Gość: Akacyjna IP: 10.130.128.* 17.11.01, 23:18 Jakie szkła (odcień) powinny mieć okulary na słoneczne szaleństwo , a jakie na obfite opady śniegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.jablonska Re: Okulary 20.11.01, 12:50 Na mgłę i słaba widoczność szkła powinny byc mocno kontrastowe - ja używam pomorańczowych. Na słońce oczywiście ciemne, z filtrem UV i dobrymi zabezpieczeniami. Obecnie firmy stosują różne powłoki mające zabezpieczyc nasze oczy, a także polepszyć widoczność podczas uprawiania sportów zimowych i wodnych, kiedy słońce odbija się ze zdwojoną siłą od wody i śniegu. Dobre okulary to podstawa zarówno podczas dobrej pogody, jak i podczas zamieci śnieżnej. Warto za nie zapłacić jeśli są naprawdę wysokiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spooky Re: Okulary IP: 212.244.68.* 22.11.01, 07:58 w pełni popieram ! okulary, szczególnie na śnieg , tylko i wyłącznie najlepszych firm ja polecam Ray-Bany z ciemno-zielonymi szkłami Bausch&Lomb ( OK drogie są strasznie, jakieś 300 PLN w strefie bezcłowej , ale mam od 2 lat i był to jeden z moich lepszych zakupów ) testowałem na sobie wiele okularów ale żadnych innych bym już teraz nie założył pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacyjna Re: Okulary IP: 10.130.128.* 22.11.01, 20:50 Dziękuję pięknie za odpowiedź. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś