Dodaj do ulubionych

Oasis Dunas Corralejo

IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 13:02
hej,
w sierpniu lecimy tam na 2 tyg. z Alfa Star, opcja HB
znalazłem trochę opinii w necie, ale będę wdzięczny za realcje osób, którzy tam nie dawno byli.
nie ma klimy i zastanawiam się czy wytrzymamy latem - dotychczas zawsze lataliśmy na Kanary w ferie zimowe (na Fuerte byliśmy w lutym)
jakie jest jedzonko? jacy turyści?
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: alundra79 Re: Oasis Dunas Corralejo IP: *.kghm.pl 11.04.12, 14:49
      podpinam się pod zapytanie z ubiegłego roku.. my wybieramy się w sierpniu 2012.. czy ktoś może podzielić się wrażeniami z tego miejsca?
      • Gość: eric Re: Oasis Dunas Corralejo IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 23:50
        no to wpiszę się w wątku, który założyłem:)
        Byliśmy zadowoleni z Oasis Dunas. Całkiem przyjemne jednopiętrowe domki - my mieszkaliśmy na piętrze, mieliśmy mały balkon, aneks kucheny (dobrze wyposażony), odzielaną sypialnię. Nie było klimy, ale spaliśmy przy otwartym oknie i jeśli nie było imprezy Angoli (zdarzyła się 2-3 razy przez 2 tyg.) to było ok. Towarzystwo głównie Anglicy, trochę Niemców i Włochów - rodaków oprócz nas nie bylo. Kłopot z leżakami nad basenami (ładne), bo choć pelno napisów żeby nie kłaść ręczników to już o 9 niemal wszystkie zajęte choć nad basenem nie ma żywej duszy. Jedzenie bez zarzutu, ale nie wykwintne jak w 4* na Kanarach. Bo to 3*. Ale spory wybór, oprócz bufetu zawsze coś smażone (mięso, ryba) na oczach gościa. Blisko głównej ulicy Corralejo, do portu 15 min pieszo. Tam wiele fajnych knajpek, np. z owocami morza - mozna wyskoczyć na lunch. Za rogiem Aquapark (nie korzystaliśmy) i przystanek autobusu którym można dojechać na piękne wydmy. Ale nam się nie chciało czekać i ladowaliśy się do taxi - 4-5 euro (kilka razy wraz z inną parą z przystanku), a autobus ktory jeździ jakby nie było rozkładu 1,4 od osoby.
        Jak macie jakieś pytania chętnie odpowiem.
        pzdr
        • Gość: alundra79 Re: Oasis Dunas Corralejo IP: *.kghm.pl 12.04.12, 08:01
          super.. dzięki za wpis :)

my wybieramy się w ostatnim tygodniu sierpnia 2+1(9lat)+1(16m-cy).. jak wygląda tam nastawienie do dzieci?

generalnie pytań mam pełno, bo oferta kupiona jako 1st i nie było czasu na analizowanie co, gdzie i jak :) ważne że w dobrej cenie było :))

napisz proszę na email justgirl@gazeta.pl , bo mam pytania organizacyjne, a skoro już byliście na Fuer.., to łatwiej z jednej ręki o info ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka