Gość: monia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.10, 15:39 jw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hanka Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 19:19 podnosze temat, bo też jestem zainteresowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 22:27 Opinie o tym hotelu można znaleźć na stronie booking.pl, może nie do końca świeże ale na pewno wielostronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tullamore Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.10, 17:07 Opinia może niezbyt świeża, bo sprzed 2 lat, ale... My byliśmy w Costa Taurito, a do Logo Taurito chodziliśmy na mini disco. Wieczorami był tam okropny tłok, ponieważ wszyscy z okolicznych hoteli tam właśnie przychodzili. Opaski all inclusive był honorowane z inncyh hoteli także, toteż kolejki do baru były bardzo długie. Natomiast w pobliżu hotelu godne polecenia korty tenisowe i bardzo profesjonalny mini golf. Życzę udanego wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunks Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: 193.164.157.* 02.02.11, 16:39 podnoszę temat. Moze był ktoś ostatnio w tym hotelu? mam jeszcze kilka dni na podjecie decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: 193.164.157.* 29.03.11, 16:40 nikt tam nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:06 może ktoś coś napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Paradise Lago Taurito IP: 193.164.157.* 23.05.11, 14:56 a wie może ktoś czy jest tam suszarka do włosów w pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexander:) Re: Paradise Lago Taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 18:50 Super hotel@ Polecam serdecznie - chce się tam wracać. Miła, przyjazna atmosfera:) Wygrałem tam mega dużo maskotek na automatach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Paradise Lago Taurito IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.11, 18:02 POLECAM!!!! Wspaniałe miejsce, jak na 3* to naprawdę super hotel!!! Jedzenie smaczne, duża różnorodność rozrywek :) Ja bawiłam się rewelacyjnie.... Co do maskotek to nie grałam, ale potwierdzam bo widziałam można i to naprawdę fajne!!! Animacje super!!! Basen, Park wodny, obsługa itp. super!!! Chce się wracać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Paradise Lago Taurito IP: 89.174.214.* 04.07.11, 19:36 Nie wierzę w to co czytam!!! Co Ty wypisujesz? "Jedzenie smaczne, duża różnorodność rozrywek..." ? Przecież tam jedzenie jest typowe dla anglików, fast-food i tyle, ryby jak już się pojawiły to bez smaku (jak większość potraw). "Animacje super!!!"...no nie! Prawdopodobnie nie miałaś okazji widzieć prawdziwych animacji, ale rozumiem to. Dla maluchów animacje były całkiem ok, dziewczyny starały się jak mogły, dzieciaczki świetnie się bawiły (z tego co zaobserwowaliśmy). Co do basenu, to zbyt mały jak na taki (spory) hotel. Woda czasem aż pieniła się od olejków, kremów itp. Leżaki były zajmowane ręcznikami już od 7 rano!!! chore. Po śniadaniu nie było szans na wolny leżak. Aquapark bardzo duży, świetne atrakcje, fajna atmosfera. W weekendy nie ma co się tam wybierać, pół wyspy zjeżdża pobawić się w nim. Fajna plaża (polecam "rozmowę" z Żako;-) na plaży, fajne doświadczenie) świetnie utrzymana roślinność wokół hoteli, sporo sklepów z lepszymi cenami niż w miasteczkach. W hotelu można wynająć auto, taniej niż w innych miejscach na wyspie. Przystanek autobusowy niemal przy samym hotelu, to bardzo wygodne. Polecam Porto De Mogan, szczególnie wieczorem jest pięknie. Nie poleciłabym tego hotelu, bo nie wart jest tej ceny, ale...każdy ma prawo do własnej oceny swoich wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Paradise Lago Taurito IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 20:00 Byłem w tym hotelu od 15 czerwca przez 2 tygodnie... Co do jedzenia to śniadanie troche monotonne, ale zawsze znalazłem coś co zjadłem, smakowało- głodny nie byłem... Inne posiłki dla mnie ok, ryby np. tuńczyk mi bardzo smakował, owoce morza, mięsko dla mnie nawet smaczne... co prawda nie takie jak robi żonka ale najadłem się, nie brakowało... Majka to hotel 3* więc czego ty się spodziewałaś... jak jeździmy z żoną wybieramy głownie hotele 4-5 gwiazdek... np. w Turcji czy Egipcie bez porównania.... No, ale jako w pełni inteligentny człowieczek widząc przy nazwie hotelu 3* nie oczekuję niewiadomo czego.... dla mnie również jak na 3* gwiazdki hotelik naprawdę fajny, godny polecenia z fajną infrastrukturą, przy oceanie, przy aqua parku.... czego chcieć więcej... My w podobnym zakresie cenowym mielismy do wyboru hotel w centrum miasta Playa de Ingles z zapewne niewiele wiekszym basenem.... co do zajmowania leżaków... to jako domniemam po wypowiedzi doświadczona w wyjazdach nie wmówisz mi, że gdzie indziej tego nie ma.... Ja o godz. 9:30 bo przeważnie wtedy wracałem ze śniadania zawsze znalazłem leżak w fajnym miejscu przy jakuzzi... tak więc chyba słabo moja droga szukałaś... Rada na przyszłość przy wyborze hotelu: gwiazdki w róznych stronach mają różne standardy, obecnie jest tak wiele możliwości aby obejrzeć hotel przed wyborem, na wszelkich portalach przeczytać opinie, obejrzeć mnóstwo zdjęć, filmików... a nawet na google pospacerować po hotelach... To wszystko jest dla ludzi- warto z tego korzystać... W opisach hoteli są liczby pokoji, wielkość pokoji, basenów- jak nie to po wpisaniu nazwy hotelu zazwyczaj na pierwszej lepszej stronie znajdziemy to wszystko co nas interesuje... Urlop to czas relaksu, odpoczynku .... być może ja np. kąpałem się w twoim olejku, przeżyłem... nie narzekam! Animacje- bingo mnie nudziło, ale bylem z fajnymi ludzmi i to dla mnie najważniejsze... Występy mi się podobały... może dlatego, że byłem na wakacjach i miałem świadomość, że to nie występy w Buffo... a przedstawienia np. American Idiot itp naprawde fajne... przecież to robią ludzie tacy jak ty bez szkoły aktorskie, muzycznej są po to aby nam umilić czas a nie nas niańczyć i robic przedstawinia najwyższych lotów. Dla mnie hotel, bardzo fajny 3*, wszystko co potrzebne do wypoczynku na miejscu... idealne miejsce wypadowe na wyprawy po wyspie....POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Paradise Lago Taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 20:27 Popieram Krystiana, przelałeś normalnie moje myśli;) Nawet miejscówkę koło jacuzzi wypatrzyłeś naszą;) Śniadania monotonne i przy 2 tygodniach, troszke mnie irytowały, ale zawsze szło coś wybrać. Obiady i kolacje dla mnie spoczko, nawet spoty wybór (patrzać na 3*), spoty wybór warzyw i owoców. Przede wszystkim fajny klimat i sympatyczni ludzie. Bingo - nuda, ale przy "jakiej to melodii" wielokrotnie sie popłakałam ze śmiechu:) Występy - jak na taki hotel i mozliwosci animatorów to genialne. Sporo włożonej pracy i próby w ciagu dnia żeby wszystko miało ręce i nogi. Dla dziecie chyba też nie były złe, szczególnie jak Ivan prowadził to dzieci się garnęły. Basen hotelowy bez reweli (2 razy tam pływałam) bo i po co jak w cenie był wjazd do Oasis i tam można było spokojnie popływać (były miejsca gdzie nawet w soboty było to wykonalne). Pokój może bez szału, ale czego oczekiwać więcej oczekiwać od miejsca gdzie się spędza kilka godzin śpiąc:) Chetnie bym wróciła tam jeszcze dziś. Nie mozna sie nudzić - a jeszcze jak sie ma tak doborowe towarzystwo jak ja!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veronica Re: Paradise Lago Taurito IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.11, 16:48 Powiem tak.... wybierając ten hotel nie licz na 5* Hiltona itp. rodem z Egiptu, Turcji czy Tunezji. Poprostu inny standard gwiazdkowania, inna kutura itp. Hotel w swojej klasie naprawdę fajny.... Byłem kiedyś przez przypadek (wpadka BP) w 3* hotelu w Kraju Faraonów i tego się nie da poprostu porównać!!! Wracając jednak do sedna- hotel w swojej cenie- około 3300 (chyba, że korzystamy z drogiego BP, i wykupujemy go np. za 4000-5000 /2 tygodnie) naprawdę fajny, wszystko oczywiśćie w dużym stopniu dzięki obecności AQua Parku... Wrócilam z tego hotelu wczoraj i to jest szczyt sezonu... a jakos z miejscami na basenie dawaliśmy radę... W weekendy trochę ciasno w restauracji, w Aqua PArku ale nie tak ze nie bylo miejsca tylko trzeba bylo brać co było a nie to co się chcialo. Jedzenie w wystarczającej ilosci, śnidania trochę mnie pod koniec juz nudziły... ale rogaliki i inne slodkosci nadrobily :D Ogólnie były jeszcze płatki, joguty, owoce ale to nie moja bajka... polozenie hotelu lepsze niz np. 5* Baobaba w Playa de Ingles, który do oceanu miał daleko... Mi nie zależy czy śpię w łóżku za 2000 czy 200 a cenie o wiele bardziej infrastrukturę a ta tu rewelacja: hotel praktycznie przy ocenanie, piękne klify, Aqua Park w cenie, jakuzzi, basen przy hotelu nie za duży ale częsc gości korzysta z plaży, część z oceanu i tak sie jakos to rozklada, ze jest spoko. Bynajmniej jak ja byłem było. W pokojach, hotelu czysto. Trzeba miec wlasne reczniki basenowe i suszarke, ale o tym wiedzieliśmy bo BP nas poinformowalo... tak wiec niespodzianki nie było.Obsługa sympatyczna, pomocna... Animatorzy nawet fajnie zabawiali gości... zawsze tworzyli swoje przedstawienia, w które widac, że wkladali dużo pracy... jedni mniej drudzy wiecej... Animatorem a raczej DJ jest też Polak- fajny sympatyczny chłopak.. Animacje w jego wykonaniu zwłaszcza taneczne troche smiesznawe bo tanczy w sztywny sposób, ale fajnie bo bynajmiej troche smiesznie. Zresztą to WAKACJE- URLOP a nie konkursowe wystepy ... Ogólnie hotel w swojej klasie, cenie naprawde godny polecenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Paradise Lago Taurito IP: 89.174.214.* 07.07.11, 11:46 Veronica - fajna wypowiedź, również subiektywna, prawda? Jesteś kobietą czy mężczyzną?, bo z Twojego postu "łam/łem" ciężko to stwierdzić jednoznacznie. Widzisz, ja dla odmiany pokojem byłam mile zaskoczona, duży rodzinny ze sporym tarasem i (co ważne) cichą klimatyzacją, którą sami mogliśmy ustawić wg potrzeb. To wielki plus dla hotelu. Spędziliśmy w tym hotelu tydzień, o jakieś dwa dni za długo. Ponieważ nigdy nie wracamy w to samo miejsce, bo warto zobaczyć inne, tam również nie zamierzam wracać. Szanuję oczywiście Twoją chęć powrotu tam, ale szczerze polecam spróbować gdzie indziej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Paradise Lago Taurito IP: 89.174.214.* 07.07.11, 11:31 No Krystian, ale dałeś czadu!:-) Nie wykluczone, że piliśmy razem drinki, bo byłam w tym samym czasie:) i świetnie bawiliśmy się z innymi Polakami...choć nie jestem pewna (sądząc po Twoim poście), czy akurat w Twoim towarzystwie byłoby fajnie. Nie kontynuując Twoich złośliwości, odpowiem tylko że: - smakowanie potraw, to absolutnie rzecz indywidualna - dla mnie więc większość potraw bez smaku, ale nadrabiałam sałatkami i było ok - czy ja dobrze rozumiem?, porównujesz Europejskie (w dodatku Hiszpańskie) gwiazdki hotelowe z Egipskimi, czy też Tureckimi? :-)...bez komentarza - " ...jako w pełni inteligentny człowieczek " :) nie oceniaj innych po ich subiektywnych wypowiedziach, moja wypowiedź miała jedynie zwrócić uwagę, że może nie jest tam tak sielankowo jak każdy pisze - "...jako domniemam po wypowiedzi doświadczona w wyjazdach nie wmówisz mi..." - niczego nie chcę Ci wmawiać. Wstawałam wcześnie rano, od 7 biegałam wokół aquaparku i widziałam kiedy turyści wychodzą zajmować leżaki (nawet te na tarasie przy jakuzzi). Fakt, można się z tym spotkać w niektórych hotelach, ale głównie w tych, które mają nie przystosowany wielkością basen do ilości pokoi - wybacz, ale nie potrzebuję Twoich rad na przyszłość:) W ofercie TUI, w ich katalogu jest napisane, że hotel posiada WIELKI!!! basen ze słodką wodą, do tego oczywiście jest dołączone zdjęcie robione z perspektywy aquaparku, ale o tym wiem teraz, a wówczas kiedy podejmowałam decyzję, nie przyszło mi do głowy sadzić, że jest jak jest - "...przecież to robią ludzie tacy jak ty bez szkoły aktorskiej..." - skąd ten wniosek? p.s. nocowałam w różnych hotelach podczas swoich podróży i nic nie jest mi dziwne...od 5* w Europejskich kurortach po bez-gwiazdkowe:) w Azji. Po prostu źle wybrałam, choć wakacje uważam za udane, ale powtarzam...nie poleciłabym tego hotelu bliskim miłego dnia Ci życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veronica Re: Paradise Lago Taurito IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 22:15 Widzisz ja byłam z Neckermanna i wszystko miałam jak na tacy... wiedziałam, że fotka w katalogu jest na Aqua Park, a hotel posiada mniejszy basen- nawet z tego co pamiętam podała nam Pani przybliżoną wilkość i głębokość, wiedzieliśmy, że nie ma suszarki w standardzie, ręczników basenowych, sejf jest dodatkowo płatny... Zwracam honor bo w Twoim przypadku twoja niewiedza (czytaj... nie sprawdzenie dokładnie hotelu) była wynikiem złych informacji podanych przez TUI... Tak wogóle byłam z nimi kilka razy i zawsze było ok... a teraz coraz więcej słyszę, że naciągają fakty, wprowadzają klienta w błąd... w dodatku ich oferta od mojej była o około 800 zł droższa od osoby... Współczuję, bo nastawienie, które później ma się nijak do stanu faktycznego pozostawia niesmak.... Ja jechałam z dużo gorszym nastawieniem, a byłam mile zaskoczona dlatego moje wakacje były udane, hotel był taki jak przedstawiało go biuro a jedzenie i występy to rzecz tak indywidualna i o nich nie warto dyskutować- spierać się... Co do Krystiana to zgadzam się :) Ja bawiłam się super, widzę, że Ty też. Zresztą Majki opinia jest niezwykle cenna bo pokazuje jak BP wprowadzając klienta w błąd może zniesmaczyć turystę. Zapewne mając rzetelne informację Majka wybrałaby inny hotel i byłaby w pełni zadowolona... ale o to możesz skłądać reklamację do BP- bo to moim zdaniem oszustwo! Walcz o swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Paradise Lago Taurito IP: 89.174.214.* 08.07.11, 09:51 Veronica - super to wszystko ujęłaś:) Nie wiem ile płaciłaś za swoje wczasy, ale w kwietniu (zanim podpisałam umowę z TUI) byłam w Neckermannie, bo jeśli już decydowaliśmy się na wczasy zorganizowane, to zawsze z Neckermannem. Raz byliśmy z Triadą (chyba 9 lat temu) i wylądowałam z nimi w sądzie, właśnie za niezgodność oferty z rzeczywistością zastaną na miejscu - wygrałam, ale zachodu to trochę kosztowało, dlatego turyści, którzy czują się oszukani najczęściej odpuszczają. Wracając do tematu...w Neckermann przedstawiono mi ofertę na ten hotel za niespełna 8700,00 2+1/tydz., poszłam parę kroków (galeria) do biura TUI i tam otrzymałam cenę 6100,00+200,00 ubezp.od rezygn. - ten sam hotel, w tym samym terminie. Faktem jest, że wskoczyłam w jakąś promocję, bo wiem, że inni płacili dużo więcej. O TUI słyszałam zawsze ochy i achy...pewnie tak jest, ale puki co nie dołączę się do zachwyconych. Rezydentka-makabra! Nigdy nie spotkałam tak niedostępnej i niekontaktowej osoby. Coś tam do nas mruczała na spotkaniu mówiąc ciągle "no ten", a osoby które chciały wykupić wycieczki fakultatywne potraktowała jak zło konieczne (słyszałam, że wdali się w ostrą wymianę zdań). Takie to było moje pierwsze doświadczenie z TUI - ale nie narzekam, bo cenę miałam b.dobrą, choć i tak twierdzę, że nie warte to było tych pieniędzy. Mój niesmak dotyczył słabego jedzenia i zbyt małego basenu, a zrobiła się z tego szersza dyskusja. Warto jednak wymieniać swoje spostrzeżenia, bo po to jest forum, aby być może pomóc innym podjąć odpowiednią decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Paradise Lago Taurito IP: 193.164.157.* 08.07.11, 10:33 Zgadzam siez tym co napisłaa Veronica:) My również byliśmy z Neckermanna i płaciliśmy ok 6400 zał/2 os. - pobyt 2 tygodnie. Wczasy wykupowaliśmy w grudniu. W kwesti TUI - sama sie na nic h zawiodłam w ubiegłym roku i w tym roku moi znajomi wrócili z Majorki dość zniesmaczeni. Opis hotelu w katalogu był podkoloryzowany, a wszelkie odpowiedzi w BP przed wylotem były dosłownie takie jak wymarzył sobie klient (cyt. tak, tak, oczywiście...itp) co niestety w momencie zderzenia siez rzeczywistością rozczarowuje i pozostawia niesmak w odniesieniu do całej imprezy - podobnie jak w przypadku Majki. Ja należę do tych osób, które prześwietlają cały net w poszukiwaniu wiadomości i opini na temat hotelu i otoczenia - i mimo informacji otrzymanych w BP oraz z netu, hotel przewyższył moje oczekiwania jak na 3*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudi Re: Paradise Lago Taurito IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 23:07 Ja wróciłam z tego hotelu 2 dni temu i jestem rozczarowana tym miejscem. bylismy tam z mężem 2 tyg i to było stanowczo za długo. jedzenie w hotelu koszmarne!!! wszystko było bez smaku. sprzątanie w pokojach ograniczało się do zasłania łóżka i wymiany ręczników. pod koniec naszego pobytu podłoga była czarna. z łóżka w każdym miejscu wystawały sprężyny. hotel oszukuje gości. wykupiłam wifi na jeden dzień, po czym okazało się, że miałam dostęp do netu przez ok godzinę, bo mieli problemu techniczne. zapewniano mnie, że zwrócą mi poniesione koszty, ale niestety nie ujrzałam pieniążków. co do samego otoczenia hotelu to ok. Animatorzy bardzo fajni. Moim idolem był Ivan. Ogólnie nie polecam tego hotelu, a przynajmniej nie za taką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
piela12 Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) 23.03.12, 13:00 Wybieramy się tam w czerwcu w kilka rodzin z dziećmi, planowany wylot jest o 22.15 i stąd moje pytanie: czy przy wymeldowaniu trzeba ściągnąć opaski, czy zostawiają je na rękach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) IP: 193.164.157.* 23.03.12, 16:25 U nas zostawiali - ściągaliśmy je sami na lotnisku, tyle że my wybywaliśmy z hotelu ok 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
piela12 Re: Lago Taurito- proszę o świeże opinie:) 23.03.12, 20:48 Nam też zawsze opaski zostawały, ale najpóźniej opuszczaliśmy hotel ok. 15, a jak wcześniej przyjeżdżaliśmy (tj. w porze śniadaniowej) jak najbardziej nas zapraszali na posiłek. Czytałam gdzieś na forum, że w niektórych hotelach przy wymeldowaniu zabierali opaski. Odpowiedz Link Zgłoś