Gość: Smok IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.06, 19:50 Ramzova i Jesenik - naprawde godne polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrocławianka Re: Ramzova - Czechy IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 26.11.06, 20:04 No właśnie wybieramy się tam na ferie szkolne. Chcielibysmy synkowi (8 lat) opłacić szkółkę albo instruktora. Mały jeździ od 3 lat, ale na razie sami go uczyliśmy i czas nadać temu odpowiedni szlif. Mamy nadzieję, że uda się to w tym sezonie. A tak przy okazji-czy w okolicy Ramzowej jets jakiś basen/aquapark? Lubimy po nartkach pogrzac się w saunie i popływać, tak jak po Zieleńcu wpadamy do aquaparku w Kudowie... Bajka. Polećcie coś ciekawego!! Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Ramzova - Czechy 27.11.06, 01:11 Niestety, w okolicy Ramzovej brak jest aquaparków, jest basen w Ceskiej Vsi za Jesenikiem w strone przejścia granicznego w Głuchołazach- ale nie polecam, ze względu na ilość chloru którą sypią do wody. W Lazniach tez podobno jest możliwośc pomoczenia sie, ale szczegółów nie znam - nie wiem czy tylko dla pensjonariuszy którzy mają tam santorium wykupione czy dla ludzi z zewnątrz tez jest możliwość pomoczenia sie. Miłego wypoczynku w Ramzovej i małych kolejek! Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Ramzova - Czechy 27.11.06, 09:41 Aquaparku w najblizszej okolicy nie ma. Ale na samej przeleczy w samym centrum Ramzovej w chacie "Ramzovske Sedlo" moj znajomy Ivo Cisar oferuje oprocz pobytow mozliwosc korzystania ze swojego krytego basenu, wiec ? www.ramzova.cz/ pozostale miejsca, gdzie sie mozesz poplawic to Priessnitz www.info-jesenik.cz/mesto/koupani/detail.asp?ID=17 www.vllje.cz/ albo tez w termalnych zrodelkach w Velkich Losinach www.lvl.cz/htm/bazen_cz.htm (nie polecam w zimie drogi przez Nove Losiny/ Zubridovice/Premyslov. Jak juz to lepiej tam jechac przez Jesenik i CHS. Pzdr.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Ramzova - Czechy IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 27.11.06, 19:39 Dzięki za namiary, skorzystałabym z oferty noclegowej, ale niestety juz opłaciliśmy tegoroczny pobyt. Chciałam być pewna, że się zmobilizujemy, więc zaczęłam szukac już w październiku :) Ale może następnym razem. Chętnie natomiast skorzystamy z samej mozliwości pławienia się ...:) Naprawdę szkoda, że brak w Jesionikach aquaparku :(( Nie wybudują do stycznia ????:)) Odpowiedz Link Zgłoś