Gość: krystian IP: *.dzi.vectranet.pl 16.10.07, 18:17 Witam.Czy ktoś już tej jesieni na Stubaiu?Jak wygląda tam teraz jazda.Jakie warunki itp.Ze strony wynika ze 60cm itd itd.Interesują mnie wieści od osób ktore tam były niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beabike Re: Stubai 16.10.07, 20:02 Jade 3 listopada na 4 dni ,po powrocie napisze jak bylo. Z informacji na stronie wynika ze chodza tylko orczyki i zjazd jest tylko do Gamsgarten (2900).Zobaczymy czy do mojego wyjazdu uruchomia krzeslo z Eisgratu. Pozdrawiam. Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 16.10.07, 20:17 Ja jade 1 listopada wieczorkiem, bedziemy jezdzic do niedzieli.To bedzie za pozno na Twoja relacje.Gdzie masz informacje ze tylko orczyki chodza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beabike Re: Stubai IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.07, 20:29 Zobacz na stronie tam gdzie pisze pisten/lifte offen -na zielono zaznaczone te wyciagi ktore chodza i trasy otwarte.Znam Stubai i wiem ze to co jezdzi to orczyki i tylko to nowe krzeslo na samej gorze ktore laczy tam dwa lodowce jest otwarte. To dlugie krzeslo z Eisgratu nie chodzi(jeszcze) i gondolki z dolu na Eisgrat(2600) tez sa nieczynne.Ale w ostatni weekend pazdziernika jest na lodowcu taka wielka impreza(Sportschekskitest)i wtedy zjezda sie tam mnostwo ludzi, to moze jeszcze zdaza dosniezyc ta trase i Eisgrat tez ruszy.Ja mam taka nadzieje.A w ogole to oststni tydzien pazdziernika sa ferie szkolne w Bawarii,oprocz tego 1 listopada Bawaria tez ma wolne to jak wiem z doawiadczenia poprzednich lat zawsze sie na Stubai dziki tlum ludzi zjezdza to i moze ten Eisgrat uruchomia. pozdrawiam. Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beabike Re: Stubai IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.07, 20:33 sorry ,pochrzanily mi sie nazwy Gamsgarten nie chodzi(to ten nizej polozony Eisgrat ten wyzej jezdzi. Zawsze mi sie te dwie stacje myla. Na stronie masz tam 8 tras przejezdnych 10 wyciagow czynnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 16.10.07, 21:01 Sprawdzalem ta stone wlasnie i zdziwilem sie ze napisalas ze tylko orczyki chodza.Cała góra w sumie jest czynna wg strony stubaiu. Myslisz ze w ten weekend ktory jade bedzie dziki tłum?Masz jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beabike Re: Stubai IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.07, 21:32 ta cala gora to sa orczyki wlasnie + gondola z Eisgratu na sam szczyt+ to nowe krzeslo Wildspitz sie chyba nazywa ktore laczy dwa lodowce na samej gorze.W ten weekend to rzeczywiscie moze byc duzo ludzi przed 2 laty bylam do do 31 pazdziernika to w sob+niedz stalo sie na gorze w kolejkach do wyciagow prawie jak w Bialce Tatrz.w weekend.W zeszlym roku bylam na poczatku listopada tez bylo duzo ludzi ,przede wszystkim bardzo duzo Czechow i Niemcow (a raczej Bawarczykow)ale chodzily obie gondole i to dlugie krzeslo z GAmsgarten.( na fotoforum narty jest pare zdjec z listopada2006 ze Stubaia,i krotka relacje tez napisalam) A poza tym to w tym terminie zawsze jest sporo roznych ekip trenujacych i zdaza sie, ze czesc stokow jest tylko dla zawodnikow.A jeszcze jak bedzie ladna pogoda to i narciarze przyjada.Ja jade od soboty 3.11 do srody 7.11.i mam nadzieje ze przynajmniej troche sobie pojezdze. Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: Stubai IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 22:08 Ja byłem w zeszłym roku na "długi weekend" 11 Listopada - otwarte były wyciągi do 2600 (kanapa Eisgrat chodziła)-ludzi dosyć sporo,szczególnie w sobotę-niedzielę,śniegu było mało,jak to zeszłej zimy-spod jego mikrej warstwy w wielu miejscach wychodził "żywy lód",kamienie też nie były rzadkością-oby w tym roku aura była łaskawsza i śniegu duuużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 18.10.07, 07:09 Na stronie internetowej Stubaia , nie jest aktualizowana strona z czynnymi trasami i wyciagami.Ostatnia aktualizacja 6.10.2007.Nie wiadomo wiec co i jak chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 18.10.07, 07:54 Pada pada snieg na Stubaiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beabike Re: Stubai IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.07, 16:16 Ano pada! Obejrze w weekend Alpenpanorame to zobacze co chodzi. A nie dosc ze pada to ma byc jeszcze zimno ,na gorze do -17st.Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Stubai 18.10.07, 18:01 Witajcie, prosze; www.stubai.at/xxl/_lang/de/_season/at2/_area/aktuelles/_subArea/615196/index.html www.wt1.at/ www.feratel.at/ Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Stubai 18.10.07, 18:03 www.feratel.com/panoramabild.jsp?CMSSystemID=17&CMSLinkTypID=15&checkit=1&country=15_0102&state=15_010207&village=8848&Submit3.x=16&Submit3.y=12&Submit3=Go Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Stubai 18.10.07, 18:05 www.tw1.at/jart/prj3/tw1/website.jart?rel=de&content-id=1139274198299 www.tw1.at/jart/prj3/tw1/website.jart?rel=de&content-id=1139274198299 Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Stubai 18.10.07, 18:06 Klikasz na Austria,pozniej Tyrol,pozniej Fulpmes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 21.10.07, 16:14 Jest czynnych coraz wiecej wyciagów , oraz tras.Wyglada to bardzo dobrze.Oby tylko pogoda dopisala na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka3l Re: Stubai - wyjazd rodzinny łagodne stoki ? 23.10.07, 13:32 Zamierzamy pobyć na Stubaiu od 29.10 do 02.11 mam nast. pytanie czy w tym terminie istnieje możliwość nauki na łagodnym stoczku - chodzi mi o 7 latkę która trochę juz jeźdiła na oślej łączce np Biela Put - na Hopoku oraz zonę która jeździ spokojnie z np. 6 stki w Białce czy tego typu stoki znajdę w tym terminie na Stubai ? Będę wdzięcznu za info bo na mapach skali trudności nie widać :-p Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beabike Re: Stubai - wyjazd rodzinny łagodne stoki ? IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.07, 16:49 W tym terminie na Stubaiu chodzi tylko gora ,a tam sa generalnie dosyc lagodne stoki,zona powinna sobie poradzic. Oprocz tego przy stacjiEisgrat na gorze jest tzw wyciag do cwiczen-taki maly orczyk na ktorym instruktorzy ucza dzieci jezdzic.Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Stubai - wyjazd rodzinny łagodne stoki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 21:58 Beata , dzięki za za cenne info ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wild Re: Stubai - wyjazd rodzinny łagodne stoki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 09:46 Nie tylko góra, już tydzień temu zjechałem na dół, do Gamsgarten. Tylko do Fernau nie dało się jeszcze zjechać. Ten mały wyciąg dla dzieci jest właśnie koło Gamsagarten, a nie na wyżej na Eisgracie. Natomiast 7 latka spokojnie może jeździć na orczyku Eisjoch, powyżej Eisgratu. Niżej jest stromo, zawsze pozostaje powrót gondolą. Orczyki Daunferner też są łatwe i dziecko zjedzie, a dalej od ich dolnej stacji prawie że nartostrada do stacji Gamsgarten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai - wyjazd rodzinny łagodne stoki ? IP: *.dzi.vectranet.pl 25.10.07, 09:57 Powiedz jakie warunki były?Duzo lodu , przygotowane właściwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wild Re: Stubai - wyjazd rodzinny łagodne stoki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 18:04 Miejscami twardo, ale tylko tam, gdzie stały slalomy /na Daunferner/ i trenowały ekipy. Główny stok bez lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 25.10.07, 09:20 Ależ dzisiaj pieknie na Stubaiu.Marzy mi sie taka pogoda na przyszly wekend tam. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka3l Re: Stubai - ilośc narciarzy 25.10.07, 11:28 Do Krystiana Jedziesz w przyszłym tyg? tak jak my ? Jak myślisz duże mogą być kolejki w tym czasie do gondoli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai - ilośc narciarzy IP: *.dzi.vectranet.pl 25.10.07, 11:44 jedziemy w czwartek wieczorem.Piatek sobota niedziela na nartach.Jakos kolejek do wyciagow i duzej ilosci ludzi ni eobawiam sie tak , jak pogody ktora wtedy bedzie. Nawet jak bedzie trohe ludzi napewno sie wyjezdzimy. Módl się o pogode. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka3l Re: Stubai - pogoda 25.10.07, 11:58 Nie wiadomo jak to się ma do Lodowca ale początek tygodnia wyglada w prognozach zadowalajaco: pogoda.onet.pl/2,743,47,,,innsbruck,miasto.html Dla mnie może padać śnieg byle nie deszcz :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 27.10.07, 11:40 Za tydzien zyczylbym sobie takiej pogody jak dzisiaj w Solden.Jest na to duza szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 28.10.07, 12:46 A tak to wygląda na dzień wczorajszy : www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?t=23555 Widać że ludzi sporo i jest gdzie pojezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Stubai IP: *.dzi.vectranet.pl 29.10.07, 08:15 Obawiałem sie pogody na stubaiu na nadchodzacy wekend.Niepotrzebnie.Wszystkie znaki na niebie i ziemi mowią ,że pogoda bedzie pikna.W wtorek sroda dopada co nie co, a pozniej sole. Odpowiedz Link Zgłoś