Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hala narciarska

30.04.07, 22:32
    Witam Narciarzy i Wiekszosc
    3 maja bede na niby nartach w hali w Wittenburg.
    Chetnie spotkam forumowiczow, anonimowych tez.
    Bede pierwszy raz w hali na nartach i mysle ze moze byc ciekawie.
    Slyszalem, ze w sniegu jest duzo oleju silnikowego/ratraki/,
    jezdzacy w halach narciarskich zalecaja "stare ciuchy".
    Moglby ktos z bywalcow hal to potwierdzic?
    pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosc Re: Hala narciarska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.07, 01:14
        witaj Alfredo
        Mam gosci z Polski i tez wybieramy sie
        zobaczyc ten cud techniki.
        Bedziemy w czwartek przed poludniem,
        jak bedziesz rano to moze sie poznamy.
        • al-fredo Re: Hala narciarska 02.05.07, 19:55
          To sie chyba spotkamy.
          Zaczynamy o 9 i biorzemy blok 4 godzinny
          pozdr.
      • al-fredo Re: Hala narciarska 05.05.07, 08:11
        Witam Narciarzy i bajkopisarzy.
        Bylo ciekawie na pierwszy raz nawet bardzo.
        Hala w Wittenburgu ma 330 m dlugosci, na zjazd skladaja sie 2 odcinki.
        Gorny bardzo lagodny i dolny powiedzmy stromy cos w rodzaju trasy czerwonej.Dwa
        wyciagi tj kanapa 4 osobowa i orczyk.
        Snieg bardzo dobry czysty zadnych sladow oleju.
        Temperatura -3C a odczuwalna to chyba z minus 15.
        Nie mozna sie jazda zagrzac bo za krotko sie zjezdza, a wyciag-kanapa to XIX
        wieczny romantic jednak zamiast biedermayer wspolczesny dopelmayer slimako -
        zolw. Powoli marzniesz coraz to bardziej,ale w nagrode
        wyjscie - wejscie z do hali bezproblemowe. Bilety 2 godz, 4 godz i
        calodzienne.
        Uwazam ze jest to dobra gorka do nauki oraz dla slabo zawansowanych narciarzy w
        rodzaju forumowego Skyddada czy Starucha a maja obaj niedaleko. Staruch nieco
        ponad 200 km
        Andrzeju nie wiedzialem ze nie mozna robic w pionie.
        i tylko to sie zachowalo w poziomie
        www.myvideo.de/watch/1377004
        • ortodox gratulacje... 05.05.07, 11:20
          ... cóż za ODKRYWCZE wnioski... z pobytu w hali narciarskiej !!!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=49687780&a=49792667
          Proponuję testować następne. Może tam poczujesz się "prawie" jak w Alpach ;)
          pozdrawiam
          --
          Żeglarstwo w obiektywie
          • al-fredo bajki 05.05.07, 11:59
            I zadzialal mechanizm forum.
            Aby cos napisac wstarczy poczytac innych i wymyslec mniej lub bardziej
            prawdopodobna historyjka - bajeczke.
            Podajesz mi temat gdzei wlasnie kilka osob pisze najwyrazniej,
            ze w hali narciarskiej nie bylo. I co mialem to przeczytac przed napisaniem
            czegokolwiek?
            Mnie w odroznieniu od ciebie to nie wystarcza aby opisac wrazenia z jazdy w hali
            snieznej.
            pozdr
            • ortodox Re: bajki 05.05.07, 12:36
              .. no właśnie, skoro rozmawiamy o różnicach pomiędzy nami, a jak zwykle nie
              zrozumiałeś tego co pisałem wyżej, to napiszę jaśniej.
              Wyobraź sobie (o ile potrafisz), że nie muszę w przeciwieństwie do Ciebie
              wdepnąć w gó.., żeby wiedzieć, że nie będzie pachnieć.
              pozdrawiam ;)
              --
              Żeglarstwo w obiektywie
              • al-fredo Re: bajki 05.05.07, 12:52
                moze to dla ciebie dobry sposob - czekanie na innych /az wdepna/
                i opieranie sie na bajkopisarzach mowic delikatnie. Mnie to nie odpowiada.
                Wielki Kontrolerze Forum gdybys mial mozliwosc dawno juz bys jezdzil w hali.
                Wlasciwie to zle napisalem przeciez ty nie jezdzisz na nartach, a postac na
                nartach w hali narciarskiej byloby dla ciebie za drogo.
                pozdr.
                • ortodox Re: bajki 05.05.07, 13:20
                  Co to znaczy “gdybyś miał możliwość”?
                  Każdy może wziąć gó... do ręki, bo ileż to roboty ... .
                  Rzecz w tym, że nie każdy chce. Czy Ty rozumiesz pojęcie "kontrolować" ?
                  Szczerze wątpię, ale wcale się nie dziwię ... .
                  pozdro.
                  • al-fredo Re: bajki 05.05.07, 13:35
                    ortodox napisał:

> Co to znaczy “gdybyś miał możliwość”?

o odroznieniu od ciebie dotyczy to jazdy/stania w hali a nie gow...
                    pozdr.
                    • ortodox Re: bajki 05.05.07, 14:03
                      Przeraża mnie skala Twojego prostactwa, Twoje wyobrażenie o możliwościach
                      innych, Twoje zaślepienie i ograniczenie ... oraz przeświadczenie, że tylko Ty
                      jesteś tym jedynym prawdziwym narciarzem. Ćwicz sobie pseudonarty w hali
                      pseudonarciarzu i sprawdzaj zawartość oleju w śniegu. Ja już to sprawdzisz, to
                      sprawdź jeszcze zawartość CO w powietrzu, bo nie sprawdzałeś, więc nie wiesz!
                      Potem zgłoś się po następne instrukcje.
                      pozdro.
                      • al-fredo Brawo Ortodox 05.05.07, 14:43
                        Malo jeszcze pokory u Ciebie,
                        ale jestes na dobrej drodze.
                        Wierze, ze malymi kroczkami ale sie zmieniasz na lepsze
                        pozdr
                        • Gość: Colagen Re: Brawo Ortodox IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 14:39
                          Paweł i Gaweł na jednym stali forum..................
        • Gość: o_andrzej Re: Hala narciarska IP: *.cyf-kr.edu.pl 07.05.07, 12:24
          > Andrzeju nie wiedzialem ze nie mozna robic w pionie.
          > i tylko to sie zachowalo w poziomie
          > www.myvideo.de/watch/1377004

Nie bardzo zalapalem. Rozumiem, ze zrobiles w pionie, czyli np. patrzac od
          spodu, i nie wyszlo? Czy ta ewolucja to ow slynny "royal"? Trudne. Kiedys
          probowalem, ale mi nie wychodzilo. Podobnie zreszta jak jazda na jednej narcie.
          Tez mi nie wychodzila, a byla to jedna z obowiazkowych ewolucji na ktoryms z
          kursow. Pocieszam sie tym, ze moj kolega, niezly, ale dosc przecietny narciarz,
          nieskromnie sadze, ze duzo gorzej ode mnie jezdzacy, swietnie zjezdzal i skrecal
          na jednej narcie.

Juz kiedys pisalem, ze jazda w hali mnie nie kreci. Podobnie zreszta jak
          wieczorna jazda po sztucznie oswietlonych stokach. Ale na bezrybiu i rak ryba.

A propos prawdziwego narciarstwa. Syn wlasnie wrocil z Kaunertal i mam nadzieje,
          ze porobil jakies filmiki. Szczerze mowiac, pomimo lekkiego zajobu
          narciarskiego, takie wiosenno-letnie nartowanie tez mnie nie bierze. Cos mi sie
          psychicznie nie zgadza. Narty kojarza mi sie z zima i niech tak zostanie.
      • joanna_1 Re: Hala narciarska 07.05.07, 16:17
        Hej,
        też tam byłam, ale w styczniu. Wg mnie pomysł podzielenia stoku na dwustopniowy
        nie za bardzo trafiony. Większość ludzi po zjeździe z pierwszego odcinka
        zatrzymywała się przed tym bardziej stromym odcinkiem i tym sposobem
        ograniczała płynny zjazd innym. Tym bardziej, że płaskawy odcinek mobilizował
        do prędkości, a ustawiony rządek narciarzy medytujących nie bardzo pozwalał na
        przemknięcie między nimi.
        No i przyjazd do hali w godzinach popołudniowych gwarantował jazdę po
        zmuldzonym stoku do tego stopnia, że momentami zasuwało sie po oblodzonych
        dechach, tak był śnieg wytarty!
        Ten ostrzejszy odcinek stanowczo za krótki, z drugiej strony ludzie by sie
        chyba pozabijali.
        Aczkolwiek obecnośc hal w tym rejonie Niemiec ( druga w Bispingen) jest jak
        najbardziej fajną sprawą biorąc pod uwagę skromne opady sniegu. I na pewno jest
        to sposób na dobrą zabawę, ćwiczenie techniki jak wcześniej pisałeś i wspólne
        spędzanie czasu ze znajomymi.
        Fajna aranżacja wnętrza w drewnie.
        A otworzyli już ten halpipe?
        • al-fredo Re: Hala narciarska 08.05.07, 00:34
          Witam
          Po kolei: Dwustopniowy stok przy tym spadku uwazam rowniez za malo trafiony,
          poniewaz gorna bardzo lagodna czesc i pierwsze wyplaszczenie doprowadza do
          naturalnego zatrzymania sie, inaczej mowiac jazdy na dwa razy
          Poza medytujacymi sa tacy co sie boja dalej jechac bo nie widac drugiej stromej
          czesci. Ostatnie wyplaszczenie chyba z 50 m zdecydowanie za dlugie.
          Mysle, ze to reguluja przepisy bezpieczenstwa.
          Dla poczatkujacych nie tylko zabawa ale i sposobnosc nauki.
          Na drugim filmiku przedstawilem 15 letnia dziewczyne pierwszy raz na nartach,
          pojedziemy chyba jeszcze z dwa razy i bedzie mozna przesledzic postepy.
          Halpipe otworzyli wlasnie w miniony weekend.
          pozdr
      • al-fredo Re: Hala narciarska 17.05.07, 10:32
        Witam Narciarzy i Wiekszosc
        Dobra Nowina dla zachodniej Polski
        w Berlinie powstaje jedna z wiekszych hali narciarskiech,
        ma byc oddana do uzytku w pazdzierniku tego roku.
        Chetnie spotkam tez w hali "kresowiakow" z Ortodoxem na czele
        pozdr.
        www.skihalleberlin.de/html/fakten.htm
        • joanna_1 Re: Hala narciarska 17.05.07, 12:16
          No i fajnie. Z Wrocławia zajade tam szybciej niż w Tatry. Oczywiście, że to nie
          jest alternatywa dla gór, ale sposób by w bezśnieżne zimy pobawic się w
          weekend. I poziom kultury o pułap wyższy, bo chamstwa w kolejkach na naszych
          stokach mam dość.
          A nachylenie widzę podobne jak w Bispingen, więc będzie lajcikowo i odprężająco.
          • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:12
            niedlugo to juz tylko komp zostanie Wam do jazdy - plastikowe narciarstwo plastikowi narciarze
            • joanna_1 Re: Hala narciarska 17.05.07, 15:11
              ha ha ha
              i pozostaniesz Ty jeden ten niezłomny, co tydzień jeżdżacy w Alpy, Pireneje
              będący kanonem jazdy na nartach
              na łyżwach też nie jeździłeś nigdy w hali tylko czekasz tęsknym okiem na
              zamarznięty ocean....
              bo tylko to jest kwintesencją sportu...

ok

passsssss
              • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:28
                pewnie- mozna perfumowac kwiat ale tylko sztuczny- wole ten prawdziwy zapach
                • joanna_1 Re: Hala narciarska 17.05.07, 15:49
                  Widzisz, problem polega na tym, że Ty tylko to czytasz co chcesz.
                  I tu wracamy do stwierdzenia Al-fredo:

"piszcie, bo możecie być czytani"

Ty do takich nalezych :) trzeba duzo dużo pisać, byś zechciał przeczytać
                  wszystko co jest zawarte w tekście :)
                  A na to nie każdy ma czas, sorki :)

Pozdr. i życzę bogatych aromatów na weekend

Elastyna
                  • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:13
                    nie przyjmuje zyczen bogatych sztucznych aromatow -te sztuczne gasza nie tylko male swieczki ale i gromnice - pozdrowko
                    a stwierdzenia jakiegos alfredo nie sa dla mnie wyrocznia - moze dla ciebie-zycze tedy troche samodzielnosci w rozwazaniach umyslowych
                    • joanna_1 Re: Hala narciarska 17.05.07, 16:23
                      a to sobie nie przyjmuj

Al-fredo zwrócił tylko uwagę na brak elastyczności tego forum, i to nie jest
                      dla nikogo wyrocznią, a tylko spostrzeżeniem z którym każdy robi TO CO CHCE

a dygresja o bogactwie i sztuczności jest równie plastikowa, bo NIC O MNIE NIE
                      WIESZ

howk!!!
                      • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:41
                        jestes kochana - pozdrawiam
                      • al-fredo Re: Hala narciarska 17.05.07, 17:00
                        Joanno tym czyms sie nie przejmuj
                        to jest anonim, albo przebrany forumowy VIP.
                        Weekend mozesz juz spedzic interesujaco nie czekajac na pazdziernik.
                        W Cottbus jest mala hala narciarska www.snowtropolis.de/cgi-bin/page.pl?
                        idx=86&l=2 i bedzie "laicikowo" jak piszesz,
                        a odprezyc sie mozesz sie /ok 50 km dalej w kierunku Berlina/ w Tropical island
                        www.my-tropical-islands.com/index-p.htm
                        • joanna_1 Re: Hala narciarska 19.05.07, 23:34
                          Znamienne jest to, że obok Colagena wyrasta jak drzewo Ortodox. Czy tych Panów
                          coś łączy? :))))

No popatrz, ze ja tej hali w Cottbus wcześniej nie wyczaiłam, bo reklamy tych
                          tropików to widziałam. Dzięki za linki, wygląda na to, że stok ma 150m. Toż to
                          podrażnienie kubków smakowych! Ale dobrze, że jest, chwalę sobie tego typu
                          niemieckie obiekty i jakośc usług. Narty wprawdzie w garażu, ale kto wie, jakiś
                          sponton i w dwie godziny można stać na deskach, a w środku lata to
                          niepowtarzalne uczucie.
                          Jesli możesz podzielić się wrażeniami, to napisz cosik :)
                      • Gość: Inczu-czuna Re: Hala narciarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:10
                        Jak już chcesz oryginalnie zakończyć post, to najpierw sprawdź, jak się dane
                        słowo pisze. Nie chcesz chyba się ośmieszać? Nie "howk", tylko "howgh". Możesz
                        się spytać każdego Indianina. Potwierdzi to.
                        • ortodox Re: Hala narciarska 18.05.07, 15:34
                          Joanno ... trochę się Ci pomieszało z tą elastycznością, bo choć to forum
                          narciarskie, to nie samymi nartami żyje normalny człowiek. Chyba, że ma klapki
                          na oczach, co jak by nie było jest swojego rodzaju dewiacją.
                          Nikt normalny, kto w pełni zaznał piękna gór, tego powietrza, miękkości
                          świeżego śniegu ... nie będzie jeździł z przyjemnością w hali ... sorry.
                          Póki co, śnieg zimą w Alpach można jeszcze spotkać ... a wiosną, latem i
                          jesienią normalni i nieograniczeni ludzie mają co robić z wolnym czasem.. nawet
                          gdy mają go tak dużo jak ja ...
                          pozdrawiam ;)
                          p.s.
                          czy to forum jest tylko dla normalnych i nieograniczonych?
                          Jak widać nie ... ale chyba nie tylko dla nich...
                          • joanna_1 Re: Hala narciarska 20.05.07, 00:21
                            > Nikt normalny, kto w pełni zaznał piękna gór, tego powietrza, miękkości
                            > świeżego śniegu ... nie będzie jeździł z przyjemnością w hali ... sorry

No problem...
                            Ale mam świadków! :)))

Dwa. Właściwie na tym etapie rozmowa sprowadziałaby się do debatowania o
                            wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożego Narodzenia. I to jest totalne
                            nieporozumienie. Nie jest podmiotem "gdzie lepiej", a raczej co w zamian, jeśli
                            nie można. Mam nadzieję, że czujesz tę różnicę?
                            Walorów estetycznych jakimi są piekno gór i ten łoskot mroźnego powietrza nie
                            da się zastąpić warunkami w hali, to jasne. Ale możliwość nauki i dobrej zabawy
                            daje temu przedsmak.

> Póki co, śnieg zimą w Alpach można jeszcze spotkać ... a wiosną, latem i
                            > jesienią normalni i nieograniczeni ludzie mają co robić z wolnym czasem..

W Alpy jechałam 12 godzin z Wrocławia, dziękuję, ale takie eskapady są nie
                            zawsze na mój kręgosłup. Tym bardziej, że miałam owocny rok w przejażdżki
                            Wrocław-Hamburg. Zakopianka to dla mnie droga śmierci, więc wyjazd w Tatry
                            owocuje czasem traumatycznymi przeżyciami. Nie ta jakość drogi,
                            nieproporcjonalny czas do przebytej drogi i kierowcy kamikadze. Więc tyle
                            byłoby a propos szukania pewnych substytutów w miejsce czasochłonnych i
                            urlopochłonnych wyjazdów.
                            Normalnych i nieograniczonych ludzi wiosną i latem czasem późną nocą osacza akt
                            desperacji... może by tak jednak stanąć na tych deskach? ;)))

> Joanno ... trochę się Ci pomieszało z tą elastycznością, bo choć to forum
                            > narciarskie, to nie samymi nartami żyje normalny człowiek

Brakiem elastycznyści jest autorytarne stwierdzanie, że nie można czerpać
                            przyjemności z uprawiania sportów na wszelkiego rodzaju obiektach do tego
                            przystosowanych. W ten sposób można mówić tylko za siebie. Brakiem
                            elastyczności jest krytykowanie czyjegoś wyboru bez wiedzy i znajomości jego
                            motywacji.

Pozdr.
                            • ortodox Re: Hala narciarska 21.05.07, 12:05
                              ... sądziłem, że rozmawiamy o narciarstwie z w gornie jeżdżacych ... .
                              Jeżeli sie poyliłem i Ty oraz al-fredo jestście na etapie nauki, to sorry again
                              pozdro ;)
                              • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 12:17
                                :))))

Ortodox, jeszcze chwila i wytracisz limit na "przepraszam" ;) zważywszy uwagę
                                na konstrukcję Twoich wypowiedzi, he he
                                Ja, a owszem jeżdżę drugi rok i to jakoś innym nie uwiera, ale Al-fredo jeździ
                                bardzo dobrze.
                                Na to też mam świadków :)))

Pozdr.
                                • ortodox Re: Hala narciarska 22.05.07, 13:03
                                  ... no to jesteś usprawiedliwona ... hale są dla Ciebie. Jednak przy takim
                                  doświadczeniu wstrzymałbym się od podobnych komentarzy ;)
                                  Co do limitu na "sorry", to spoko ... I seting the limit ...
                                  pozdrawiam ;)
                                  • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 13:26
                                    A to się zgadza, są takie dni kiedy najlepiej wiemy, co powinni zrobić inni.
                                    Baaaa, u niektórych trwa to lataaaaa! :-)))))

Miłego żeglowania Panie moderatorze!
                        • joanna_1 Re: Hala narciarska 19.05.07, 23:37
                          Czy Indianin z niemieckojęzycznej wersji Winnetou też? :P
                          • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:06
                            Czy ,,cos w zamian,,-ten Twoj podmiot dotyczy takze tej uporczywej malej świeczki? to jakis kierunek ekshibicjonizmu czy tez kompleks zamulonej inteligencji? - przepraszam za te wyrazenia ktore oczywiscie nie tycza sie Ciebie ; przeciez jestes taka kochana- pozdrawiam
                            • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 12:19
                              " I am whatever you say"

Colagen zakończmy już, bo najwyraźniej różnimy się poczuciem humoru.

bye, bye
      • al-fredo Re: Nauka jazdy 21.05.07, 07:28
        Witam Wiekszosc
        Porownywanie hali narciarskiej do gor
        uwazam co najmniej za chybione i nie ma sensu tego dalej uprawiac.
        Mozna jednak wykorzystac hale do nauki.
        Oszczedzmy sobie pisaniny, ze nauke jazdy na nartach prowadzimy na lagodnych
        zboczach /hala/, ze cwiczenia powtarzamy nie wiecej jak 10 razy /dlugosc hali
        wystarcza/ itd.
        Mysle ze mamy na Forum poczatkujacych narciarzy bez wzgledu na wiek, ktorym
        chetnie dam kilka lekcji, a raczej pokaze pare trickow ulatwiajacych
        samodoskonalenie jazdy na nartach.
        W szczegolnosci chce pomoc Ortodoxowi by mu ulatwic przejscie ze stania
        na nartach w jazde. Colagena tez zapraszam na pare lekcji dla
        sredniozaawansowanych. Zolw z Rodzinka tez mile widziany.
        Wszystko to w ramach podziekowania za mile slowa dotyczace mojej skromnej osoby
        na lamach Forum.
        Do otwarcia hali w Berlinie juz niedlugo,
        a gdyby... to pozwole sie zabrac do innej juz czynnej hali narciarskiej.
        pozdr
        jazdy.
        • Gość: o_andrzej Royal? IP: *.cyf-kr.edu.pl 21.05.07, 13:57
          Alfredo. Pytalem Cie powyzej, czy ewolucje bardzo ladnie pokazana na filmiku to
          "royal"? Czy w Twoim wykonaniu? Podpisane jako "reuel", ale ja dopiero bede sie
          uczyl niemieckiego. Przed wyjazdem do siejest, a scisle przed rozmowa z jego
          zona. :)
          • al-fredo Re: Royal? 21.05.07, 18:10
            Fritz Reuel Niemiec probowal ewolucje jazdy figurowej
            przeniesc na narty.
            Royal /rojal/ to tz spolszczona nazwa jego nazwiska i taka tez nazwe otrzymala
            ta ewolucja w latach 60-tych.
            W moim wykonaniu w hali w Wittenburg.
            pozdr
            • Gość: o_andrzej Re: Royal? IP: *.cyf-kr.edu.pl 21.05.07, 19:08
              > Fritz Reuel Niemiec probowal ewolucje jazdy figurowej
              > przeniesc na narty.
              > Royal /rojal/ to tz spolszczona nazwa jego nazwiska i taka tez nazwe otrzymala
              > ta ewolucja w latach 60-tych.
              > W moim wykonaniu w hali w Wittenburg.

Gdzies juz o tym pisales, ale moja skleroza albo ta choroba na A... sprawila, ze
              dopiero teraz sobie przypomnialem. Chapeau bas jak mawiaja w pewnym kraju
              zachodnim - jak dla mnie, swietnie wykonane. Trudna ewolucja, wymaga dobrych
              warunkow, rownego sniegu, ale i duzych umiejetnosci. Mnie w kazdym razie nie
              wychodzila. I faktycznie sie jej obecnie nie widuje, nawet na pokazach jazdy
              akrobatycznej.
              • siejest Re: Royal? 22.05.07, 08:25
                Gdzie mozna zobaczyc te fotki?
                • Gość: o_andrzej Re: Royal? IP: *.cyf-kr.edu.pl 22.05.07, 16:08
                  > Gdzie mozna zobaczyc te fotki?

Jakie fotki? Jesli chodzi Ci o filmik z rojalem w wykonaniu al-fredo:
                  www.myvideo.de/watch/1377004
          • siejest Re: Royal? 22.05.07, 08:28
            Gość portalu: o_andrzej napisał(a):

> Alfredo. Pytalem Cie powyzej, czy ewolucje bardzo ladnie pokazana na filmiku
            to
            > "royal"? Czy w Twoim wykonaniu? Podpisane jako "reuel", ale ja dopiero bede
            sie
            > uczyl niemieckiego. Przed wyjazdem do siejest, a scisle przed rozmowa z jego
            > zona. :)

O! To sie szykuje konkretna ekipa :)))
        • ortodox Re: Nauka jazdy 22.05.07, 13:17
          ... wporzo al-fredo :)) jak już nauczysz się jeździć w tej hali ... do daj
          znać. Zabiorę cię gdzieś w porzadne góry i pokarzę ci jak się stoi na
          nartach ... a na razie ucz się pilnie ...
          pozdro.
      • siejest Re: Hala narciarska 22.05.07, 08:29
        Z lodowcem za oknem nie moge jakos podyskutowac na temat takiej hali. Mi
        brakowaloby panoramy, wiatru, slonca.
        • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 12:13
          ... z lodowcem za oknem... mi brakuje właśnie tego lodowca :)
          i to jest ten ból

pozdr.
          • siejest Re: Hala narciarska 22.05.07, 13:41
            joanna_1 napisała:

> ... z lodowcem za oknem... mi brakuje właśnie tego lodowca :)
            > i to jest ten ból
            >
            > pozdr.
            No za oknem
            www.skibob.pl/KITZSTEINHORN/index.html
            • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 14:32
              Siejest, nie ukrywam, że strasznie Ci zazdroszczę tych widoków!
              Moje się diametralnie różnią.
              Na szczęście i tak w miarę możliwości w weekend jestem za miastem w
              poszukiwaniu podobnych!
              :-)

Pozdr.
              • Gość: siejest Re: Hala narciarska IP: *.adsl.highway.telekom.at 22.05.07, 14:36
                Zawsze mozesz przyjechac. Znajomych nigdy nie za malo. :)
                • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 15:36
                  Dzięki! :-)
                  Wszak nie mam jeszcze planów na lato, jednakowóż to na pewno będą góry.
                  Ale kto wie, kto wie?
                  Wiem, że tam są wspaniałe warunki trekingowe, tylko ten przejazd...

Pozdr.
                  • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:02
                    Qrcze Aska skoncz z tymi swieczkami - moze lepszy wibratorek- harcerskie czuwaj
                    • Gość: o_andrzej Re: Hala narciarska IP: *.cyf-kr.edu.pl 22.05.07, 16:12
                      Ani to smieszne ani dowcipne, jesli juz to chamskie i prymitywne. Caly Ty drogi
                      Colagenie.
                      • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:38
                        Taki chamski a drogi?
                    • joanna_1 Re: Hala narciarska 22.05.07, 16:42
                      Qrcze Colagen, jak Cię tak wqrzają, to może jakiś nervosol? No juz nie wiem,
                      jak Ci pomóc?
                      BTW jesteś drugą osobą, która przez całe moje 6 letnie gdzieś bytowanie w sieci
                      komentuje moją sygnaturkę.

Colagen jesteś już zauważony, może wyjdź wreszcie z cienia i załóż jakiś
                      ciekawy wątek?

Hej ho!
      • al-fredo Re: Hala narciarska 22.05.07, 16:35
        ortodox napisal:
        ... wporzo al-fredo :)) jak już nauczysz się jeździć w tej hali ... do daj
        znać. Zabiorę cię gdzieś w porzadne góry i pokarzę ci jak się stoi na
        nartach ... a na razie ucz się pilnie ...
        O niczym innym nie marze najlepiej zrob to juz na przelomie sierpnia i wrzesnia
        razem z janem kovalem vel kubagr i pojezdzimy /postoimy w Argentynie.
        Gdyby... to moge czesciowo cie wesprzec w zamorskiej podrozy.
        pozdr
        • Gość: Colagen Re: Hala narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:24
          Alfred kompleksy mozna leczyc , a Twoje propozycje wywołuja tylko usmieszek politowania- polecam Odnowe w Duchu Swietym a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka