Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZUBEREC - pytanie o stoki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:02
    Byłem w Zubercu latem i mam zamiar wybrać się tam na narty. Czy ktos może
    opisac stoki, szczególnie MIlotin i Zverovka? Z góry dzięk.i
    Obserwuj wątek
      • Gość: adi Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:35
        Chyba Milotin i Janovki(oba w Zubercu).
        Milotin to stok raczej do nauki, Janovki są w sam raz dla średnio jeżdżących
        (marudom co jeżdża na czarnych stokach też sie podobało), ten stok jest super.
        Oba stoki sa bardzo dobrze utrzymane.
      • active.x Re: ZUBEREC - pytanie o stoki 12.01.06, 14:13
        Rohace-praktycznie jedna długa trasa,po kilku godzinach krążenia zaczyna sie nudzić
        wiecej tu:
        www.slowacja.com.pl/narty/Zachodnie_Tatry/Zverovka_Spalena.xml
      • Gość: Kasia Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:21
        Jeżdżę tam od 3 lat, Milotin super dla tych co lubią spokojną rekreacyjną jazdę
        lub początkujących - bardzo dobrze utrzymany stok. Obok jest drugi Janovki -
        już dla tych co lepiej jeżdżą, natomist Spalena (Zverovka) jest miejscami
        bardzo ostra i wąska, dużo ludzi szybko i ostro jeżdżących nie zwracających
        uwagi na innych (nie podobało mi się tam).
        Na dwóch pierwszych pojeździsz także nocą na Zverovce tylko do 16.00.
      • Gość: gość Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:06
        Czy można w jakiś sposób porównać te stoki do Zieleńca?
      • Gość: volkl Re: ZUBEREC - pytanie o stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:47
        W Zubercu jeżdżę już od conajmniej 5 może 6 lat. Głównie na Zwerowce. Zwerowka
        Spalene jest stokiem gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, tzn początkujący
        średnio i dobrze jeżdżący. Ponadto atutem tego stoku jest jego położenie pośród
        gór, gdzie nawet wiatry specjalnie nie przeszkadzają. Wyciąg krzesełkowy
        pozwala chilkę odsapnąć jadąc do góry, czego nie ma na Milotynie czy Janovki,
        są tam wyciagi talerzykowe. Bywam tam bardzo często i powiem szczerze nigdy nie
        spotkałem się z czekaniem w kolejce dłużej niż 10 min. ale to na dole,
        natomiast na wyciąg krzesełkowy nigdy nie czekałemdłużej niż 5 min. Jeżeli
        chodzi o serwowane jedzenie czy napoje to barowi na Milotynie żaden nie
        dorównuje. Natomiast dla dobrze jeżdżących, żądnych wrażeń i skoku adrenaliny
        polecam Tatrzańską Łomnicę stok Łomnickie Sedlo czarna trasa wysoko w górach
        2200 m. 1300 m stok. a na koniec można zjechać na nartach do samego miasta
        Tatrzańskiej Łomnicy ok 6 km. Pozdrawiam wszystkich narciarzy i snowbordzistów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka