Gość: lula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:10 błagam, pomóżcie mi wymyślić imię dla kota!!! to będzie kocurek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.na.mlyn Re: imię dla kota 10.07.09, 16:16 Alik, Irasiad, Lech lub Jarosław :-P Odpowiedz Link Zgłoś
felindra Re: imię dla kota 10.07.09, 16:36 To zależy jak kotek wygląda. Może z wyglądu ma coś charakterystycznego, co pozwoli na dopasowanie imienia. Kotom najłatwiej zapamiętać imiona, które składają się z dwóch sylab. Na przykład: mru-czek Powinno też być "twarde". Czyli bez żadnego "sz", "cz" itp. Najlepiej z literką "R" :) Ja koty które znam wabią się: -gacek -iks -igrek -ami -mruczek -puszek -filemon -koko -frytek -pucuś i pewnie wiele, wiele innych. Jakoś mi teraz do głowy nie przychodzą. :) Polecam: zajrzyj na stronkę www.ifordon.pl/polska/region/imie-dla-kotka << tutaj jest zbiór imion dla kotków :) POZDRAWIAM SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: imię dla kota 10.07.09, 16:40 Inne nacje mają łatwiej : www.geocities.com/debverhoeven/cats/namemachine.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nocna-marka Re: imię dla kota 10.07.09, 18:15 felindra napisała: > Powinno też być "twarde". Czyli bez żadnego "sz", "cz" itp. Najlepiej z literką > "R" :) A. To "Motor" się łapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panzerkatze Re: imię dla kota IP: 79.175.233.* 10.07.09, 16:46 Jak będzie bystry to Salomon, Seneka, Sokrates, a jeśli wredny to Behemot, Dżihad ewentualnie Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panzerkatze Re: imię dla kota IP: 79.175.233.* 10.07.09, 16:48 Jak będzie bystry to Salomon, Seneka, Sokrates, a jeśli wredny to Behemot, Dżihad... Odpowiedz Link Zgłoś
olla_1985 Re: imię dla kota 10.07.09, 17:22 Rademenes ;) Moje kocury to Filemon i Bonifacy. Kotka byla Coco. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Kot Damięckich 10.07.09, 21:21 ma na imię BUDYŃ. Dla mnie rewelacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fila Re: Kot Damięckich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:30 Meksyk (zobaczysz, co Ci z meblami zrobi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kot Damięckich IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 21:40 O tak! Moje meble też czkają na wymianę, tylko - po co? :D Ale koty są na tyle kochane, że i tak im wszystko wybaczysz. Moje nazywają się: Totek (takiego już dostałem, nazwany był przez małą dziewczynkę). Więc drugi, ponieważ miał "trudne dzieciństwo" i wciąż ma bliznę na powiece, nazywa się Oczko. (btw od jakiegoś czasu mawiam do niego 'misio', więc imię nie zawsze ma znaczenie) Tak sobie poszedłem za ciosem hazardu... Dodam też, że wspomniana dziewczynka miała imię wybrane spośród losów wrzuconych przez zainteresowanych do czapki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kot Damięckich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:41 Mój był Don Pedro, bo kiedy wychodziłam z psem, objawiał się i podążał za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: imię dla kota 10.07.09, 22:59 Szeregowiec Ryan Danuta (dla zmylenia innych kocurów) Ludwik Waryński Borys Edwardowicz Kapustin Ho-Sung-Park Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: imię dla kota 10.07.09, 23:03 Bzyk lub Czopek ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisiel Re: imię dla kota IP: *.acn.waw.pl 11.07.09, 00:14 a nie może być po prostu KOT? mój się tak nazywał i nie było problemu Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: imię dla kota 11.07.09, 01:34 I tak wszyscy będą na niego wołać "Onienienieniezostawniewolno!!!!"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelka76 Re: imię dla kota 11.07.09, 22:03 No... Moja kotka na imię Julka nie reaguje, ale jak krzyknę "Łajzododomuwracaj", to działa. Pewnie takie imę jej się bardziej podoba.:) Odpowiedz Link Zgłoś
o-kurde.pl Re: imię dla kota 11.07.09, 03:41 > Jak będzie bystry to Salomon, Seneka, Sokrates, a jeśli wredny to Behemot, Dżihad... Mój jest bystry i wredny, a imię jego Dżihad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guma_donald Re: imię dla kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 07:49 może być: Myszkin, dodatkowo, gdy rudy, Rudolf Myszkin Filet Pitbul - dla zmyły Wstrzymaj się z imieniem, dopóki go nie poznasz. Może ma jakies cechy, które pomoga z imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: imię dla kota 11.07.09, 09:12 obszarpaniec, jesli ma ostre pazury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: imię dla kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:50 Moje koty mają imiona ludzięce, choć już zdecydowanie rzadziej u ludzi spotykane. I zawsze są to imiona "w całości" - Władysław, nie Władek, godnie, czyli :) Ale znam Budynia, Sernika, Paszteta, Pleśniaka, Cukra, Kefira. Kotkę Cytrynę i jej siostrę Bazylię. Nie w jednej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: imię dla kota IP: *.tbcn.telia.com 11.07.09, 14:17 Mam dwa kocurki, jeden sie nazywa Lopez - bo jest baaaardzo szybki, a drugi Twenty - bo go kupilam za dwie dychy ;) Mialam tez kidys Lole - kocica ktora wygladala jakby miala makijaz i Zorro - kazda mysz miala "Z" na plecach...(dwa ostatnie sa juz w Kocim Niebie :() Wszystkie przekochane! Nie dawaj kotu imienia od razu tylko z nim troche pomieszkaj, poobserwuj jaki jest a imie samo sie znajdzie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
felindra Re: imię dla kota 11.07.09, 18:09 A moja kicia ma na imię KROPKA. Bo na słodką plamkę na nosku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalu Re: imię dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 19:23 "To będzie Kocurek." I masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nu Re: imię dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 19:51 drapichrust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szampanna Re: imię dla kota IP: *.sta.asta-net.com.pl 11.07.09, 21:41 Jeden z moich kotów (planowany) ma na imię Oggy, na cześć kota z kreskówki, którą uwielbiam. Ale i tak mówimy do niego często Ogisław ;) A drugi, nieplanowany, przybłęda przygarnięta na chwilę, otzrymał pełne polotu imię tymczasowe Czarny, które jak łatwo zgadnąć, zostało (razem z kotem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireth Re: imię dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:58 Traktor Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: imię dla kota 12.07.09, 23:48 Mialam juz tyle tymczasow, ze... wstyd sie przyznac, ale niektorych imion juz nie pamietam! Obecnie mam: - rodzenstwo: Sznureczek i Niteczka (wyjatkowo waskie koty) - Tuffik Mialam: - Chico i Paco - Puntje (z holendeska to Kropka) - Ramzesa, Dextera i Gucia - Tipsy - Noushke I Ullisesa I wiele wiele innych. Zajrzyjscie do linku pod spodem Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: imię dla kota 13.07.09, 21:17 Mój jest Mop. Choć przyznam że reaguje na "Rybeczko Moja Kochana " ;) A kotka to Kotka :) Kot znajomych to Tydrań. "Ty draniu!!!". Na cześć Pratchetta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ MK Re: imię dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 16:34 Synowie naszych znajomych swojemu kocurkowi dali na imię Lech.To taki typowy powsinoga,ciągle gdzieś się włóczy.Najlepsze jest jak go wołają : "Lechu, nie wałęsaj się po śmietnikach". Odpowiedz Link Zgłoś
zzdano Re: imię dla kota 14.07.09, 11:20 Moja ma oficjalnie na imię Psotka, ale i tak mówię na nią różnie np: Dupson, Mysza, Piękności, Sierść, Futro, a najlepiej reaguje na "dodomu!":) Kot koleżanki ma na imię Bach. Nie, nie na cześć tego kompozytora, poprostu jak był mały często się przewracał :) Można też dać Mścibór, Stefan, bądź nazwać imieniem sąsiada i wołać wieczorem bardzo głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowawoda Re: Wycior IP: *.chello.pl 16.07.09, 22:55 Wcale nie jest to oryginalne imię. Moja kotka (trikolor mix na maxa), wyglądała, jakby przeciągnąć ją przez komin. I TYLKO ona się może szczycić tym imieniem! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyfus von Knypke Re: imię dla kota IP: 213.76.149.* 14.07.09, 11:35 Pompon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Re: imię dla kota IP: 77.223.200.* 14.07.09, 11:46 Kitler. Choc to jest w sumie zarezerwowane dla kotow z czarna lata w okolicach nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: imię dla kota 15.07.09, 13:33 fajne imiona (zasłyszane i wymyślone) dla kotek i kocurów Bolszewik, Kola, Petarda, Fidel, Snajper, Cyngiel, Frota, Patikula, Lotka, Maciuch, Maciejka, Estragon, Korek, Blade ogólnie kotu jest obojętnie jak na niego wołasz - i tak w końcu bedzie myśłał, że nazywa się "Whiskas!!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocia mama Re: imię dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 14:08 Moja propozycja: "czyścik". Na pewno powyciaga wszystkie kurze spod szafek - moje wyciągają, wszystkie cztery (koty, nie kurze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu Re: imię dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 19:48 Może Nabuchodonozor? Takie piękne, historyczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lEn Re: imię dla kota IP: *.198.cgg.com 15.07.09, 21:37 cugier, ale to dobre dla kotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan.Dora Re: imię dla kota IP: 91.181.114.* 16.07.09, 00:28 Na cześć jedynie słusznego Imperium imiona moich kotów to Rydzyk i Maryja. Zawsze wzbudzało to uśmiech weterynarza, gdy mieszkały w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
o-kurde.pl Re: imię dla kota 16.07.09, 10:32 Dla tych, co szukaja imienia dla kota z ksiązki : "Kot w stanie czystym" : "mniej 17 proc. Prawdziwych kotów kończy swój żywot z takim samym imieniem, od którego zaczynały. Rodzina wkłada sporo wysiłku w znalezienie odpowiedniego na poczatek ("Dla mnie on wygląda na Winifredę"), a potem, lata mijają, kot nagle nazywany jest Mipek albo Łachudra" Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: imię dla kota 16.07.09, 22:37 Jeden z moich kotów był Paragon a obecny Kubrak :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwonia40 Re: imię dla kota 17.07.09, 10:24 Moj sie nazywa Sally a wolamy na niego Pedzio albo Pedal i tez reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś