Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kask dla dziecka

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.12.06, 21:23
    Witam i mam nadzieję, ze mi pomożecie. Musze kupić kask dla 8-latki i nie
    wiem jak sie do tego zabrać. Czy mierząc kask ma być w czapce, kominiarce,
    czy bez? Kask kupuje się na wyrost? Ja naprawdę nie wiem i licze na Waszą
    pomoc. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: kask dla dziecka 09.12.06, 21:31
        Niestety, na wyrost się nie da. No , może troszkę, ale tak jak buty musi być
        dobrze dopasowany. Można pasować na kominiarkę, ale to chyba nienajlepsze
        rozwiązanie, bo jednak jeździ się przeważnie bez. Trzeba zabrać szkraba do
        sklepu i przymierzać. Tak jak w butach narciarskich najważniejsza jest wygoda i
        komfort. Wszystko inne to szczegóły. Dobrze jak ma wentylację i będzie się
        dzieciakowi podobał, bo będzie chętniej nosił. Warto też zwrócić uwagę na
        możliwość dopasowania gogli.
        pozdrawiam
        --
        Żeglarstwo w obiektywie
      • al-fredo Re: kask dla dziecka 09.12.06, 21:56
        Witam
        Moze byc na gola glowe lub cienka chustke.
        Moze byc na wyrost, ale tylko kaski z regulowanym wkladem, ktore
        sa nieco drozsze za to kask starcza na pare lat.
        Reszte - zaufaj sprzedawcy
        Pozdrawiam
        • wrb1 Re: kask dla dziecka 09.12.06, 22:02
          Podstawa przy mierzeniu kasku:
          dziecko musi poruszać gwaltownie glową we wszystkich kierunkach, a kask powinien
          nie zmienić swojego polożenia, nawet nie zapiety (oczywiście nie może też być
          ciasny). I to powinno byc odpowiedzia na pytanie czy kupowac na wyrost.
      • Gość: Magda Re: kask dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:42
        Ortodox mówi prawdę i cenięgo za to.
        Może Pan kupić kask według wskazówek Ortodoxa i naszej rozmiarówki. Sprzedajemy
        kaski firmy GIRO.
        Jeśli kask będzie nieodpowiedni to może go Pan zwrócić, ( koszty przesyłki nie
        są zwracane)lub wymienić na inny, mamy też dziecięce kominiarki firmy REIMA.
        Podaje namiary:
        www.hike.pl
        Magda Marcinkowska

• Gość: cmala Re: kask dla dziecka IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.12.06, 09:25
        dziękuje za informację, ale jeszcze jedno, czy dziecku nie bedzie zimno w głowę
        bez kominiarki?
        • Gość: Skyddad Re: kask dla dziecka IP: *.fornfyndet.se 10.12.06, 11:07
          Nie, dziecko szybciej sie rusza plus ma lepsze krazenie krwi jest az zanadto
          zywe i wzwiazku z tym nie grozi zmarzniecie.pzdr.Sky.
          P.S Kask ma wkladke ktora dopasowuje dokladnie glowe ona zarazem jest
          fantastyczna izolacja tak jakby powiedziec 5 czapek.Jezeli dziecko sie zagrzeje
          straci sily i chec do jezdzenia.W Skandynawi jest zimny chow dzieci,moze dlatego
          nie choruja.
        • kamka1 Re: kask dla dziecka 10.12.06, 11:15
          Kaski mają ocieplane wkładki, poza tym ich skorupa przecież nie przepuszcza
          wiatru. Sa cieplejsze od jakiejkolwiek czapki. A do tego z dziecmi unika sie b.
          niskich temperatur na stoku. Moja 5-letnia córka od 2 lat jeździ w kasku i ani
          razu nie ubieralismy jej kominarki. Dla spokojnosci zawsze ją można mieć pod ręką:)
          • Gość: magda Re: kask dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 13:58
            Ja kominiarki zakładam dzieciom po pierwsze gdy jest bardzo zimno, (np. gdy
            jeździmy na Kasprowym), lub pod cienką czapkę podczas zabaw na śniegu (czasem i
            bez czapki). Czapki mają bowiem to do siebie że często zsuwają się z głowy.
            Kominiarka chroni i głowę i szyję i węzły chłonne. Moje dzieci zresztą lubią
            chodzić zimą w kominiarce.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka