Dodaj do ulubionych

FARBUJĄCE BUTY

IP: *.pl / 80.51.233.* 14.09.05, 19:51
Witam, niedawno kupiłam buty, niestety po paru razach kiedy zdjęłam buty
miałam cale stopy zafarbowane na czarno od butów. Najgorsze jest to, że nie
da się tego nawet zmyć ze skóry stóp. Nie wiem czy w tej sytuacji mogę
reklamować te buty.
Obserwuj wątek
    • Gość: michkos Re: FARBUJĄCE BUTY IP: *.chello.pl 14.09.05, 22:34
      Sądzę, że jak najbardziej możesz. Przecież jest to ich wada, o której nie
      wiedziałaś, jak je kupowałaś.
    • Gość: niki Re: FARBUJĄCE BUTY IP: 212.160.108.* 15.09.05, 10:43
      Możesz miało,tylko musisz mieć paragon.To jest wada producenta.
    • Gość: dewad Re: FARBUJĄCE BUTY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:42
      a przeczytałaś dobrze warunki gwaracji, często w kartonach z butami walają się
      małe karteczki z informacją, że farbowanie naturalnej skóry nie jest podstawą
      reklamacji,
      • Gość: magda Re: FARBUJĄCE BUTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:06
        ja też kupiłam sobie niedawno buty które po godzinnym wyjściu zostawiły plamy
        na moich stopach (cóż ukrywać miałam całe czarne palce:()...więc następnego
        dnia udałam się z nimi i oczywiście z paragonem do sklepu w którym je kupiła a
        pani oświadczyła mi że nie podlega to reklamacji ( w ogóle nie była mną
        zainteresowan, patrzyła czy przypadkiem nikt nie ukradnie jej jkiejś pary
        farbujących butó)...jestem wściekła bo nie były to tanie buty a nie nadają się
        już do chodzenie....:(
        • Gość: Dora Re: FARBUJĄCE BUTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 21:35
          zazwyczaj farbowanie nie podlega reklamacji.Producenci zastrzegaja sobie, ze
          skóra barwiona może napoczątku farbować.Np. taka firma jak Scholl zastrzega
          sobie ze buty mogą farbować i reklamacje pod tym względem nie będą uznawane.
          Sama pracuje w sklepie obuwniczym i wiem ze nawet jak wysyłaliśmy buty do
          rzeczoznawców (bo żeby reklamacja została uznana musi to rozpatrzyć
          rzeczoznawca)nigdy nie były one uznawane. Więc lepiej od razu się zapytać czy
          buty będą farbować .
    • Gość: Kasia Re: FARBUJĄCE BUTY IP: *.catv.net.pl 20.10.05, 17:45
      kilka dni temu był w GW artykuł opisujący problem z reklamacją farbujących
      butów. Sprawa dotyczył butów marki scholl a finał znalazła w sądzie.A więc
      jeśli sprzedawca( producent) naprawią obuwie przez wymiane wyściółki to wtedy