Dodaj do ulubionych

Niewiarygodność opinii w Opineo.pl

• Gość: zawiedziona Opineo - naciągacz IP: *.205.91.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.15, 09:44
      Dodałam negatywną wypowiedź na opineo dotyczącą firmy kurierskiej Fed Ex, faktycznie może jej nie zamieścili, bo nazwałam Fed Ex - Fed szajsem. Ale nie chce mi się wierzyć, że mając takie obsuwy przez tyle dni, od 14 lutego nikt nie dodał tam negatywnej opinii. Za to pozytywne opinie pojawiają się regularnie i zawierają często słowo ok. lub super. Opineo komu wy chcecie oczy zamydlić? Sami piszecie te pozytywy? Ludzie zadowoleni z obsługi rzadko dodają pozytywną opinię, bo szkoda im czasu, negatywy pojawiają się częściej, bo komu mamy się pożalić na nieuczciwą firmę???
      • lea555 Re: Opineo - naciągacz 31.08.16, 11:21
        Firmy widniejące w tym serwisie płacą im za to pieniądze - jakim więc cudem boskim opineo pozwoli na umieszczenie choćby jedne negatywnej opinii???
    • histel Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 08.04.15, 20:33
      Opineo nie ma nic wspólnego z obiektywnością - bo jak może skoro sklepy płacą im abonament, opineo jest na ich pasku. Zwróćcie uwagę, że pozytywa może dać każdy, ale droga do wystawienia negatywa została usłana kamieniami, po czym gdy moderator zablokuje twojego negatywa nawet nie dowiesz się, bo tak jak ditychczas system powiadmomień mailowych działał szybko tak nagle kopls - i maile z decyzją moderatora (bardzo opóźnione w czasie, aż się samemu zapomina) nie są wysyłane! To jedna wielka kombinatornia, nie ma co tam zaglądać.
      • lea555 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 31.08.16, 11:41
        Właśnie kontrolnie rzuciłam okiem na opieno - chciałam sprawdzić, czy ukazała się moja negatywna opinia o sklepie zooplus (początek lipca 2016). Oczywiście nie ma. I to tyle, jeśli chodzi o obiektywność i rzetelność tego serwisu.
    • Gość: JA "Opinia Nierostrzygalna" IP: *.4web.pl 08.04.15, 20:48
      Po 2 latach od wystawienia mojego negatywnego komentarza sklep go zareklamował (w momencie, kiedy już nikt niczego nie był w stanie nikomu udowodnić). Sklep mnie najpierw przeprosił, potem napisał, że opinia jest nieprawdziwa, potem że to nie ich wina = kręcili do oporu i co?
      Informacja od opineo.pl:
      "Reklamacja zakończona. Status: Nierozstrzygalna, niepubliczna
      Werdykt:
      Zespół serwisu Opineo.pl nie jest w stanie zweryfikować podanych informacji, reklamacja zostaje uznana za nierozstrzygalną."
    • jerzyala Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 11.04.15, 10:15
      Proponuje umieszczenie opinii na innym portalu - np. portal-konsumenta.pl
      Ze swojej strony walcze z opineo.pl, ktore nie umieszcza mojej opini o standard gsm, mimo, iz mam wszystkie dokumenty, sklep nie jest sklepem -tylko posrednikiem handlu chinskimi bublami.
    • Gość: bezkaa Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: 91.232.175.* 15.05.15, 11:04
      niestety opinieo działa nadal na takiej samej zasadzie tyle, że teraz nie proponują żadnych bonów, a nie wystawiają negatywów (pewnie teraz siedzą w kieszeniach za dużo więcej niż 20 złotych). Ja już tam nie wystawię żadnej opinii
      • lea555 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 31.08.16, 11:51
        Ja też nie, o czym informuję wprost te firmy, które mnie o to proszą. Najbardziej pouczająca była dla mnie historia ze sklepem internetowym zooplus. Jest to firma, w której pracują automaty - przyjmują zamówienia, pakują i wysyłają. Nie daj Boże jakikolwiek problem - wtedy trzeba wejść w interakcję z automatem i okazuje się, że można tylko liczyć na "Szanowna Pani, ........ określona liczna standardowych zdań kopiuj wklej, na koniec strasznie serdecznie pozdrawiają". Na przepraszam trudno tam liczyć, kiedy sprawa wykracza choć o milimetr poza procedury - gubią się i nie wiedzą, co robić. Jeden taki młody ptyś po prostu odłożył słuchawkę rozmawiając ze mną, coraz bardziej zirytowaną. Potem nie mogę nawet wystawić opinii na tym zakłamanym opineo, bo została odesłana do moderacji, a tam znowu: "Szanowna Pani , itp, itd". Nie wiem, skąd się wywodzą, ale jedno jest pewne: o obsłudze klienta nie słyszeli.
    • Gość: Marcin Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.play-internet.pl 16.05.15, 14:31
      Opineo.pl nie jest wiarygodnym serwisem z prostej przyczyny - MANIPULUJĄ komentarzami. Kilkakrotnie już mi się zdarzyło, że gdy opisałem nieuczciwy sklep, który wysyła coś innego, niż sprzedawał, opineo.pl blokowało publikację takiej opinii. Myślę, że przemawiają za tym jakieś korzyści. Powodem ingerencji w moją subiektywną opinię, miało być jakoby "pomówienie". W kilku różnych przypadkach to samo, więc nie zdziwiłbym się, jeśli masa tych bardzo dobrze ocenianych sprzedawców, oceniana jest jednak nie najlepiej, tylko że administracja opineo.pl to ukrywa. Po prostu - opineo.pl wspiera oszustów. Już dawno przestałem wierzyć, że chodzi o uczciwe opinie. Liczy się kasa. Tak więc drodzy internauci, możecie sobie darować wystawianie opinii na opineo. Również nie ma co się nimi sugerować, bo dzięki opineo można się naciąć na bardzo nieuczciwych przedsiębiorców, którzy są pod ochroną.

Prezes opineo, to Paweł Kucharzak, można również do niego pisać z zapytaniami:
      www.facebook.com/pawel.kucharzak.5
      • Gość: Mateusz Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.15, 18:36
        Witam. Jako znużony bezrobociem specjalista od marketingu i sprzedaży zacząłem "przygodę" realizując zlecenia od sklepów internetowy pozycjonujących swą markę i budujących wizerunek za pośrednictwem "omawianych" tutaj serwisów. Nie wnikając w zbędne szczegóły; na początku trafiały mi się zlecenia skrótowo polegające na tworzeniu pozytywnego wizerunku sklepów a przede wszystkim wizerunku asortymentu oferowanego przez w/w internetowe "kanały sprzedaży". Współpraca się układała, tym bardziej, że zlecone mi zadania związane były z branżami o których miałem dość spore pojęcie a jakość obsługi klienta oraz oferowane produkty reprezentowały zazwyczaj wysoki poziom, czasem średni. Wszystko było OK do momentu w którym pośrednik zaczął mi wciskać oferty zleceń w których znajomość branży była zbędna bo na kilometr dało się wyczuć, że produkty to 100% buble a wiarygodność sklepów niska. Dostali "białą rękawicą" ode mnie w mordę i tyle. Aktualnie czasem dla zabawy podejmę współpracę ale bezpośrednio z danym sklepem. Z zastrzeżeniem, że spełnia minimalne standardy co do obsługi klienta oraz jakości towaru. Generalnie radzę zbytnio nie sugerować się opiniami z tego typu serwisu, bo... większość z nich jest wyssanych z palca. Mam nadzieję, że nie zjecie mnie żywcem za to co robiłem i czasem robię. Pozdrawiam
        • lea555 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 31.08.16, 11:19
          Zjeść żywcem to nie, ale ja mam ochotę pobawić się z prawnikami i Komisja ds Etyki w Reklamie (czy jak to się nazywa), ponieważ dostałam dwie pisemne oferty od takich, jak ty, więc mam konkretny materiał dla sądu .... Przepraszam, że to powiem, ale to co robią takie osoby jest zwykłym oszustwem. Sory.
    • Gość: Iwona Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.anwa.eu 10.06.15, 13:23
      potwierdzam , ze opine.pl nie jest obiektywne zamiescilam opinie negatywna o sklepie agdstyle.pl o treści "Odradzam, otrzymalam uszkodzony produkt - sklep teraz twierdzi ze nie mam prawa do reklamacji bo otrzymalam go kilka tygodni temu a otwarlam w sobote - a nawet twierdza ze mialam sprawdzic przy kurierze - tyle ze wyslali towar na adres faktury a nie na adres wysylki - i nie ja to odebralam bo nikt w tym ja - nie byl nawet powiadomiony z e do tego dojdzie, obsluga slaba, nie stosujaca sie w ogole do ustalen , zamowienia i prawa konsumenta -sprawa idzie do sadu" -sklep potwierdzil fakty czyli ze nie przyjmuje reklamacji bo nie mogą już reklamować u kuriera, ze wyslali na inny adres, a opineo stwuierdza ze nie mogą rozstrzygnąć reklamacji a na moje uwagi bo walcze z nimi dostaje komentarz z e nie sa strona w sporze - no wlasnie zatem dlaczego opinie blokują jej zamieszczenie - jest to moja opinia, nikogo nie obraza, wulgaryzmów nie ma, pewnie sklep im grozi ze przestanie placic za usługi ciekawe..... odradzam tez zamieszczam już na innych portalach opinie, Iwona
    • Gość: edy plebis i opineo IP: *.play-internet.pl 20.07.15, 12:23
      unikajcie tej firmy jak ognia jest to wirtualna firma w razie problemów radz sobie sam a opineo nie przyjmuje opinii krytycznych
    • Gość: jastom Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.15, 19:11
      moje doświadczenia wyglądają następująco:
      1) 3 stycznia 2014r. wystawiłem negatywną opinie firmie Martens Sport.
      2) opinia prawdopodobnie nigdy się nie ukazała w serwisie
      3) 21 lipca 2015 (czyli półtora roku później !!!) OPINEO przysłało mi maila z informacją że cytat:
      "Twoja recenzja na stronie Opineo.pl została zakwestionowana przez recenzowany sklep.
      Sklep przedstawił swoje stanowisko w Twojej sprawie.
      Jeżeli uważasz, że sklep zareklamował komentarz bezpodstawnie ..."

ocenę postawy OPINEO pozostawiam czytelnikom ...
      ... sam zastanawiam się ile bubli w tym czasie wcisnął klientom sprzedawca.

• wojtek.s0 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 18.08.15, 16:31
      Mój negatywny komentarz Opineo też odrzuciło. Uniknąłem wpadki nie zapłaciłem sklepowi za złozone zamówienie tylko je anulowałem. Tym samym nie mogę zgłaszać uwag do działania sklepu- a sklep ma 10% negatywnych komentarzy i certyfikat Opineo "Słucham swoich klientów"- skandal.
      • Gość: jerzya Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.mysliborz.vectranet.pl 18.08.15, 19:39
        Odpowiedz opineo.pl pokrywa sie z ich praktykami. Negatywnych opinii nie publikuja- pozytywne tak. Negatywne zalatwiaja w sposob dla nich wlasciwy - czyli namawiaja sklep do zaplacenia daniny w postaci 20 zl. na tzw. otarcie lez a sami za wybielenie dostaja sowita nagrode od sprzedawcy. Raczka - raczke.....a nazywaja to bezinteresowna demokracja , co w naszym systemie prawnym, moze egzystowac spokojnie.
    • Gość: Adam Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.stargardszczecinski.vectranet.pl 21.08.15, 11:01
      Wystawiłem wiele pozytywny opinii i kilka negatywnych na Opineo. Pozytywne są wszystkie a negatywne nie trafiają jakimś cudem na swoje miejsca. W ten sposób ewidentnie windują takie sklepy jak chociażby Empik czy Morele na ustalone pozycje w rankingu - zapewne prezenty świąteczne mają wpływ na rzetelność czyli Polak potrafi...
      • Gość: RL Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.169.226.230.um.krosno.pl 25.08.15, 12:12
        Opineo.pl nie jest żadnym rzetelnym portalem informującym o jakości obsługi w poszczególnych sklepach. Zamieściłem negatywną opinię o sklepie, który niemal miesiąc zwodził mnie, że już wysyła towar. Ten sklep miał u nich świetną opinię. I NADAL MA BO NA MOJA NEGATYWNĄ OTRZYMAŁEM INFO ŻE SKLEP JĄ ZABLOKOWAŁ!!!!! I że mogę dyskutować ze sklepem, a oni ocenią kto ma rację!!!! Odradzam wszystkim opieranie się na opiniach na tym portalu.
    • dw1958 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 05.09.15, 14:23
      kto chce popełnić życiowy błąd ,niech skorzysta z niewiarygodnego serwisu OPINEO.pl ja już z ich opinii skorzystałem i do tej pory boli mnie głowa, że taki stary i głupi ,tak się nabrałem na cwaniaków z OPINEO.pl.
    • damelopl Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 23.09.15, 13:59
      ale skoro użytkownicy wycofywali te opinie, bo stwierdzili, że zostali wynagrodzeni za jakąś pomyłkę to chyba ok, czy nie?
      Ja znam przykład, gdzie opineo nie działa na korzyść sklepu i ujawnia całą korespondencje podczas reklamacji
    • Gość: Dor Opinia dla polskiegohurtu opon IP: *.mf.gov.pl 30.09.15, 09:50
      Wystawiłam negatywny komentarz jednej z firm (brak towaru, propozycja dopłaty 15% więcej, zwrot pieniędzy dopiero po miesiącu po licznych monitach). Do dzisiaj opinia na Opineo nie ukazała się, za to firma, która otrzymała negatywa straszy mnie prawnikami i dużymi odszkodowaniami. Kolega z pracy ma podobną sytuację. Opineo nie odpowiada, umywa ręce. Niewiarygdni
    • Gość: Dor Opinia opineo IP: *.mf.gov.pl 30.09.15, 09:52
      Wystawiłam negatywny komentarz jednej z firm (brak towaru, propozycja dopłaty 15% więcej, zwrot pieniędzy dopiero po miesiącu po licznych monitach). Do dzisiaj opinia na Opineo nie ukazała się, za to firma, która otrzymała negatywa straszy mnie prawnikami i dużymi odszkodowaniami. Kolega z pracy ma podobną sytuację. Opineo nie odpowiada, umywa ręce. Niewiarygdni
      • grzegorz_61 Re: Opinia opineo 07.11.15, 17:42
        Potwierdzam powyższe opinie o OPiNEO, od kwietnia 2015 negatywna opinia o sklepie nie ukazała się, najpierw próba negocjacji za pomocą moderatora OPiNEO a w efekcie opinii negatywnej, która została wystawiona na forum OPiNEO brak.
        Grzegorz
        • grzegorz_61 Re: Opinia opineo 07.11.15, 17:42
          Potwierdzam powyższe opinie o OPiNEO, od kwietnia 2015 negatywna opinia o sklepie nie ukazała się, najpierw próba negocjacji za pomocą moderatora OPiNEO a w efekcie opinii negatywnej, która została wystawiona na forum OPiNEO brak.
    • odziu Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 15.11.15, 00:17
      Wprowadziłem negatywną w październiku 2015 opinię o sklepie iperfumy ze względu na kiepskiej jakości perfum a raczej kiepską podróbkę a opineo zakwalifikowało to jako odpowiedz neutralną. Widać że biorą kasę od sklepów
    • Gość: and2 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 11:14
      12 pażdziernika wystawiłem negatywną opinię jednemu ze sklepów .Sklep przyznał się do 3 błedów - realizacja zamówienia trwa już 55 dni .Opineo przyjeło opinię do moderacji i tak trwało to z 3 tygodnie po czym nie wystawiło jej. Sądzić można ,że Opineo wystawia negatywne opinie tylko sklepom ,które nie mają z nimi podpisanej umowy , jeżeli ktoś ma to negatywnej opinii nie wystawią - płaci się wiec im za parasol ochronny .Żenujące to jest i świadczy jak najgorzej o ponoć wiarygodnej firmie .
    • Gość: Ewelina opineo IP: 77.87.0.* 15.12.15, 17:16
      Ja również chciałam dodać negatywną opinię na temat sklepu i nie dało się. Napisałam, udowoniłam (zrzuty z maila) sklep zareklamował. Znów odpisałam i sklep znów odpisał. Ja akurat nie miałam dostępu do neta przez około tydzień i gdy wróciłam dostałam informację iż opinia została usunięta, bo nie odwołałam się. Niezły przekręt. Napisałam więc do pracownika, on napisał iż w drodze wyjątku może wznowic spór reklamacyjny, link do reklamacji nie działa. Dość tego scamu w necie. I odradzam zakupu w sklepie internetowym MALL.PL
    • Gość: Rafał Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.um.wroc.pl 14.01.16, 14:59
      kasują negatywy o okygsm
    • komfort-snu Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 25.01.16, 16:37
      Niestety po raz kolejny muszę przyłączyć się do opinii na temat Opineo. Kiedyś już napisałem negatywną opinię i oczywiście nie ukazała się. Teraz dokładnie to samo , napisałem negatywa na portal Furgonetka i firmę Fedex. Kurier odwrotnie przylepił etykietki (dwie paczki do tego samego Odbiorcy o różnych wagach) i zażądano dopłaty. Na reklamację nawet nie odpowiedzieli (co z założenie traktowane jest jako reklamacja uznana) i oczekują wyrównania. A śmieszne opineo oczywiście nic nie pokazuje Wprowadzają w błąd, powinni pisać w mailu napisz pozytywną opinię wtedy się ukaże.
    • Gość: awgusta Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.16, 17:53
      Potwierdzam niewiarygodność Opineo. pl. Od kilku miesiecy nie mogę się doprosić o wyświetlenie mojej negatywnej opinii na temat super nierzetelnego sklepu MALL.PL który ma uwaga aż 97% klientów polecających ten sklep :) Opinie są naciągnięte, a kazda inna niekorzystna uwaga jest blokowana. Wstyd i hańba OPINEO. PL
      • Gość: Andrzej Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.sggw.waw.pl 03.02.16, 08:10
        Opineo.pl kryje kolejnego oszusta AudioComp24.pl kasując negatywne komentarze, a tym samym współdziałając w procederze okradania klientów tego portalu. UWAGA na oszustów AudioComp24.pl, internetowy sklep, który oferuje towary z wyższej półki, a których nie wysyła do klienta pomimo wpłaty. Więcej szczegółów na na forum PC LAB.
    • Gość: gaga Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.16, 20:15
      To prawda. Szczególnie gdy widzę opinie o KEX-ie, niekompetentnej firmie kurierskiej.
      • Gość: Antoni Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.sggw.waw.pl 04.03.16, 13:27
        Nie korzystajcie z OPINEO!!! Przez 2-3 miesiące nie publikowali negatywnych komentarzy o oszustach i złodziejach z audiocomp24.pl. Przez Opineo wiele osób straciło swoje pieniądze. Wystarczy wpisać opineo audiocomp24.pl i wszystko jasne. Opublikowali komentarze jak sklep zaczął się zwijać.
        Rezultat - kilkadziesiąt osób oszukanych na tysiące złotych każda.
    • Gość: hgjfjfjfj Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.uk.uudial.com 07.03.16, 10:06
      to się nazywa abonament. Opcja kasowania opinii kosztuje 49 zł netto miesięcznie.
    • ka67 Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl 29.03.16, 10:45
      Moja negatywna opinia o pewnej firmie kurierskiej też nie została zamieszczona na Opineo.pl Nie była to opinia krzywdząca ani wulgarna. Dodam tylko że ilość negatywnych opinii o tej firmie na Opineo to tylko 3%. Teraz wiem dlaczego.
    • Gość: Adamski Re: Niewiarygodność opinii w Opineo.pl IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.16, 13:11
      Opineo rowniez nie opublikowala mojej negatywnej oceny dotyczacej sklepu Saturn i produktu tv Samsung. Działają tylko na korzyść sklepów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka