Dodaj do ulubionych

Fuerta - listopad

13.10.10, 15:42
kupiłem wycieczkę do costa calma na listopad, ale mam obawy czy to dobry miesiac, tzn chodzi mi o ceny wycieczek, wydaja sie korzystne, za dwa tygodnie PLN 3300,
po drugie, chcemy sie troche wygrzac, czy to nie zbyt chlodny m-c, jest wiele opinii na ten temat.
czy ktoś jeszcze zdecydowal sie na costa calma w listopadzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: Fuerta - listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 19:01
      "kupiłem" więc jest już po fakcie, no chyba że masz możliwość rezygnacji
      trzeba było wcześniej zapytać
      ale wybieram się do CC 8.11 ale na tydzień - tyle zostało urlopu
      ale nie nastawiam się na wygrzanie - może być ciepło, może chłodniej, może padać - statystycznie to miesiąc o największych opadach
      • Gość: NIUNIA MAMUNIA Re: Fuerta - listopad IP: 195.164.0.* 14.10.10, 08:39
        my lecimy 15.11.2010 do Barceló Castillo Beach Resort , powiedziano nam że to miejsce gdzie najmniej wieje na Fuercie, sprawdzimy

• bah77 Re: Fuerta - listopad 15.10.10, 08:33
          Statystycznie zgadza się.
          Ale stąd do ładnych plaż jest jednak dość daleko, choć może to Ci nie przeszkadza...

Pzdr

bah77
    • podroznik321 Re: Fuerta - listopad 14.10.10, 13:08
      Powinno być ciepło, ale silne wiatry mogą "obniżyć" temperaturę.
    • Gość: calmaran Re: Fuerta - listopad IP: 109.243.117.* 14.10.10, 13:30
      Witam,również wybieram się do Costa 1 listopada do Taro beach.Wycieczkę zamówiłem jeszcze w sierpniu za 1880zł Itaka w tym wycieczka do oasis park gratis.Na obecną chwilę kosztuje prawie 2900zł na tydzień czasu opcja HB.Fuerta leży najbliżej Afryki więc temperatura i ilość godzin słonecznych na fuercie wypada najlepiej w porównaniu do innych wysp.Wybrałem listopad tylko i wyłącznie po to aby poczuć różnicę temperatur,pojechać tam gdzie jest ciepło kiedy u nas jest zimno (w tamtym roku padło na Maltę i również wróciliśmy opaleni i wygrzani do kraju gdzie było 3st C).Na pewno będzie słonko,ciepło i bez deszczu gdyż rzadko tam pada,bardziej wieje-wolę być optymistą
      Jedziemy w 2 pary wiek od 22 do 27lat > może ktoś się dołączy i będzie jeszcze weselej.Do zobaczenia...
      • Gość: Haneczka40tka Re: Fuerta - listopad IP: 94.254.150.* 14.10.10, 20:38
        Witam, byłam na Fuerte dokładnie rok temu w listopadzie. W ciagu dnia 24-28 stopni, dość silny wiaterek ale juz po siedemnastej robiło się chłodno, konieczne były ciepłe swetry, polarki i długie spodnie. Ale powtarzam: chłodno a nie zimno!!!
        Jesli macie pytania to na haneczka40tka@o2.pl
        • Gość: moniska99 Re: Fuerta - listopad IP: 178.218.225.* 14.10.10, 21:57
          Jeżeli możesz napisz jeszcze prosze czy wiaterek uniemozliwiał opalanie na plaży? W której połowie listopada byłaś?
          • makarcia Re: Fuerta - listopad 14.10.10, 22:36
            Witam, ja wyjeżdżam 8 listopada z Itaką do Barcelo club el castillo. Cieszę się, że będzie tam poprostu o wiele cieplej niż w Polsce :) Fajna taka różnica temperatur. Lecimy z trzylatką, więc z nastawieniem na budowanie zamków na plaży i spacerki . Oasis też dostaliśmy w gratisie, a wykupowaliśmy na początku września.
            Moi rodzice byli rok temu o tej porze i mieli ciepełko, słońce.
            Porobili też wielekieee zakupy :)
            • Gość: NIUNIA MAMUNIA Re: Fuerta - listopad IP: 195.164.0.* 15.10.10, 12:11
              makarcia -A NA DŁUGO LECICIE BO MY WYLATUJEMY 15.11.2010, 5 OSÓB DOROSŁYCH I 3 DZIECIAKÓW 3 I 5 PETNIE
              • makarcia Re: Fuerta - listopad 15.10.10, 19:48
                Fajnie. My będziemy 2 tygodnie , więc się spotkamy :) My z prawie czterolatką.
            • jo-75 makarcia 22.10.10, 09:58
              fajnie, my w tym czasie też lecimy do tego smaego hotelu z niespełna 3latkiem :)
      • Gość: jasiu... Re: Fuerta - listopad IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.10, 20:27
        Gość portalu: calmaran napisał(a):

Fuerta leży najbliżej Afryki więc temperatura i ilość godzin słonecznych na fuercie wypada najlepiej w porównaniu do innych wysp

I to jest właśnie planowanie na podstawie globusa i wyobraźni. Problem w tym, że regułą na Fuercie są wiatry z północy, a więc wilgotne i chłodne, bo się od oceanu naziębiły. I to jest główna przyczyna, że jak słoneczko zachodzi robi się czas na polar. Ale w listopadzie jest jeszcze fajnie i w dzień bez kłopotu się wykąpiesz i opalisz.

Co do opadów, fakt mało pada, ale za to nad ranem taras (zależy od położenia) może być mokry od wilgoci skondensowanej w powietrzu.

Aha i módl się, żeby czasem nie wiało znad Afryki. Zobacz www.miplayadelascanteras.com/n_items.asp?id=8216&s=2&txt=reportajes&m=0 - zjawisko nazywa się Calima (sucha mgła) i powiem ci, nie jest to przyjemne, choć właśnie dzięki temu zjawisku masz piękne plaże na Fuercie. No i jest wtedy cieplutko, ale coż z tego.

• Gość: stanley Re: Fuerta - listopad IP: *.master.pl 15.10.10, 21:50
      Byłem na Fuerte 3 tyg w grudniu . Temp 23-25 stopnie C , wody - 22 stopnie . Były tylko 4 dni trochę pochmurne . Wieczory faktycznie chłodne . Ale to niesmowita frajda leżeć tam sobie na cieplutkiej plaży w czasie gdy u nas zimno i śnieżna plucha. Radzę ci wynająć auto i zwiedzić całą wyspę . Tamtejsze góry wulkaniczne to duża atrakcja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka