Dodaj do ulubionych

Hotel Barcelo Club el Castillo Fuertaventura

04.01.11, 13:48
Czy ktoś może napisać coś więcej o tym hotelu? Czy to dobre miejsce na wyjazd z dziećmi w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym?
Obserwuj wątek
    • m_arita Re: Hotel Barcelo Club el Castillo Fuertaventura 04.01.11, 15:54
      kolpik124 napisał:

> Czy ktoś może napisać coś więcej o tym hotelu? Czy to dobre miejsce na wyjazd z
      > dziećmi w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym?

Cieszę się że na tym forum padło pytanie o ten hotel.Byłam na przełomie marca i kwietnia 2010. Ja pobytem w tym hotelu byłam zachwycona.To nie typowy hotel/myślę że o tym wiesz/ lecz wolno stojące domki ślicznie nazwane bungalowy co sprawia że czujesz się jak w prywatnej posesji a nie w blokowisku.Teren zamknięty,furtki otwiera się kartami/te same otwierają drzwi wejściowe do domku,jak również uruchamiają elektryczność w domku/więc kartę należy strzec.Tuż poza ogrodzeniem bardzo ładna plaża,która wieczorami staje się smutna/odpływ/,zawsze z podziwem obserwowałam to zjawisko.Jedzenie wg mnie zupełnie fajne,miałam opcję All.Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieś,ja byłam zachwycona i długo po powrocie wzdychałam do Barcelo.Jeśli coś konkretnie chcesz wiedzieć napisz,chętnie odpowiem.Wiem jedno wrócę tam napewno! Teraz czyli 08.01.2011 lecę na Lanzarote.
      Pozdrawiam
      Renata
      • Gość: grubs Re: Hotel Barcelo Club el Castillo Fuertaventura IP: 62.69.230.* 04.01.11, 18:16
        Byliśmy tam w lipcu 2010 z dzieckiem niecałe 6 lat. Popieram przedmówcę, że bardzo fajny rozległy teren. Dodam, że super apartamenty. Odnowione, oddzielna sypialnia, oddzielny pokój dzienny (w nim są dostawki dla dzieci) i w pełni wyposazony aneks kuchenny (palniki elektryczne, lodówka, czajnik, mikrofala, naczynia, garnki, nawet kieliszki). Dla dzieci dużą zaletą jest plaża (piasek, łagodne zejście do morza, praktycznie brak fal). Jedynym drobnym mankamentem to kamienie na dnie (przy odpływie). W samym hotelu dla dzieci klub gdzie można oddać dzieci pod opiekę polskich animatorów z Itaki (super Ekipa). Klub podzielony na dwie kategorie wiekowe (do 6 lat i dzieci szkolne). Ogólnie super hotel i super wakacje. W razie bardziej szczegółowych pytań prosze pisac.
        • Gość: Kama Re: Hotel Barcelo Club el Castillo Fuertaventura IP: *.devs.futuro.pl 26.08.11, 13:06
          Witam!
          Mam pytanie, czy w hotelu są dostępne ręczniki plażowe?? Czy można je wypożyczyć?
          Bardzo proszę o odpowiedź
          • Gość: butynski Re: Hotel Barcelo Club el Castillo Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:19
            Na baseny bierzesz ręczniki z pokoju ( jest ich zawsze po dostatkiem w różnych rozmiarach ) . Na plażę ostatecznie też możesz je zabrać - nie ma osobnej wypożyczalni ręczników . Na plaży możesz również wykupić leżaki i parasol ( ceny nie pamiętam )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka