Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    07.11.06, 14:30
    Zastanawiam sie, czy bardziej sie oplaca kupic narty (przy czym wyjezdzam na
    narty bardzo sporadycznie, max. raz do roku na kilka dni, ale zwykle
    rzedziej), czy tez wypozyczac - znalazlam oferte na miejscu, narty (bez
    butow) za 50 Euro na 6 dni.
    Jak wy robicie? Lepiej zainwestowac w sprzet (przy czym bedzie lezal w
    piwnicy nieuzywany i niszczal) czy za kazdym razem zaplacic te 50 Euro? Co
    sie bardziej finansowo oplaca? Po ilu sezonach trzeba wymieniac narty na nowe?
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Ceny nart 07.11.06, 14:47
        Co się bardziej opłaca (finansowo), sama musisz policzyć, bo wiesz najlepiej
        ile spędzasz (zamierzasz spędzać) czasu na nartach. Wypożyczanie ma swoje dobre
        strony: brak transportu, możliwości przetestowanie ciągle innych, zapewniony
        serwis, ciągle nowe - niezniszczone - zawsze modne - nowoczesne.
        Jednak "rasowy" narciarz ma własne narty, a nawet kilka par. Dobrze zna wtedy
        ich możliwości i jakie stawiają wymagania. Zazwyczaj motywuje to do spędzania
        coraz więcej czasu na nartach i rozwoju. Z czasem zamienia się w pasję,
        a zima nabiera innego znaczenia ... .
        Trwałość nart jest spora. Przy jeżdżeniu urlopowym to wiele, wiele lat
        przyjemności z jednej pary nart. Prędzej się znudzą, niż zużyją.
        pozdrawiam
      • dudek744 Re: Ceny nart 08.11.06, 11:10
        Ja np w tym roku kupiłem narty na allegro za 120 zł z przesyłką. Firma Kneissl i wiązania Salomon. Muszę
        stwierdzić że narty te ogólnie dobrze utrzymane - poprzedni właścicel używał ich 3 sezony - prezentują
        się o niebo lepiej niż dotychczasowe wypożyczane z rożnych firm. - koszt zakupu nart=3 dni
        wypożyczania jakiś drugorzędnych zajeźdźonych dech. Nie jestem jakimś tam narciarzem zapalonym - ot
        2 tygodnie w roku mi wystarczą, więc takie narty też. Przemyśl to. Pozdrawiam. Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka