne Obertauern i prawdziwa perelke SalzburgerLandu - Saalbach-Hinterglemm - wedlug mnie najlepszy region narciarski w Alpach,a widzialem juz bardzo duzo . Odpowiedz Link Zgłoś
agatttt Re: Flachauwinkl - Flachau 10.01.06, 22:12 a czy mozesz polecić jakąś niedrogą chatkę w tych okolicach? wybieramy sie tam na początku marca agat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_g1 Re: Flachauwinkl - Flachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:22 Rzeczywiście region ski amade to rewelacja. byłam tam w zeszłym roku i było suuuuuuper. Swoje pierwsze kroki stawiałam w Zauchensee, jest tam sporo łagodnych szlaków dla początkujących. Jak już się troszkę rozjeździłam to przenieśliśmy się na stoki do Flachau, szczególnie polecam odcinek Weltcapu, który dostarcza dużo wrażeń, zawsze zostawialiśmy go na zakończenie dnia, a na dole stoku czeka na wszystkich fajna,rozśpiewana i rozegrana knajpka hofsdal- polecam! Zgodzę się z moim przedmówcą , że najpiękniejszy (i mój ulubiony) odcinek to właśnie trasa na Wagrain . Odpowiedz Link Zgłoś
agatttt Re: Flachauwinkl - Flachau 11.01.06, 21:08 wiem, wiem, tam jest bosko! moje najlepsze nartowanie w zyciu to wlasnie TAM 5 lat temu!! dlatego bardzo chce tam wrocic! Kinia, czy Twoj wyjazd byl organizowany na wlasna reke, czy przez biuro? szukamy czegos w rozsadnej cenie... (dla 8 osob) agat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_g1 Re: Flachauwinkl - Flachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:16 www.haus-am-hirschberg.at/preise.htm To link do domku, w którym mieszkaliśmy. Mieści się on w Altenmarkt, czyli jakieś 10 km od Flachau i Zauchensee, ale z dojazdem żadnych problemów nie ma czy to samochodem, czy bez samochodu. Właścicielami jest młode, bardzo miłe małżeństwo, którzy dodatkowo we Flachau (tuż pod knajpką Hofstadl - czyli przy głównej kolejce) prowadzą jeszcze sklep i wypożyczalnię sprzętu. My rezerwację robiliśmy w listopadzie na marcowy wyjazd, więc ceny dostaliśmy jeszcze korzystniejsze (negocjowaliśmy 4 dni:)))) ale opłaciło się. W cenę wliczone mięliśmy jedno wejście na saunę, po całodziennym szaleństwie to istny balsam na obolałe nogi i nie tylko :)) Na rano można zamówić sobie do pokoju swieże bułeczki i jajeczka, większość jedzenia wzięliśmy z Polski, a resztę kupowaliśmy na miejscu, różnica w cenie produktów spożywczych nie jest jakaś porażająca. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Ech........też tam z całą pewnością wrócę !! Odpowiedz Link Zgłoś