Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chopok Jasna

IP: 62.153.75.* 07.01.09, 10:12
    wybrałam się tam na narty... i to jest horror !!!
    odradzam każdemu !!!
    za JEDEN zjazd zapłaciłam 19 Euro.... oczywiście miał to być karnet
    na 3 godz. ale....wyciąg się zepsuł, niestety nie ma możliwości
    odzyskania pieniędzy... czułam się jakbym występowala w jakimś z
    filmów Barei....
    do tego kolejki, brak organizacji TRAGEDIA !!!
    Obserwuj wątek
      • sutok Re: Chopok Jasna 07.01.09, 23:08
        lol, to jakas plaga z tymi kolejkami!
      • Gość: japa19 Re: Chopok Jasna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.13, 23:09
        a czy tam jest jeden wyciąg?????
      • Gość: H2O Re: Chopok Jasna IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.13, 10:44
        Tragedią to jest wypowiedź z początku wątku, być może pracownika jednego z polskich konkurentów. Mnie np. bez problemu zwrócili pieniądze kiedy zepsuł się orczyk przy jeździe wieczornej. Poza tym ośrodek robi bardzo dobre wrażenie, byłem tam nieraz i napewno wrócę.
        • Gość: dfg Re: Chopok Jasna IP: 149.156.124.* 10.11.13, 10:42
          Matołku - ona pisała to 4 lata temu, kiedy było jeszcze jedno wielkie dziadostwo. Dopiero w ostatnich latach rozbudowano ośrodek. Czytaj uważnie i ze zrozumieniem.
      • zetkaw Re: Chopok Jasna 19.11.13, 09:14
        Szukamy nowej miejscówki na narty - jesteśmy początkujący i na razie jeździliśmy w jedno a to samo miejsce - a Jasna Chopok dla takich ludków jak my nadje się? macie może jakieś bardziej aktualne wieści?
        • Gość: renia Re: Chopok Jasna IP: *.devs.futuro.pl 19.11.13, 10:58
          Witaj:)

Na Chopoku wraz z bratem uczyłam się jeździć jako przedszkolak, więc sądzę, że obecnie tym bardziej się nadaje... Przy czym nie skorzystacie ze wszystkich jego atrakcji (bo część tras jest zdecydowanie dla zaawansowanych). Nie mniej jednak są całkiem proste trasy jak Biela Put, Otupne czy Turisticka i część czerwonych, które myślę, że dacie radę pokonać.

Pytanie tylko, czy warto płacić dość sporo za karnet, a potem jeździć na kilku niebieskich trasach?
        • Gość: gyro Re: Chopok Jasna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.14, 07:27
          wróciłem z chopoka byłem z żoną pierwszy raz i ostatni - fatalnie - drogo trasy wąskie , krótkie a ludzi na nich jak mrówek. Jak ktoś się nie czuje na siłach do zjeżdżania na czerwonych trasach niech nawet się nie wybiera na chopok bo po wjechaniu gondolkami na górę niebieskiej trasy jest ok ale po środku wszyscy słabsi narciarze chamują i zastanawiają się jak zdjąć narty i zejść bo jest stromo i wąsko i jeszcze po zakręcie - ogólnie śnieg fajny, gondolki ok ale trasy porażka - reklama chopoka nie ma nic wspólnego z rzeczywistością
          pozdrawiam
          • hanka19841 Re: Chopok Jasna 26.02.14, 22:15
            Jeździmy na Chopok od pięciu lat, tamteż doskonaliłam swoją jazdę na nartach. Każdy wyjazd wspominamy bardzo dobrze. W zeszłym roku byliśmy na początku kwietnia i było super. W tym roku też się wybieramy w podobnym terminie. Stacjonujemy w hotelu Junior Jasna, tuż przy wyciągu.
            Zawsze wracamy zadowoleni.
            Pierwszy raz mamy zamiar w tym roku postawić syna na narty, w sensie oddać go do szkółki. Mam nadzieję, że będzie zadowolony.
          • Gość: akust Re: Chopok Jasna IP: *.czerwionkaleszczyna.vectranet.pl 04.03.14, 22:32
            Byłem tam 04 03 2014 powyżej 1600m ok, ale poniżej oprócz płaskiej trasy 13 to porażka.
            Na trasie nr 5 od połowy to nawet najwytrawniejsi narciarze mają wielkie problemy po prostu jak na wydmach piaskowych a poza tym ceny!!!
            Dzień wcześniej jeździłem na martinskych holach trasa niebieska super (dało się przygotować),
            ceny wiadomo niższe bo ośrodek mniejszy ale np. narty typu vip w wypożyczalni przy stoku 10 euro cały dzień a w jasnej 19 euro, chociaż wypożyczalni pełno.
            Jednym zdaniem byłem tam pierwszy raz i ostatni wolę pojechać 300km dalej np do Austrii i mam za mniejszą cenę dużo lepsze warunki
      • Gość: Kasia Re: Chopok Jasna IP: *.stuffnet.sk 29.01.14, 22:21
        Karnety w tym roku (2014) zdrożały o 6 euro (35 Euro całodniowy, 29 Euro za 3,5 godziny) , dodatkowo zaczęli kasować za parking pod wyciągiem 6 Euro, obsługa nie chce zwracać kaucji za karnety (jak w poprzednich latach) 2
        Euro, karnetu nawet żonie nie da się odstąpić na jedną jazdę, bo każdemu na bramkach robią zdjęcie w momencie
        odczytu karnetu i jak jedzie inna osoba na ten sam karnet to zaraz karnet jest blokowany i nic z tym nie da się
        zrobić, bo taki mają regulamin. Na stokach mało śniegu, włączają armatki śniegowe w czasie jazdy i jest bardzo
        nieprzyjemnie jak się takim śniegiem z wodą dostaje po twarzy, na trasach kamienie , kawałki drewna i duże bryły
        lodu, jedyna trasa do jeżdżenia to niebieska, ale straszny tu tłok i jest łatwa, a więc człowiek się nudzi.
        Reasumując na Słowacji zrobiło się drożej niż w Austrii, a poziom tras i obsługi dużo niższy. Już nie polecam.
        • Gość: Radek Re: Chopok Jasna IP: *.tvk.torun.pl 03.02.14, 23:27
          Kojarzy ktoś jak się nazywa ta tańsza wypożyczalnia w Zahradkach po lewej stronie od INtersport?
          Taki koleś z dużymi wąsami obsługuje.
          MOże ktoś ma jakiś namiar?
        • Gość: kasia Re: Chopok Jasna IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 15:27
          zwracaja kaucje !!!! wróciłam w niedziele , oddałam bez problemu wszystkie karnety , a wczesniej zeszłoroczne !!!!
        • Gość: marek Re: Chopok Jasna IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.14, 18:46
          Większość z tego co napisałaś to brednie. Np. w Austrii też wzrosły ceny, może o tym nie wiesz? Karnety w zakupie z noclegami to 1 dzień jazdy za darmo. Parkingi są bezpłatne, oprócz jednego z dwóch na Zachradkach (teren prywatny - tak samo było w poprzednich latach), o czym informuje tablica i info. na stronie www JASNEJ. Ja obecnie polecam nowy duży parking na Luckach, nie ma już sensu jechać wyżej. Kaucje zwracają bezproblemowo, jakiś absurdalny zarzut - WTF??? Co do przekazywania karnetu, można kupić specjalny rodzinny. No i gdzie w tym roku w Europie było dużo śniegu w tym czasie???
          • Gość: Ana Re: Chopok Jasna IP: *.centertel.pl 10.02.14, 10:27
            Będziemy w Jasnej 3-ci rok z rzędu, bo jest tak rewelacyjnie. Szkoda tylko że skipassy podrożały. Mam zatem pytanko do tych co byli w tym roku! Na czym polega karnet rodzinny? To jest jeden karnet dla dwóch osób? Mężuś byłby zmuszony jeździć ze mną? Jak jest zorganizowane przejście z parkingu do kolejki Lucky! W zeszłym roku, gdy zjeżdzaliśmy przecinką do parkingu największy problem był w przebiciem się przez drogę. Z góry dzięki za odpowiedź. Ruszamy w ptk.
            • Gość: Miks Re: Chopok Jasna IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.14, 11:41
              Fakt, jest bardzo fajnie, i do tego z roku na rok coraz lepiej, my tez wracamy od kilku lat. Kolega wyzej mial pewnie na mysli "karnet rodzicielski", jest to 1-dniowy karnet przenosny miedzy dwoma osobami, chodzi np. o wymiane w opiece nad malym dzieckiem, my przynajmniej do tego uzywalismy kiedy dwie osoby nie dadza rady jezdzic na "pelny etat". Parking w Luckach jest w 1/3 na lewo i 2/3 prawo od drogi. Przechodzilismy kilkukrotnie, wszyscy juz maja swiadomosc ze jest nowa stacja wiec samochody jada wolno.
              • Gość: Ania Re: Chopok Jasna IP: *.centertel.pl 11.02.14, 12:29
                Dziękuję za odpowiedź;-)
          • Gość: sdf Re: Chopok Jasna IP: 149.156.124.* 22.02.14, 09:41
            Nassfekd - teraz jest 450 cm, Cała Karyntia i Dolomity zasypane śniegiem, najwięcej od 100 lat. Gdzie ty chłopie żyjesz, że tego nie wiesz ???
            • Gość: pytanie Re: Chopok Jasna IP: *.echostar.pl 05.03.14, 13:34
              Był ktoś w ostatnich dniach na Chopoku? Jakie warunki? Zastanawiam się nad wyjazdem, a nie chcę się tylko przejechać samochodem na Słowację i z powrotem.
              • Gość: gość Re: Chopok Jasna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.14, 17:45
                Byłam 08.03. Od rana warunki ok. Ok 12 na dole kasza, śnieg ciężki, mokry, zwalniający. U góry twardo, ale da się jeździć - jak dla mnie lepiej niż na tej kaszy :-) Dużo muld się robi później, ale górą naprawdę całkiem całkiem :-)
              • Gość: góral Re: Chopok Jasna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 22:57
                Byłem dzisiaj i było super. Pogoda wspaniała. Ani jednej chmury na niebie trasy przygotowane perfekcyjnie, ale po godzinie 12 w niższych partiach nie da się już jeździć. Muldy półmetrowe.
                Na szczyt nie ma sensu wyjeżdżać. Bardzo mało śniegu, wszędzie wystają kamienie zniszczysz tylko narty.
                Moja rada bądź tam na 8.30. Tylko wtedy można naprawdę fajnie pojeździć, po południu tylko w górnych częściach.
          • Gość: Ks Re: Chopok Jasna IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 21:44
            Jak to gdzie??? We Włoszech, a dokładnie w Falcade, byłam od 7 do 15.02.2014 i śniegu było niewyobrażalne duuuuzo! Czapy śniegowe na dachach miały po 2 metry. Cudnie było! Jutro jadę na Chopok, po raz pierwszy , po tych opiniach az sie boje....
            • Gość: 1 Re: Chopok Jasna IP: *.internetia.net.pl 09.03.14, 20:01
              tu zawsze przej...ne
              jak nie Caryca Katarzyna to Putin
              jak nie Tusk to Gierek
              jak nie Kaczyński to Bierut
              zawsze coś nie tak !!!
              oczywiście wolę Dolomity ale tam jest z południa 1200 km
              na Chopok mam 220 km

ROZPACZ
              • kaka73 Re: Chopok Jasna 09.03.14, 22:31
                Byliśmy w styczniu po 8 latach. I szybko nie wrócę:
                1. Policja czychajaca na polaków w dolinie i w miescie - bylismy kilka razy sprawdzani,
                2. Na 10km odcinku autostrady znajomi jechali kilka dni przed nami - nie wiedzieli, że wjechali na autsotradę - jeden pas zamknięty - kontrola wszytskich - większość narciarzy - zapłacili 50 euro po upustach,
                3. Warunki - ciągle właczone nasniezanie gdzie powstawały duże muldy skocznie b. nie bezpieczne,
                4. U góry wydmuchowisko - nieprzyjemnie jak zawsze,
                5. jedyna kolej która można się dostać na 2 stronę zamnkieta przez 3 dni w ciagu naszego 4 dniowego pobytu.
                6.Drogo - skipassy - cena jak w austrii, w super ośrodku we włoszech w tymk czasie skipass 6 dniowy 118 euro a na Chopoku 4 dni 135 euro.
                Państwo policyjne.

Wyleczyłam się i za 3 dni jadę na kilka dni do Austrii.
                • kaka73 Re: Chopok Jasna 09.03.14, 22:33
                  Sorry za pisownię ale komp mi nawala.
                • Gość: chimb Re: Chopok Jasna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.14, 10:50
                  Cwaniaczka i głupia pinda z ciebie. Na autostradzie trzeba mieć oczy otwarte. Jak w Niemczech, Włoszech czy Austrii złapie cię policja / czego ci życzę / , to też sie głupio tłumaczysz, że nie wiedziałaś? Skąd się biorą takie wredne france?
                • Gość: gs Re: Chopok Jasna IP: 217.153.133.* 05.01.15, 11:56
                  Sama prawda, byłem w okolicy tego sylwestra, otwarte tylko pare km tras(głównie niebieskich), a cena karnetu standardowa- Na stronie internetowej informacja, że znacznie więcej otwartych. Wszędzie kolejki, blokowanie karnetów przy przekazywaniu i tym podobne.
                  ZŁODZIEJSTWO nic innego, nie polecam!!!
                  Lepiej jechać na mniejszy ośrodek w okolicy, ale dobrze przygotowany i nie zdzierający na wszystkim, ewentualnie Alpy gdzie po zsumowaniu wychodzi taniej, a warunki i zachowanie ludzi nieporównywalnie inne.
                  • msladewski Re: Chopok Jasna 10.01.15, 22:22
                    Sprzedam kupony z Grupera uprawniające do zakupu całodziennych karnetów w Ośrodkach
                    Tatrzańska Łomnica
                    Jasna Chopok
                    Strebskie Pleso
                    Cena 62 zł / kupon lub 220 zł / 4 szt
                    Do sprzedania 4 kupony
                    Termin ważności do 17.01.2015
                    gruper.pl/x.p...ka-Lomnica.html
                    msladewskim@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka