Gość: propsero77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:02 Byłem w Zubercu latem i mam zamiar wybrać się tam na narty. Czy ktos może opisac stoki, szczególnie MIlotin i Zverovka? Z góry dzięk.i Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adi Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:35 Chyba Milotin i Janovki(oba w Zubercu). Milotin to stok raczej do nauki, Janovki są w sam raz dla średnio jeżdżących (marudom co jeżdża na czarnych stokach też sie podobało), ten stok jest super. Oba stoki sa bardzo dobrze utrzymane. Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: ZUBEREC - pytanie o stoki 12.01.06, 14:13 Rohace-praktycznie jedna długa trasa,po kilku godzinach krążenia zaczyna sie nudzić wiecej tu: www.slowacja.com.pl/narty/Zachodnie_Tatry/Zverovka_Spalena.xml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:21 Jeżdżę tam od 3 lat, Milotin super dla tych co lubią spokojną rekreacyjną jazdę lub początkujących - bardzo dobrze utrzymany stok. Obok jest drugi Janovki - już dla tych co lepiej jeżdżą, natomist Spalena (Zverovka) jest miejscami bardzo ostra i wąska, dużo ludzi szybko i ostro jeżdżących nie zwracających uwagi na innych (nie podobało mi się tam). Na dwóch pierwszych pojeździsz także nocą na Zverovce tylko do 16.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:06 Czy można w jakiś sposób porównać te stoki do Zieleńca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volkl Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:47 W Zubercu jeżdżę już od conajmniej 5 może 6 lat. Głównie na Zwerowce. Zwerowka Spalene jest stokiem gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, tzn początkujący średnio i dobrze jeżdżący. Ponadto atutem tego stoku jest jego położenie pośród gór, gdzie nawet wiatry specjalnie nie przeszkadzają. Wyciąg krzesełkowy pozwala chilkę odsapnąć jadąc do góry, czego nie ma na Milotynie czy Janovki, są tam wyciagi talerzykowe. Bywam tam bardzo często i powiem szczerze nigdy nie spotkałem się z czekaniem w kolejce dłużej niż 10 min. ale to na dole, natomiast na wyciąg krzesełkowy nigdy nie czekałemdłużej niż 5 min. Jeżeli chodzi o serwowane jedzenie czy napoje to barowi na Milotynie żaden nie dorównuje. Natomiast dla dobrze jeżdżących, żądnych wrażeń i skoku adrenaliny polecam Tatrzańską Łomnicę stok Łomnickie Sedlo czarna trasa wysoko w górach 2200 m. 1300 m stok. a na koniec można zjechać na nartach do samego miasta Tatrzańskiej Łomnicy ok 6 km. Pozdrawiam wszystkich narciarzy i snowbordzistów. Odpowiedz Link Zgłoś