IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 13:02
mam pytanie,jakie ubrania zabrać na wyspę (lecę za tydzień)?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Lanzarote IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.01.10, 17:47
      A ja za trzy.
    • Gość: Tina Re: Lanzarote IP: *.aster.pl 09.01.10, 17:52
      proponuje przed wyjazdem spojrzec na tę stronke:
      www.accuweather.com/
      Tam znajdziesz jak najbardziej aktualną pogodę (sprawodzone).
      Generalnie: letnio-wiosenne ciuchy, na wieczór polarek lub sweterek. Można się spokojnie opalac, najwyzej trzeba się schronić od wiatru. Genralnie :rano jest około 10-15 stopni, potem około 20-22, ale na słońcu więcej, wieczorem około 15-17.
      • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 21:12
        Dzięki za informację,ale może coś więcej o tej wyspie?Czy warto
        kupować wycieczki fakultatywne?(z biura Itaka)
        • Gość: evulevu Re: Lanzarote IP: *.chello.pl 09.01.10, 22:21
          Gdy skorzystasz z wyszukiwarki, znajdziesz odpowiedzi na pytania i
          całe mnóstwo przydatnych informacji.
        • Gość: Tina Re: Lanzarote IP: *.aster.pl 10.01.10, 13:39
          Lepiej wypozyczyć samochód ( lub się podczepić pod kogoś, kto wypożycza) -wyspa jest nieduża, drogi są bardzo dobre i wszędzie dotrzesz. Koszt wypożyczenia zależy od rodzaju samochodu - np. opel corsa - około 30 e za dzień, benzyna ok. 0,7 L. nawet jak wykupisz bilety wstepu, to i tak wyjdzie taniej.
          coś więcej znajdziesz np na lanzaroteprzewodnik.pl/.

Na pewno warto pojechac do:
          - Parku Timanfaya (wstęp 8 E - wjeżdza się na parking, potem wsiada do bezpłatnego autobusu, który jedzie po samym parku - po drodze się nie wysiada, jest puszczony przewodnik w kilku językach,
          - El Golfo - gdzie na czarnej plaży przy wulkanicznym jeziorku mozna pozbierać oliwiny,
          - Mirador del Río - z góry popatrzeć na kolejną wyspę - La Graciosę (jak ktoś nie boi się serpentryn - można wybrać drogę przez środek wyspy),
          Los Hervideros - urwiste wybrzeże z niesamowitymi falami,
          itp.
          • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 14:45
            wlaśnie się zastanawiałam nad wypożyczeniem samochodu,a czy na
            Fuerteventure to lepiej z wycieczką?dzieki za informację.może napisz
            mi coś więcej o samym pobycie?mam z koleżanką HB ,gdzie iść na obiad
            kuchni regionalnej?
            • Gość: Tina Re: Lanzarote IP: *.aster.pl 10.01.10, 20:49
              A gdzie będziesz? My byliśmy 2 razy w Costa Tequise.
              • Gość: ja Re: Lanzarote IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.01.10, 21:19
                Jezeli to pytanie do mnie, to jeszcze sie nie zdecydowalam. Albo Costa Teguise
                albo Puerto del Carmen.
                • Gość: j Re: Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:27
                  my placilismy 120 euro za 7 dni za astre. ja polecam zdecydowanie jeszcze plaze
                  papagayo odwiedzic i stolice:) i oczywiscie rozne miejscowossci po drodze,np
                  Femes,piekny widok z gory.
                  • Gość: kanarek Re: Lanzarote IP: *.satkol.pl 19.01.10, 20:23
                    czyli można samemu (bez itaki) zwiedzić park narodowy Timanfaya ???
                    • Gość: ania Re: Lanzarote IP: *.multimo.pl 19.01.10, 21:21
                      Tak nie ma z tym problemu. Tylko autobusy turystyczne nie muszą czekać na wjazd,
                      a samochody czekają w kolejkach, bo wpuszczana jest tylko określona ich liczba.
                      • Gość: kanarek Re: Lanzarote IP: *.satkol.pl 19.01.10, 23:20
                        czyli można samemu (wypożyczonym autem) wjechać na teren parku, po odczekaniu pewnej ilości czasu w kolejce, dobrze rozumiem ???
                        • bah77 Re: Lanzarote... 20.01.10, 07:59
                          Można nie czekać w kolejce, gdy:

forum.gazeta.pl/forum/w,39880,101865992,102714097,Re.html

Pzdr

bah77
    • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 14:47
      Dziękuję wam za informacje,wczoraj wróciłam z Lanzarote,korzystałam
      z wycieczek fakultatywnych Itaki mają SUPER panią przewodnik(która
      tam mieszka na stałe)to nie to samo co samemu jeżdzić samochodem!!!
      (nie tylko moje zdanie)zwiedziłam też Fuerteventure ale jednak
      polecam Lanzarote!!!mam ochotę tam powrócic!!!oby.Jeśli ktoś ma
      jakieś pytania to czekam......
    • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 14:57
      polecam letnie,wieczorki sa chłodniejsze ale nie koniecznie!!!UWAGA
      NA KG tam przestrzegaja!!!
      • Gość: Gocha Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 07:56
        Marggi, dzięki że wróciłaś, żeby nas wspomóc informacjami :-)
        Ciuszki, mówisz, letnie? Żadnych kurtek itp.? A jak sobie poradziłaś na lotnisku w Polsce? Zostałaś w zimowych ciuchach?
        Czy to prawda, że max bagażu na Lanze to 15, a nie 20 kg?
        Czy bardzo przestrzegają rozmiaru bagażu podręcznego?
        Z jakich wycieczek korzystałaś?
        To tyle na razie :-)
        • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 10:38
          Jeśli chodzi o bagaze to fakt tylko 20kg,podrecznego nie
          przestrzegaja!!!ciuchy z Polski włożyłam w bagaz podreczny.wycieczki
          to grandtur po Lanzarote(przewodniczka super)oraz
          Fuerteventura.Zabierz jakis sweterek cieplejszy lub polarek.
          • Gość: a Re: Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 18:05
            masz racje wycieczki samemu samochodem to nie to samo co z przewodnikiem
            autokarem-samochodem o wiele przyjemniej, bo wolnosc,swoboda, nielimitowany
            czas,towarzystwo ludzi ktorych sie lubi...
            • Gość: jozefa1 Re: Lanzarote IP: 80.51.237.* 27.01.10, 10:44
              Przepraszam za dociekliwość,ale ja nie nawidzę zorganizowanych form
              i preferuję auto-Co to znaczy że samochodem w Parku T.dojadę tylko
              do El Diablo, nie można zatem zwiedzić całego parku tylko fragment?I
              jaka jest wtedy cena biletu?
              • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 10:59
                Sorry ,ale nie wiem jakie są ceny!ja miałam wszystko opłacone i
                wcale nie żałuję.Były osoby,które najpierw pojechały z nami na tur
                a,pózniej samochodem raz jeszcze.
                • Gość: a Re: Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:44
                  bilet chyba kosztuje z 8 euro. to jedyne miejsce gdzie nie mozna do konca
                  dojechac wlasnym autem.
                  nie rozumiem ludzi ktorzy wola byc na zorganizowanym wyjezdzie i zobaczyc mniej
                  i widziec krocej:)no ale to pewnie wynika ze strachu...samemu nie potrafia sobie
                  zorganizowac takiego wypadu:)zycie
                  • Gość: marggi Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:28
                    bzdura!!!,nie jestes tak przygotowany jak przwodnik,a po za tym cały
                    rok jezdze w korkach troche Luksusu mi sie nalezy!!!trzeba tam byc i
                    to czuć!!!!!wiesz.....stać mnie na wycieczki i nie oszczedzam!!!!jak
                    nie mam to siedzę w domku!!!(teraz pod pierzynką)SZANUJMY SIĘ!!!!!!
              • expert-live Re: Lanzarote 05.02.10, 14:11
                Kupujesz bilet i jedziesz samochodem na parking do El Diablo. W
                cenie biletu masz objazd parku autokarem. Na objazd parku nie
                puszczają indywidualnych bo musieliby wyciągać codziennie
                kilkanaście aut z przepaści. To jest wyższa szkoła jazdy i nie ma
                mijanek. A wycieczki zorganizowane są fajne tyle tylko,
                że "diabolicznie" drogie....
                • Gość: a Re: Lanzarote IP: 193.24.24.* 09.02.10, 18:07
                  margi ale kto twierdzi ze ciebie nie stac?nie musisz sie afiszowac
                  jaka to ty bogata jestes-hahaha:)chodzi tylko o to ze wyprawa z
                  przewodnikiem jest strata czasu.widzisz o wiele mniej,a niby
                  przewodnik co wiecej wie? poopowiada ci kilka rzeczy ktore mozesz
                  przeczytac w kazdym przewodniku lub w ksiazkach i tak nie bedziesz
                  tego pamietac,wiec po co?chodzi wlasnie o to ze samemu jezdzac
                  widzisz o wiele wiecej ,bo mozesz sie zatrzymac w kazdej chwili
                  jesli cie cos zainteresuje po drodze.
                  korki? o jakich ty korkach mowisz na lanzarote?hahahaha! jazda po
                  tej wyspie to czysty relaks i przyjemnosc:)
                  twoje podejscie wynika tylko z tego ze nie masz odwagi i to
                  wszystko:)
                  pozdrawiam i zycze milego podrozowania autokarem,bede machal mijajac
                  takich jak ty:) zawsze to robie:) lubie patrzec na te konserwy w
                  autokarze ktore jada tam gdzie im kaza:)
                • Gość: jozefa1 Re: Lanzarote IP: 80.51.237.* 19.02.10, 11:49
                  Dzięki expert za odpowiedź, a na wielbłądach (marzenie mojego
                  dziecka) można przejechać się w parku, czy poza nim?
                  • Gość: . Re: Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 20:40
                    wielblady sa poza parkiem.po drodze do parku mijasz teren z
                    wielbladami.wjezdzasz na parking zasiadasz na krzeselko i czekasz az pan
                    podejdzie i zbierze pieniadze i jak sie zapelni cala kawalkada to wielblady
                    wstaja i idziecie:)przyjemne uczucie i ladne widoki,dziecko bedzie bardzo
                    zadowolone tym bardziej ze zwierzeta bardzo mile:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka