Gość: 123 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:02 Kto był w hotelu Sol Lanzarote a może ktoś zna opinie. Druge pytanie to jak z językem Polskim w tym hotelu lub innych, czy rezydenci pomagają w barierach językowych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.11, 13:25 Ja jadę to tego hotelu w sierpniu. A ty kiedy? Tu masz opinie niemiecki i angielskie oraz fotki i filmiki: www.holidaycheck.de/hotel-Hotelbewertungen_Hotel+Sol+Lanzarote-ch_hb-hid_11976.html www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g662290-d280840-Reviews-Sol_Lanzarote-Puerto_Del_Carmen_Lanzarote_Canary_Islands.html Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:37 16,04,2011 taki mamy termin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.11, 15:13 To po powrocie proszę o relację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 12:41 Może ktoś wrócił z tego hotelu i opisze wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matagorda11 Re: Sol Lanzarote IP: *.152.137.216.dsl.dynamic.eranet.pl 08.05.11, 20:53 Byliśmy w tym hotelu w ostatni tydzień kwietnia. Ogólnie wrażenia dość dobre, największym plusem hotelu jest jego położenie: znajduje się tuż przy promenadzie (która prowadzi wzdłuż wybrzeża do Puerto del Carmen) i szerokiej, piaszczystej plaży. Hotel położony jest w ogrodzie, ma ciekawy kształt, dzięki niemu duża część pokoi ma zapewniony widok na morze (my mieliśmy pod kątem, było ok). W środku ogrodu znajdują trzy niewielkie baseny, z częścią wydzieloną dla dzieci, ale bez żadnych innych dziecięcych atrakcji, typu brodziki, zjeżdżalnie. Pokój - standardowy, z przeciętnym wystrojem, dosyć niewielka powierzchnia jak na naszą trójkę (niestety nie było już pokoi rodzinnych z wydzieloną częścią dzienną i sypialną), łóżko składające się z dwóch osobnych materacy, plusem był sejf gratis. Jedzenie - bardzo dobre, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie, śniadania standardowe: zimny bufet, ciepłe dania w stylu angielskim (jajecznika, boczek, fasolka), omlety, naleśniki, dużo ciastek, rogalików i słodkich rzeczy, obiady i kolacje zróżnicowane: zimny i ciepły bufet, duży wybór potraw, ale warto poczekać odczekać w kolejce aż kucharz usmaży świeżą rybę :) W opcji all inclusive można korzystać z baru przy basenach: napoje ciepłe i zimne, fast food, lody, owoce. Z atrakcji hotelowych nie korzystaliśmy, ponieważ większość czasu spędzaliśmy na zwiedzaniu wyspy, więc nic nie napiszę na temat animacji czy wieczornych programów artystycznych. Część infrastruktury znajdująca się na tyłach hotelu w ogóle nie była wykorzystywana (kort tenisowy, tor do bouli, plac zabaw dla dzieci), chyba czeka na jakiś remont. Okolica hotelu bardzo przyjemna, długa promenada, ścieżka rowerowa, niedaleko publiczny plac zabaw i sprzęty do poprawy kondycji fizycznej :), w pobliżu domki, apartamenty, sklepy spożywcze, restauracje, bary, wypożyczalnie samochodów, ale zdecydowanie bardziej kameralnie niż w centrum Puerto del Carmen. Uwaga: hotel znajduje się blisko lotniska, widać podchodzące do lądowania samoloty, słychać starty, nam to akurat nie przeszkadzało, ale być może dla kogoś będzie to stanowić jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 17:39 Dziekuje za tak dokladny opis. Jesli bylaś z Itaką to czy uwazasz ze to jest najlepszy hotel w z ich oferty. Jeszcze mam pytanie czy auto wypozyczałaś na miejscu .Jeśli tak to gdzie i jaka cena. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matagorda11 Re: Sol Lanzarote IP: *.152.133.228.dsl.dynamic.eranet.pl 09.05.11, 20:50 Tak, byliśmy z Itaką, nie wiem, czy jest to najlepszy hotel, nie mam żadnego porównania, nasza decyzja o wyjeździe zapadła dość spontanicznie :) Z innych hoteli kojarzę tylko Beatriz Playa & Spa, który znajdował się nieopodal i na niego raczej bym się nie zdecydowała, bo znajduje się tuż przy pasie startowym i hałas może być męczący. Sol Lanzarote zasługuje na 4 gwiazdki, największym plusem dla mnie była lokalizacja i jedzenie. Gdybym miała jechać raz jeszcze, to ponownie bym wybrała okolice Puerto del Carmen lub Playa Blanca (bliskość plaż Papagayo), raczej nie Costa Teguise. Co do samochodu, to wypożyczyliśmy go w najbliższej wypożyczalni, 50 m od hotelu promenadą w stronę lotniska w firmie Cabrera Medina, opel Corsa 1.5 na 6 dni z pełnym ubezpieczeniem kosztował 110 euro, fotelik dla dziecka zawierał się w cenie, oddawaliśmy samochód na lotnisku (w soboty biuro czynne do 23.00), była też opcja zostawienia go w hotelu, ale ja wolałam dla spokoju ducha oddać kluczyki komuś z biura :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 23:13 To widzę że podobna cena jak w w necie . Mam jeszcze pytanie czy odległości są na tyle małe ze mozna wrócic na obiad i ruszyc w dalszą droge. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matagorda11 Re: Sol Lanzarote IP: *.sggw.waw.pl 11.05.11, 12:24 Jak najbardziej, pierwszy raz korzystaliśmy z opcji all inclusive i bardzo się to sprawdziło na Lanzarote, podzielenie dnia na przed obiadem i do kolacji pozwoliło spokojnie na zwiedzenie poszczególnych atrakcji wyspy w blokach 4-5 godzinnych, jeździliśmy w wybranym kierunku, czyli albo na południowy zachód (Papagayo, Playa Blanca, El Golfo), albo na północny wschód (Jamelos del Agua, Mirador del Rio, etc.). Kiedyś nie mieliśmy pomysłu na spędzenie popołudnia, bo było dość duże zachmurzenie i wiatr i postanowiliśmy pojechać do Teguise, na wysokości Teguise okazało się, że na północy jest piękne niebieskie niebo bez chmur i tak odkryliśmy cudowną plażę Famara, pogoda była dość zmienna i dzięki samochodowi można było jechać tam, gdzie akurat było ładniej. Z Puerto del Carmen do wszelkich atrakcji jedzie się do 45 minut, być może do Orzoli (skąd są promy na Graciosę) trochę dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 17:28 Dziękuje za odpowiedż .Mam jeszcze pytanko.Interesuje mnie jakiś rejsik statkiem lub katamaranem ale nie na Fuerte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matagorda11 Re: Sol Lanzarote IP: *.183.254.248.dsl.dynamic.eranet.pl 12.05.11, 21:30 Nie korzystaliśmy, przeprawiliśmy się tylko na Fuerte i z powrotem, 20 euro osoba dorosła, 10 dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:40 Zbliża się mój wylot na Lanzarote dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.06.11, 08:01 Hej po powrocie napisz co i jak, ja dopiero w sierpniu. Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 19:16 Wróciłam 9 lipca.Jeśli chodzi o hotel to dobre *** gwiazdki . Pogoda okey mocno wieje. Jest kilka fajnych miejsc do obejrzenia najlepiej wypożyczyć auto. Odpowiedz Link Zgłoś
konatka Re: Sol Lanzarote 17.07.11, 17:57 Witam. za pięć dni wylatuję na lanzarote, proszę napisz jakie ciekawe miejsca polecasz do obejrzenia, inne niż te z przewodnika. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 18:25 Polecam miejsca z przewodnika. Auto wystarczy na 2 góra 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
konatka Re: Sol Lanzarote 17.07.11, 21:45 dzięki za info.jeszcze jedno pytanko czy zabierać coś na długi rękaw typu dres, spodnie, wieczory chłodne czy raczej ciepło bo lubimy długie spacery, mocno wieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 23:01 Najlepiej coś zabrać ze sobą z długim rękawem. Wieczorem trochę wieje póżniej juz tego wiatru nie będziecie tak mocno odczuwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.11, 08:39 Hej napisz coś o hotelu, jak jedzenie, all, czystość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Sol Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 19:05 Tak jak pisałam hotel dobre *** tzn All, pokoje otoczenie, położenie hotelu przy ładnej plaży wszystko okey.Luksusów tam nie ma, budynek wymaga remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Sol Lanzarote IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 09.08.11, 15:57 Ktoś może wrócił ostatnio z tego hotelu? Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Sol Lanzarote IP: *.tktelekom.pl 18.08.11, 12:33 Proszę o opnie o tym tym hotelu od kogoś kto wrócił.Jak pokoje i jedzenie?Czy daleko jest do Parku Texas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Sol Lanzarote IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 31.08.11, 15:11 Podobno hotel ok. Ruch lotniczy nie przeszkadza.Z tego co ustaliłam do Parku jakieś 10min taksówką, ale są bezpłatne autobusy. Zatrzymuje się jakieś 700m od hotelu.Kiedy lecisz i z jakiego lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś