Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hey, Sky o/t

18.09.06, 12:13
    Witaj Sky,

spedzilem weekend na Waszej Skanskiej ziemi. Strasznie tam kolorowo i mam na
    mysli nie tylko barwy jesieni. Mysle, ze stezenie imigrantow przekracza tam
    srednia szwedzka. A wczoraj lokalnie poszliscie na prawo!
    Przybylo tez Polakow, sporo aut na polskich blachach (nawet ticolot!).

Czy byles na wakacjach na jakims lodowcu?
    Czy wybierasz sie w styczniu na Selle?
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • skyddad do Starucha 21.09.06, 11:50
        Hej,
        Masz na mysli Malmö,tak to sie zgadza sa dzielnice ze nawet gazeta lokalna
        wychodzi po arabsku.
        Wybory to byla radocha ludzie ubrani ladnie poszli gremialnie i przepedzili
        czerwona socjaldemokaracje na cztery wiatry.Bruxella jest zaskoczona tym
        wynikiem ,tlumaczyla ze to dziwne,Göran zapewnil ludziom dobra koniuktore a oni
        jego przepedzili.Teraz zaczyna wylazic to sidlo z worka.Göran zlkiwidowal jako
        tako bezrobocie,ale gospodarka ledwo zipie.Co sie okazalo.Ze ten filantrop za
        pieniadze podatnika wsadzil okolo miliona ludzi na rozne kursy i placac nedzna
        stawke na zycie ze te "pierdzenie w lawke" lub wykonujacy niewolnicza prace
        komunalna.To sie nazywalo liwkwidajca bezrobocia.
        Prawa strona juz ma plan duzych ulg dla przedsiepbiorcow tak aby moglio
        normalnie zatryudnic tych ludzi i dac im godziwa zaplate.Czyli czerwoni
        propagowali nowoczesne niewolnictwo.
        Mlodziesz sie wykrecila od socjaldemokracji i sie mowi ze na wiele pokolen ta
        zniknie z firnamentu.
        Tak Polakow jest duzo jedni jako turysci inni cos zachachmencic a jeszcze inni
        to normalnie pracuja tutaj.
        Na wakacjach nie bylem nigdzie, bó i poco.Dzieci moje kupily Yacht zaglowy to w
        niedziele lub w sobote plywalismy po Sundzie.Przy tych temnperaturach to nie
        trzeba jezdzic na poludnie.Zreszta w tym roku najmniej ludzi opuscilo Szwecje od
        kilkunastú lat. Tutaj jest tak pieknie jak jest podgoda. Na Sundzie piractwa
        niema spokojnie mozna spac nikt nie opendzluje.
        Na zime mam plany ale jeszcze nie skonkretyzowane.
        Pewnie sie sie spotkamy na Selli.

Zapowiadaja ciepla zime w Gorach Skalistych.Sa to przepowiednie indianskie.
        tzn ze unas moze dobrze ochlodzic.
        Pzdr.Sky.
        • aater Re: hej 25.09.06, 08:31
          hej
          skyddad: twoje przepowiednie lata sprawdzily sie;)))
          mozesz powrozyc pogodowo na pazdziernik??
          dzis nastepny sloneczny dzien;))
          pozdrawiam
          • skyddad Re: hej 25.09.06, 12:20
            Witaj Aater,
            Unas jest tak pieknie do wtorku wlacznie, obecnie mamy +26C w cieniu mowa o Lund
            poludniowa Szwecja.Niebo bez zadnej chmnurki leciutki cieply powiew.
            Jutro mamy byc zmiennie troche deszcu i slonca ale juz temperatura w granicach
            +23C,natomiast w srode leje na przemian i max w okolicach 18-20C w czwartek juz
            fast leje wiatr zachodni 8m/sek tem do 18C a w piatek pochmurno ale 18C a
            wsobote tak samo i troche deszczu slonca juz nie widac czyli pogoda normalna.
            Aater dam odpowiedz za pare godzin,musze sprawdzic przynajmnie z piec pogodowych
            satelitow i sam wycioagnac wnioski. Winno sie udac.
            Nasza pogoda Europejska sie buduje na Pacyfiku i pozniej z sie po drodze
            przeobraza. na Atlantyku jest juz wyrazna i mozna dac odpowiedz ale najpierw
            trzeba zobaczyc.To zajmuje naprawde pare godzin.
            Moze sie uda?
            Pzdr.Sky.
            • skyddad Re: hej 25.09.06, 14:41
              Mam cos ale miesiac do tylu od wczoraj,zobacz i przeanalizuj.
              www.ssd.noaa.gov/PS/SNOW/DATA/asia-1mo-loop.html
              Pzdr.Sky.
              • staruch5 Re: hej 25.09.06, 18:21
                a ja, kochani, dalem wczoraj rure nad morze. Na polnoc mojej wyspy. Przepiekna
                pogoda. troche tylko wysokich chmur, patelnia! Lekki wiatr. poplywalem z 15
                minut w Baltyku. Pradwe mowiac - nie mialem konkurentow. tubylcy raczej sie
                bawia latawcami i zbieraniem muszelek.
                Pozdrawiam.
              • aater Re: hej 25.09.06, 19:44
                Staruch: zazdroszcze tej patelni nad baltykiem;)))
                tez mam piekna pogode ale to nie to samo co nad morzem...

skyddad: dziekuje bardzo za odpowiedz;))
                analizuje i analizuje ale jakos nic do mnie nie dociera;))
                nie potrafie z tego wyciagnac wnioskow co do pierwszej polowy pazdziernika.
                (8-14.X). wiesz? w tym czasie organizuje pobyt mlodych niemcow w w-wie. i np
                deszcz i zimno utrudni realizacje harmonogramu ich pobytu, poniewaz odpadnie
                wtedy kilka atrakcji.
                lubie miec wszystko dograne.. pogode tez;)))))
                pozdrawiam
                • skyddad Re: hej 25.09.06, 19:52
                  Witaj Aater,
                  Jutro dam odpowiedz bardziej konkretna cos sie dziej nad Atlantykiem tylko to
                  opracuje.
                  Teraz prosze zobacz krotki film nakrecony w czoraj w Malmö przez mojego syna.
                  tak mamy pogode te morze to Sund zdala widac Kopenhage.
                  Oczywiscie montaz digitalny na kompie,juz tez sie nauczylem tych profesjonalnych
                  programow.
                  kowal.mine.nu/kowal/vastra_hamn.mpg
                  Pzdr.Sky.
                  • aater Re: hej 25.09.06, 21:12
                    dziekuje za pomoc Skydad !!!
                    czekam na wrozby;)))
                    ten film strasznie dlugo sie laduje i jeszcze nie obejrzalam.
                    zrobie to pozniej. teraz poszukuje tlumaczy jez. niemieckiego. studentki
                    germanistyki wlasnie zrezygnowaly, poniewaz przestraszyly sie oficjalnych
                    spotkan podczas tej imprezy z niemcami;))
                    nie wiem dlaczego wydawalo mi sie ze studenci germanistyki to jez.niemiecki
                    znaja dobrze;)))
                    pozdrawiam
                    • skyddad Re: hej 26.09.06, 05:18
                      Ojej laduje sie 10 sekund.Ale musi byc lacze szybkie i dosc szybki komp.
                      Jak sie bawisz w takie rzeczy to niestety trzeba znac jezyk.Wszyscy mlodzi
                      niemcy mowia po angielsku nie powinno byc problemu.
                      Pzdr.Sky.
                      • aater Re: hej 26.09.06, 06:57
                        ;)) mam szybkie lacze i jak do tej pory moj komputer tez byl OK ;))
                        MUsze miec oficjalnego tlumacza z dobrym niemieckim. bywaja takie wymagania;)
                        angielski nie wystarczy....
                        pozdrawiam
                        • skyddad Re: hej 03.10.06, 17:03
                          Ater,
                          Otwierasz ten film programem VLC media player.Film jest krotki 4minuty lecz w
                          bardzo wysokiej rozdzielsczosci i dlatego zajmuje 89MB.
                          Pogoda sie stabilizuje bedzie okolo 18Cdo15C zmiennie z przewaga deszczy przez
                          okolo 10dni.
                          Pzdr.Sky.
                          • aater Re: hej 03.10.06, 22:52
                            SKY
                            dziekuje za pamiec ;) i info...
                            ta przewaga deszczy podlamala mnie zupelnie..
                            bo np 12.X mam zaplanowana dosc oficjalna impreze na ok 80 osob pod golym
                            niebem...i przeniesienie jej do budynku traci na atrakcyjnosci...
                            pozdrawiam
                            ater
                            • Gość: Skyddad Re: hej IP: *.fornfyndet.se 04.10.06, 11:51
                              Nie przejmuj sie tym co podalem to jest ogolnikowe i dotyvczace raczej
                              kontynentu a nie konkretnie Polski .
                              Pzdr.Sky.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka