Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lodowce na majówke :)

IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 14:40
    Stubai czy Tux ? Wstępnie obstawiam te i tu wstępnie mam zaklepane kwatery na
    4 dni (mayrhofen i Neustiff). Na Tuxie byłem (kiedyś zimą) a lubię zwiedzać
    nowe miejsca :) Preferencje - orczyki(-), dojazd z kwatery(-), dużo tras(+),
    czerwone (+), płasko (-).

Czytałem temat zeszłoroczny o kwietniu i szala przechyla się na Stubai a co Wy
    teraz o tym sądzicie ?

p.s.
    właśnie ledwo (lawiny) wróciłem z Solden, wkrótce relacja :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: JurekM Re: Lodowce na majówke :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 16:02
        Jeśli nie lubisz tak jak ja orczykow i wolisz wiecej tras to tylko Stubai !
        • jz_61 Re: Lodowce na majówke :) 04.03.09, 16:33
          Gość portalu: JurekM napisał(a):
          > Jeśli nie lubisz tak jak ja orczykow i wolisz wiecej tras to tylko Stubai !

Czy to oznacza, że na Hintertuxie są orczyki ?

JZ
          :-)
          • Gość: JurekM Re: Lodowce na majówke :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 18:34
            Większość wyciągów na Tuxie to orczyki i stare wolne 2-osobowe krzesła,których
            nie cierpię podobnie jak orczyków-byłem na Tuxie raz - co prawda w lipcu i
            wybitnie mi się nie podobało-po godzinie jazdy miałem dość-w tym samym czasie na
            Stubaiu i Soelden warunki były o niebo lepsze.Zdecydowanie lepiej pod względem
            zarówno infrastruktury jak i ilości tras prezentuje się w/g mnie Stubai-zresztą
            jest to największy lodowiec w Austrii.No i przygotuj się na tłumy i kolejki w
            weekend majowy-zarówno miejscowych jak i naszych będzie natłok.
      • Gość: maja Re: Lodowce na majówke :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:12
        Czekam niecierpliwie na Twoją relację, gdyż planuję wkrótce (za ok.
        3 tygodnie) się tam wybrać!
        Pozdrawiam
      • Gość: krystian Re: Lodowce na majówke :) IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 04.03.09, 18:58
        Byłem na Tux, Stubaiu , Soleden i Pitztal.
        Wybrałbym na wyjazd 3 dniowy majowy - 2 dni na Stubaiu i dzień na
        Pitztal.
      • Gość: raf Re: Lodowce na majówke :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 19:30
        No to mam już tylko booking w Neustift w Stubaital. Widzę, że codziennie trzeba
        dojeżdżać :( ale ta wioska to chyba najlepszy wybór. Mam nadzieje, że będzie
        jakiś spar albo billa :). Widziałem na picasie foty z majówki w zeszłym roku i
        nie dostrzegłem tłumów za to full śniegu. Mam nadzieje, że aż takich tłumów nie
        będzie (czwartek-poniedziałek) . Dzięki wszystkim za opinię.
        • Gość: JurekM Re: Lodowce na majówke :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 19:49
          Neustift to takie "serce" doliny Stubai-są tu i sklepy,jest też i basen-nawet
          skipassy możesz tu kupić-do lodowca o ile dobrze pamiętam 18 km - jeździ
          oczywiście też skibus gdybyś nie chciał ruszać auta.W poniedziałek i czwartek
          bedzie na stoku pusto-od piątku do niedzieli bedzie troche gorzej,ale to z
          punktu widzenia kogoś "zmanierowanego" austriackimi stokami-w porownaniu z
          horrorem dziejacym sie u nas to bedą pustki...;)
          • Gość: raf Re: Lodowce na majówke :) IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 10:02
            no kwaterki mam właśnie koło basenu :). Jak będzie jakiś dramat na stoku to
            zawsze można zostać jeden dzień dłużej ;) Ach już się nie mogę doczekać :) - w
            maju jeszcze nie jeździłem :).
            • Gość: stavros Re: Lodowce na majówke :) IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.09, 14:49
              czy tam też sie da jeździć na nartach w lipcu? a jeśli tak to jakie
              trasy są dostępne?
              • Gość: JurekM Re: Lodowce na majówke :) IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 15:31
                w lipcu na Stubaiu moze byc ciężko-nie jest to całoroczny lodowiec-wszystko
                zależy oczywiście od pogody,ale zwykle na nartach nie da się tu latem
                jeździć.Całoroczne są-Kitzsteinhorn(bedą tam jak co roku "Polskie dni" w
                lipcu)Hintertux,czasami Soelden-choć w ubiegłym roku chyba nie działał dla
                narciarzy w lipcu,w zeszłym roku "chodził" latem również Molltal.Kaunertal i
                Pitztal na pewno nie bedą czynne.Poza Austrią to oczywiście Zermatt i włoskie
                Passo di Stelvio-jedyny lodowiec czynny tylko latem.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka