Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie narty?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:14
    Jestem na etapie poszukiwania nart z wiązaniami. Chodzi mi o nowe narty długości 160cm, dobre do jazdy po krótkim łuku. Mam już w głowie taki mętlik, że nie wiem co wybrać. Doradźcie mi coś, proszę!

Aha, cena do 750zł.
    Obserwuj wątek
      • wrb1 Re: Jakie narty? 18.01.06, 12:17
        K czy M ?
        • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:19
          M
          • wrb1 Re: Jakie narty? 18.01.06, 12:25
            no ale chłopie coś o sobie
            "taki maly taki duży, taki chudy taki gruby", że zacytuję Arkę;
            zaczynasz?
            narta ma być nowa?
            • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:26
              Już pisałem, że narta ma być nowa, ważę trochę poniżej 60kg, teraz jeżdżę czwarty rok.
              • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:41
                Doradźcie mi coś, proszę!!!
                • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:07
                  Nie ma tu żadnego specjalisty potrafiącego mi doradzić?
                  • Gość: darekkkk Re: Jakie narty? IP: 195.42.249.* 18.01.06, 13:27
                    jesli jest to cena nart z wiazaniami to proponowalbym jednak uzywane.
                    Nie znam po prostu narty w takiej cenie, ktora moglbym z czystym sercem polecic.
                    Moze gdzies uda Ci sie znalezc cos z ubieglych sezonow po solidnej przecenie.
                    pozdr
                    • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:31
                      OK, mogą być używane. Jakie byś wybrał tej strony: www.euze.prv.pl
                      • wrb1 Re: Jakie narty? 18.01.06, 15:34
                        chyba najlepsze w poszukiwanej przez Ciebie cenie to są tam Fischery (ceny
                        spadly ok. 2-wu krotnie), z tym, że RX7 nigdzie nie znalazłem
                        www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_narty&sezon=04/05&producent=Fischer
                        • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:36
                          A co sądzisz o Salomonach Streetracerach 7 (model 2005) w cenie 720zł?
                          • Gość: simon Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:11
                            Lub Salomonach Streetracerach 880?
                            • wrb1 Re: Jakie narty? 18.01.06, 20:03
                              na tej stronie gdzie Cie odesłałem z Fiscerami znajdziesz i Salomona z tym, że
                              jest tam tylko streetracer 7
                              www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_narty&id_grupy=842&id_modelu=1119
                              a te streetracery 8 (880) trudno coś powiedzieć bo jeśli porównasz z tymi z
                              katalogu to są całkiem inne narty, tak wygląda tegoroczny model
                              www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_narty&id_grupy=1304&id_modelu=1631
                              a tak narta juniorska z ubiegłego roku (najbardziej podobna do tej z gieldy)
                              www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_narty&id_grupy=849&id_modelu=1154
                              • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:29
                                Przecię na www.skionline.pl nie można kupować nart!
                                Ostatecznie do wyboru mam te 3 modele:
                                1) Salomon Streetracer 880
                                2) Fischer S-Move 7.7
                                3) Fischer RX-4
                                Którą wybrać?
                                • wrb1 Re: Jakie narty? 18.01.06, 21:42
                                  na skionline wysyłałem Cię nie na zakupy, ale dla zapoznania się z
                                  charakterystyka narty; i jak ci pisalem streetracera 880 tam nie znalazłem; ja
                                  bym się chyba skłonil na Twoim miejscu do RX-4, ale tak na prawdę trudno mi
                                  jednoznacznie coś powiedzieć bo na żadnej z nich nie jeździłem; jestem fanem
                                  Atomica;
                                  • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:29
                                    A więc mówisz, że Atomici spisująs ię dobrze... Czy Atomici SX 7 + centro 310 (2005) będą lepsze od modeli, które wymieniłem wcześniej? A może Atomic Metron 9 lub 8(2005)?
                                    • wrb1 Re: Jakie narty? 19.01.06, 11:55
                                      to tak trochę jakz pytaniem co lepsze; VW, Renault, Peugeot, czy jeszce coś
                                      innego ilu ludzi tyle opinii, wszystkie te nart to mniej więcej jeden poziom;
                                      nie mogę się zorientować tylko czy te na tej giełdzie to narty używane, czy
                                      tylko przecenione, bo to już inna bajka i na odległość trudno Ci pomoc; poczytaj
                                      jeszcze
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=35026892
                                      • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:17
                                        Czy tylko WRB1 jest na tym forum?
                                        • Gość: Jozzo. Re: Jakie narty? IP: *.sympatico.ca 21.01.06, 08:24
                                          No nie ale bylo juz tyle na ten temat, ze klawietura
                                          odmaiwa mi posluszenstwa ja zaczynam pisac na ten temat

Cheers
                                        • Gość: Jozzo. Re: Jakie narty? IP: *.sympatico.ca 21.01.06, 08:24
                                          No nie ale bylo juz tyle na ten temat, ze klawietura
                                          odmaiwa mi posluszenstwa ja zaczynam pisac na ten temat

Cheers
                                          • wrb1 Re: Jakie narty? 21.01.06, 11:27
                                            na tym etapie masz już tyle wskazówek, że czas podjąć samodzielną decyzję
                                            3maj się
                                            • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:39
                                              No i kupiłem Atomici. Jutro jadę do Pasek przetestować. Zakupiłem model Metron 8.2 z wiązaniami Neox. Prezentują się wspaniale. Były w bardzo dobrym stanie i zapłaciłem 760zł. Ślizg jak nowiutki, wyglądają jak ze sklepu. A co Ty wrb1 o nich sądzisz? Czy to dobre narty?
                                              • wrb1 Re: Jakie narty? 21.01.06, 13:20
                                                myślę, że powinny ci sprawić sporo przyjemności; moje ewentualne wrazenia nijak
                                                sie nie będą miały do Twoich odczuć; ja preferuję nartę typu race, sporą
                                                prędkość skręt raczej dlugi no i ważę ponad 20kg więcej;
                                                wracając do Twojego zakupu, nie jest nartą mocno taliowaną, ale to bym zaliczyl
                                                jej na plus; narta jest miękka, ale Ty jesteś lekki, więc kłopotów nie powinno
                                                być jak mocniej przyciśniesz to i skręt zacieśni;
                                                co to jest ten Pasek?
                                                • Gość: Simonello Re: Jakie narty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:21
                                                  Paseky nad Jizerou - bardzo fajna górka tam jest, ok 3-4km długości, szeroka i ładnie utrzymana. Polecam, a iceny bardzo niskie. www.paseky.cz
      • Gość: dykta Re: Jakie narty? IP: *.acn.waw.pl 22.01.06, 06:01
        nowe narty z wiażaniami dzielimy na te do 1800 i od 1800 w gore.
        za 750 wszystko jedno jakie kupisz
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka