Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Austria z Triada

IP: *.acn.waw.pl 14.01.02, 19:35
    Zamierzam w tym roku skorzystac z oferty Triady i wybrac sie do ktoregos z
    pensjonatow w okolicy Zell am See (do Fusch albo Niedernsill). I z tej okazji
    mam kilka pytan. Jak wyglada sprawa organizacji? Czy warto wykupic
    obiadokolacje w pensjonacie (koszt 250-350 zl/tydzien) czy lepiej zjesc cos na
    miescie. Czy wyglodnialy mezczyzna po nartach zadowoli sie dana mu kolacja? Jak
    dlugo trwa codzienny dojazd skibusami do wyciagow? I czy prawda jest duzy tlok
    na stokach (interesuja mnie 2 pierwsze tygodnie lutego).
    Pozdrawiam
    Paulina
    Obserwuj wątek
      • Gość: ZYBI Re: Austria z Triada IP: 172.30.25.* 17.01.02, 12:15
        Cześć kolego!
        Ja organizuje wyjazdy do Austrii na narty nieco inaczej.
        Jadę z żona i dzeciaczkami zupełnie w ciemno tzn. bez pośrednictawa BP.
        W Zell am See - Kaprun byłem 3 razy ( i na tym koniec ).W okolicznych wioskach
        jest mnóstwo pensjonatów i prywatnych "kwater". Ze znalezieniem wolnych miejsc
        niema zadnego problemu.W lutym 2001 r. mieszkalismy w Pisendorff ( blizej do
        wyciągu niz z Niedernsill).Do dyspozycji mieliśmy 2 pokoje x 2 łózka, kuchnia i
        łazienka. Koszt ze śniadaniem - dorośli 160 ATS/doba, dzieci 80 ATS.
        Do wyciągu jeździmy samochodem ( skibusem ok.30 min. uprawnia do przejazdu
        skipass ).
        Jeżeli chodzi o jedzenie - śniadania gospodyni serwowała b. konkretne, objady
        około godz.14 na górze koszt 2+2 ok. 200-300 ATS, kolacje to różnie albo na
        mieście albo moja pani coś przyrządzała.
        Tłok na stokach ? - bzdura. Rano jak wszyscy jadą do góry to przez chwilę
        rzeczywiście chwilę należy postać w kolejce.
        pzdr.
        • Gość: ofca Re: Austria z Triada IP: *.acn.waw.pl 18.01.02, 00:26
          Bardzo chetnie bysmy sie wybrali samochodem. Niestety nie mamy jeszcze wlasnego
          i dlatego korzystamy z posrednika zapewniajacego autokar.

Ale dziekuje za odpowiedz, moze w przyszlosci skorzystamy z Pana rady.
      • joanna.jablonska Re: Austria z Triada 17.01.02, 19:24
        Okolice Zell am Ziller to przyjemny region - z reguły to co obiecują
        właściciele pensjonatów i hoteli sprawdza się. Wyżywienie powinno więc być
        dobre - region jest znacznie lepszy niż np. Karyntia, której ABSOLUTNIE NIE
        polecam. Wzdłuż całej doliny są ośrodki narciarskie, a na jej końcu znajduje
        się lodowiec Hintertux - mój ulubiony. Jeśli będziecie Państwo mieli możliwość
        koniecznie pojedźcie na nim pojeździć. Ludzi jest rzeczywiście dużo, ale
        kolejek nie było (byłam tam w ubiegłym roku w styczniu). Nie wiem jakie
        możliwości wyjścia "do miasta" będziecie Państwo mieli - jak daleko od
        zamieszkania jest centrum, czy na miejscu jest restauracja itd. Myślę jednak,
        że wyżywienie powinno być dobre. Mogą Państwo zawsze poprosić od biura podróży
        przykładowe menu na jeden dzień i zorientować się jak wygląda. ŻYczę dobrych
        nart
        • Gość: ofca Re: Austria z Triada IP: *.acn.waw.pl 18.01.02, 00:42
          > Wzdłuż całej doliny są ośrodki narciarskie, a na jej końcu znajduje
          > się lodowiec Hintertux - mój ulubiony. Jeśli będziecie Państwo mieli możliwość
          > koniecznie pojedźcie na nim pojeździć.
          Na pewno pojedziemy - chcemy w ciagu 6 dni objezdzic Kaprun, Zell i Saalbach:)
          I tutaj pojawia sie pytanie - ile moze nam zajac dojazd skibusem z Fusch do Zell
          i Saalbachu. Nie chcielibysmy polowy dnia spedzac na dojazdach.

> Nie wiem jakie możliwości wyjścia "do miasta" będziecie Państwo mieli - jak
          > daleko od zamieszkania jest centrum, czy na miejscu jest restauracja itd. Myślę
          > jednak, że wyżywienie powinno być dobre. ŻYczę dobrych nart
          Na 99% wyladujemy w Fusch i po 17 biedziemy uziemieni (wtedy przestaja kursowac
          skibusy). Wiec pozostaje nam skorzystac z domowej kuchni i liczyc na
          niespecjalnie tluste posilki z odrobina warzyw:)
          dziekuje za odpowiedz
          Paulina
          • Gość: Andrzej Re: Austria z Triada IP: 212.160.103.* 18.01.02, 09:30
            z Zell im Zillertal (można mówić również Zell am Ziller)w Tyrolu. Miejscowości
            te oddalone są o około 85 km (półtorej godziny jazdy latem przez Gerlospass)

Do Ofcy.
            >Na pewno pojedziemy - chcemy w ciagu 6 dni objezdzic Kaprun, Zell i Saalbach:)
            >I tutaj pojawia sie pytanie - ile moze nam zajac dojazd skibusem z Fusch do
            >Zell i Saalbachu. Nie chcielibysmy polowy dnia spedzac na dojazdach.
            Obawiam się, że tak właśnie będzie.
            Latem dojazd z Fusch do Kaprun samochodem zajmuje około 30 minut do Zell am See
            podobnie do Sallbach godzine. Zimą może to być dłużej a autobusem też jest
            dłużej. Nie wiem czy na tych trasach jeżdżą często skibusy. Na pewno nie ma
            skibusu z Fusch do Sallbach. Czyli trzeba by jechać do Zell am See, przesiąść
            sie na bus do Maishofen i jeszcze raz do Salbach.
            prosze zobaczyć
            www.zellamsee.com/
            www.salzburgerland.com/
            www.fusch.com/
            • Gość: Piotr Re: Austria z Triada IP: *.uk.deuba.com 22.01.02, 11:55
              Skibusy jezdza nawet w kwietniu, tylko ze wtedy sa to zwykle autobusy, z
              dziecmi szkolnymi i mieszkancami, 2 rano i 2 z powrotem po poludniu, ale
              jedziesz na karnet i spokojnie wracasz o 16-17.
              Kolacja w pensjonacie jest OK, najesz sie do syta, a nie ma sensu kupowanie
              czegos na miescie, bo w małych miasteczkach Fusch, Bruck itp. beda tylko
              pensjonaty, w których będzie drożej niż zapłacisz od razu z Triadą.
              Poczekajcie na last minute z Triady, teraz mają do Francji za 460 zł przejazd z
              apartamentem, super cena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka