Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fischer Rx4

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.08, 16:41
    Witam!
    w tym roku chciałam razem sobie z chłopakiem kupić narty i zaczęliśmy
    zastanawiać się nad Fischerami RX 4 i tylko nie wiemy czy jest jakaś znacząca
    różnica między modelem z 2006 a 2007? i czy jest to w ogóle dobry wybór czy
    patrzeć na jakieś zupełnie inne narty? Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: o_andrzej Re: Fischer Rx4 IP: *.cyf-kr.edu.pl 17.01.08, 18:03
        Pytajac o dobor nart powinnac dodac cos o swoich umiejetnosciach i "parametrach"
        (moze byc bez obwodow :)). RX4 to bardzo udana narta Fischera z grupy cross, ale
        tak naprawde blizej jej do slalomki. Czyli narty o sporym taliowaniu i
        stosunkowo malym promieniu skretu. Dosc lagodnej. Dla srednio jezdzacych. Nie
        wszystkim ten typ narty odpowiada. Nie ma istotnch roznic pomiedzy 2006 i 2007.
        • Gość: aaaa Re: Fischer Rx4 IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.08, 19:25
          Hmm no na nartach nie jeździmy zbyt długo bo w sumie 1 sezon ale jakoś idzie i
          chcemy się dalej rozwijać :) ja mam 170 cm i 68kg a chłopak 190 cm i 83 kg.
          Zastanawia się on jeszcze na rx6, będzie to lepszy wybór dla niego? (ma trochę
          więcej umiejętności jeżdżenia niż ja;))
          • Gość: o_andrzej Re: Fischer Rx4 IP: *.ghnet.pl 17.01.08, 23:05
            Wybor dobry. Troche ambitny, ale dorosniecie. Dla chlopaka RX6. 155-160 cm dla
            Ciebie, 165-170 cm - dla chlopaka.
            • Gość: ten chłopak Re: Fischer Rx4 IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.08, 23:11
              witam to ja, ten chłopak:)
              A czy te narty się opłacają ?
              allegro.pl/item294773891_fischer_rx6_fti_fs_11rf_175cm_2006_okazja_.html
              bo inni mówili że 175cm też może być, pozdrawiam:)
              • Gość: o_andrzej Re: Fischer Rx4 IP: *.cyf-kr.edu.pl 18.01.08, 18:34
                Wg. mnie za dlugie. Seria RX ma dosc duze, prawie slalomowe, taliowanie, do tego
                jestes osobnikiem dosc lekkim jak na swoj wzrost, a dlugosc narty dobiera sie
                przede wszystkim do wagi. Ale jesli sie napalasz, a jak widze na allegro, tylko
                ta dlugosc jest w tak dobrej cenie - kup. Na pewno krzywdy sobie nie zrobisz z
                powodu 5 cm. :) Przeszukaj archiwum, ale wydaje mi sie, ze wlasnie w RX6 i
                8-kach z tego rocznika lubila odklejac sie wierzchnia warstwa. Do sprawdzenia.
                • Gość: bert Re: Fischer Rx4 IP: *.kwsa.pl 22.01.08, 19:30
                  Super nartka mam z 2006 drugi sezon RX 4 RC .Moge powiedzieć ze 20 %
                  techniki jazdy mam dzięki nim.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka