Gość: zbysio Re: CD z carvingiem IP: *.gpsk.am.poznan.pl 18.01.02, 10:25 kupiłem, obejrzałem - beznadzieja. Brak opisów warunków i cen karnetów w większości ośrodków narciarskich. Nie ma nawet mapek z miejscowości (można by się zorientować jakie trasy, jakie warunki itp). Kurs carwingu -hmm...chyba kursik. Prezentacja sprzętu - żałosna (chyba sponsorowane przez ATOMIC'A bo tylko ich narty i buty. Jak można było spie... tak dobry pomysł (po prostu płytka zrobiona na odpiernicz, nie wykorzystano nawet 10% możliwości jakie daje CD) Jestem zawiedziony.:( Odpowiedz Link Zgłoś
gregjpl Re: CD - moim zdaniem niezle 18.01.02, 10:38 Moim zdaniem CD jest niezle. Pamietajmy, ze jest darmowe, wiec ktos je musial sponsorowac. Fakt, ze w sprzecie tylko Atomic, a opisy miejscowosci b.zdawkowe, ale podaja adresy i telefony. Od czego w koncu jest Internet? - skoro piszesz tu post, to znaczy ze masz dostep i mozesz sam poszukac :-D Z drugiej strony, kilku moich kolegow, ktorzy sami sie okreslaja jako "jezdzacy klasycznie", po obejrzeniu filmikow i "kursu" stwierdzilo, ze sprobuja nowych technik. Zatem CD spelnil swoje zadanie - spopularyzowal carving. Gazeto- well done. pozdr, G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: CD - moim zdaniem niezle IP: *.chello.pl 18.01.02, 22:16 gregjpl napisał(a): > Moim zdaniem CD jest niezle. > Pamietajmy, ze jest darmowe, wiec ktos je musial sponsorowac. Jak coś jest za darmo, to musi być do ... ? Skoro tak, to po co jest ? > Fakt, ze w sprzecie tylko Atomic, a opisy miejscowosci b.zdawkowe, ale podaja > adresy i telefony. No i co - znajdziesz sobie w necie, poza tym wybór jest dziwny. > Od czego w koncu jest Internet? > - skoro piszesz tu post, to znaczy ze masz dostep i mozesz sam poszukac :-D > > Z drugiej strony, kilku moich kolegow, ktorzy sami sie okreslaja jako "jezdzacy > > klasycznie", po obejrzeniu filmikow i "kursu" stwierdzilo, ze sprobuja nowych > technik. Zatem CD spelnil swoje zadanie - spopularyzowal carving. Spopularyzowali gleby w miękkim i do lasu. Funcarvingu, bo to sie tak nazywa nie zauważyłem, poza wymuszonym glebowaniem, co w niektórzy nazywają "bodycarving". Dla wyjaśnienia: po skręcie należałoby wstać, a nie efektownie się w nim zanużyć. > > Gazeto- well done. Shit done! Misiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregjpl Re: CD - moim zdaniem niezle IP: *.el-56254f9ea5da030a462f8a2c1a16850d.el-4100100.acn.pl 19.01.02, 08:08 Gość portalu: Misiek napisał(a): > gregjpl napisał(a): > > > Moim zdaniem CD jest niezle. > > Pamietajmy, ze jest darmowe, wiec ktos je musial sponsorowac. > > Jak coś jest za darmo, to musi być do ... ? Skoro tak, to po co jest ? Moim zdaniem nie jest do.... Jak bym chcial CD z dobrym kursem funcarvingu to bym sobie kupil. Od darmowej plyty w Gazecie oczekuje wlasnie tego, co dala - krotkiego wstepu do zagadnienia. Wiesz ile kosztuje wyprodukowanie profesjonalnego krążka? > > > Fakt, ze w sprzecie tylko Atomic, a opisy miejscowosci b.zdawkowe, ale pod > aja > > adresy i telefony. > > No i co - znajdziesz sobie w necie, poza tym wybór jest dziwny. No wlasnie - znajde sobie w necie, ale dzieki plycie latwiej mi szukac. Znowu plus dla plyty. > > > Od czego w koncu jest Internet? > > - skoro piszesz tu post, to znaczy ze masz dostep i mozesz sam poszukac :- > D > > > > Z drugiej strony, kilku moich kolegow, ktorzy sami sie okreslaja jako "jez > dzacy > > > > klasycznie", po obejrzeniu filmikow i "kursu" stwierdzilo, ze sprobuja now > ych > > technik. Zatem CD spelnil swoje zadanie - spopularyzowal carving. > > Spopularyzowali gleby w miękkim i do lasu. Funcarvingu, bo to sie tak nazywa ni > e > zauważyłem, poza wymuszonym glebowaniem, co w niektórzy nazywają "bodycarving". Ktos madrzejszy na tym forum juz kiedys gdzies napisal, ze z popularyzacja nowych sportow jest trudno. Latwo "przegiac pale" i pokazac to tak, ze wszyscy potencjalni adepci sie wystrasza (chodzilo chyba o paragliding). To samo dotyczy funcarvingu. Jak pokazesz bodycarving i bardziej skomplikowane ewolucje, to wiekszosc ludzi pomysli, ze nigdy tak nie pojedzie (racja) i oleje cala sprawe. A jak jest pokazane tak jak na plycie, to moze zaczna. > > Dla wyjaśnienia: po skręcie należałoby wstać, a nie efektownie się w nim zanuży > ć. Tylko tu masz racje. (aczkolwiek nie jestem pewien co to znaczy zanurzyc sie w skrecie) > > > > Gazeto- well done. > Shit done! > Misiek. Misiek, jezdzisz pewnie lepiej od czlowieka, ktory robil te plyte i oczekiwales czegos na swoja miare. Plyta spelnia swoje zadanie - pokazuje jak zaczac. (co nie znaczy, ze Tobie musi odpowiadac) BTW mnie tez ta plyta niczego nie nauczyla (w sensie techniki jazdy). pozdrawiam i życzę dobrego sezonu. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: CD - moim zdaniem niezle IP: *.chello.pl 19.01.02, 09:04 Gość portalu: gregjpl napisał(a): > Moim zdaniem nie jest do.... Jak bym chcial CD z dobrym kursem funcarvingu to b > ym > sobie kupil. Od darmowej plyty w Gazecie oczekuje wlasnie tego, co dala - > krotkiego wstepu do zagadnienia. Wiesz ile kosztuje wyprodukowanie > profesjonalnego krążka? Krótki wstęp, nie oznacza fałszywy. > > No wlasnie - znajde sobie w necie, ale dzieki plycie latwiej mi szukac. Znowu > plus dla plyty. Na płycie jest niewile ciekawych stacji narciarskich i mało informacji, nawet jak znajdziesz swoją, to i tak wylądujesz w necie. > > > > > technik. Zatem CD spelnil swoje zadanie - spopularyzowal carving. Powtarzam - spopularyzował gleby. > > > Ktos madrzejszy na tym forum juz kiedys gdzies napisal, ze z popularyzacja nowy > ch sportow jest trudno. Latwo "przegiac pale" i pokazac to tak, ze wszyscy > potencjalni adepci sie wystrasza (chodzilo chyba o paragliding). To samo dotycz > y funcarvingu. Jak pokazesz bodycarving i bardziej skomplikowane ewolucje, to > wiekszosc ludzi pomysli, ze nigdy tak nie pojedzie (racja) i oleje cala sprawe. > A jak jest pokazane tak jak na plycie, to moze zaczna. Mąrdzejszy od Ciebie, czy ode mnie? Chodziło o widsurfing i to nie na tym forum, tylko w ogóle. Na forum mógł się pojawić przykład, bo to stara sprawa. Chcesz powiedzieć, że jak zobaczą walenie ryjem w śnieg, to zachęci ti ich do czgoś wiecej, o czym nie mają zielonego pojecia? Trochę logiki mój adwersarzu :)). > > > > > > Dla wyjaśnienia: po skręcie należałoby wstać, a nie efektownie się w nim z > anuży > > ć. > > Tylko tu masz racje. (aczkolwiek nie jestem pewien co to znaczy zanurzyc sie w > skrecie) Miałem na myśli snieg, coś źle stylistycznie napisałem, chociaż wyobrażam sobie taki stan psychiczny, jak zanurzenie się w skręcie. > Misiek, jezdzisz pewnie lepiej od czlowieka, ktory robil te plyte i oczekiwales > czegos na swoja miare. Plyta spelnia swoje zadanie - pokazuje jak zaczac. (co n > ie znaczy, ze Tobie musi odpowiadac) > > BTW mnie tez ta plyta niczego nie nauczyla (w sensie techniki jazdy). Dzięki, że mnie doceniasz - wajemnie! Nie, nie spodziewałem się, czegoś na Twoją czy swoją miarę, ale profesjonalnego i czytelnego materiału, zrozumiałego właśnie dla początkujących, a nie zestawu impresji. > pozdrawiam i życzę dobrego sezonu. > G. Wzajemnie wszystkiego najlepszego. Misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregjpl Re: CD - moim zdaniem niezle IP: 212.76.37.* 19.01.02, 16:39 Gość portalu: misiek napisał(a): ..... > > > > No wlasnie - znajde sobie w necie, ale dzieki plycie latwiej mi szukac. Zn > owu plus dla plyty. > > Na płycie jest niewile ciekawych stacji narciarskich i mało informacji, nawet j > ak znajdziesz swoją, to i tak wylądujesz w necie. Az sięgnąłem znowu po płytę. Wydaje mi się, że stacji jest sporo. Rozumiem problem twórców - musieli wybrać jakieś wspólne kryteria, które mogliby podać dla wszystkich wymienianych miejscowości. Dla tej liczby stacji to b. duża robota, dlatego są tylko podstawy. Gdyby chcieć zrobić prawdziwą encyklopedię stacji narciarskich to płytę byśmy zobaczyli pewnie na koniec sezonu:-) Ale rzeczywiście brakuje jednej b.ważnej rzeczy - pokazania gdzie dana stacja jewst na mapie. > > > > > > > technik. Zatem CD spelnil swoje zadanie - spopularyzowal carving > > > Powtarzam - spopularyzował gleby. No faktycznie, parę razy kopią w śniegu. Ale tempo i filmik moim zdaniem są OK. A glebę przecież każdy zalicza (najczęściej ten, co się uczy). > > > > Chcesz > powiedzieć, że jak zobaczą walenie ryjem w śnieg, to zachęci ti ich do czgoś > wiecej, o czym nie mają zielonego pojecia? Trochę logiki mój adwersarzu :)). Nie przesadzaj, oprócz walenia w śnieg jest tam też pokazane i powiedziane czym się różni technika tradycyjna od carvingu. Walenie w śnieg jest tylko w jednym z filmów. (Swoją drogą, po co oni zakopują te narty w zaspie?) > > > > > > > > > > Dla wyjaśnienia: po skręcie należałoby wstać, a nie efektownie się w > nim zanużyć. > > > > Tylko tu masz racje. (aczkolwiek nie jestem pewien co to znaczy zanurzyc s > ie w skrecie) > > Miałem na myśli snieg, coś źle stylistycznie napisałem, chociaż wyobrażam sobie > > taki stan psychiczny, jak zanurzenie się w skręcie. Ja też, chciałem być trochę złośliwy :-)) > ....... Pozwolę sobie powtórzyć argument z pierwszego postu - moi znajomi zainteresowali się carvingiem po obejrzeniu płyty. A to moim zdaniem dowodzi, że płyta jest, pomimo niedoróbek, dobra. Kończę, bo właśnie jeżdżą po Streifie, ide popatrzeć w telewizor. pozdr, G. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.jablonska Re: CD z carvingiem 18.01.02, 14:51 na moim komputerze nie otwiera się płyta niestety, co do reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: CD z carvingiem IP: *.chello.pl 18.01.02, 22:18 joanna.jablonska napisał(a): > na moim komputerze nie otwiera się płyta niestety, co do reszty... I bardzo dobrze ! Zaoszczędziła sobie Pani nerwów! Pozdrawiam. Misiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: CD z carvingiem IP: 62.233.163.* 23.01.02, 15:14 Dla porównania zapraszam do opisu nowoczesnej techniki na sronie www.narty.hotsports.pl Znajdziecie tam wiele informacji, fimy, sekwencje... czekam na opinie Konrad konardj@hotsports.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio M Re: CD z carvingiem IP: *.sympatico.ca 23.01.02, 15:33 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Dla porównania zapraszam do opisu nowoczesnej techniki na sronie > www.narty.hotsports.pl > Znajdziecie tam wiele informacji, fimy, sekwencje... > Bylem widzialem wypowiem sie jak wroce znowu musze spasc w puszysty bialy. W miedzyczasie zapraszam wtku Odczarowac carving. Moze bys cos skrobna tamze. Kazio M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fibin Re: CD z carvingiem IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 17:09 Dzięki, stronka super, bardzo mi się podoba i tak właśnie próbuję jeździć, choć nie funowo:) Przydałoby się więcej o skrętach gigantowych. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
lpm Re: CD z carvingiem 23.01.02, 18:04 Strona bardzo mi sie podoba. Dowiedzialem sie z niej wiecej niz z wszystkich innych stron razem wzietych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gregjpl Re: CD z carvingiem 23.01.02, 21:38 Tjaaaa.... Trudno porównywać. Strona super. Gratuluję i proszę o więcej. (trochę wolno się ładuje - może to tylko u mnie?) pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś