IP: *.cwd.waw.pl 13.02.12, 11:10
Proszę o informacje od osób, które może wróciły ostatnio z tej miejscowości jak jest teraz odczuwalna temperatura, jakie ubrania zabrać. Ile kosztuje wynajęcie samochodu osobowego.
Jakieś wskazówki, polecenia i rady. Jadę do hotelu Aloe Club. Pozdrawiam i dziekuję.
Obserwuj wątek
    • juju.1 Re: Corralejo 13.02.12, 13:21
      Również wybieram się do tego hotelu, ale dopiero w lipcu. Bardzo interesuje mnie każda informacja o nim i o okolicy. Jak wrócisz napisz parę słów.
    • Gość: gaga.tka Re: Corralejo IP: 78.133.250.* 13.02.12, 20:14

Byłam z rodzinką w tym hotelu na początku stycznia. Hotel rewelacyjny, duże przestronne pokoje, wręcz mieszkania z aneksem i kuchenką mikrofalową. Kilka basenów w tym jeden był podgrzewany - dla dzieci rewelacja. W kolicy kilka plaż i świetne miasteczko jest gdzie chodzic. Jedzenie w hotelu pyszne, duży wybór. Jeśli macie jakieś pytanie to chętnie odpowiem bo nie wiem co was interesuje.
      • juju.1 Re: Corralejo 14.02.12, 09:43
        Proszę o info o plażach tych w mieście i tych na wydmach. Czy fale są duże , czy zejście do morza jest łagodne? Ile kosztuje parasol i 2 leżaki. Czy dojazd do wydm jest płatny?
        • bah77 Re: Corralejo... 14.02.12, 10:46
          > Proszę o info o plażach (...) na wydmach. Czy fale są duże, czy zejście do morza jest łagodne?

Zobacz sama - kiedy nie wieje:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,108355647,109428904.html

Jeśli z hotelu nie byłoby dojazdu, to bez problemu można dojechać autobusem.

bah77
        • Gość: gaga.tka Re: Corralejo IP: *.skokstefczyka.pl 14.02.12, 10:58
          Dojazd do wydm jest bezpłatny organizowany przez hotel co drugi dzień. Natomiast w pozostałe dni autobus hotelowy jedzie do plaży w mieście - Waikiki Beach. My czasem korzystaliśmy z autobusu ale dla osób lubiących spacery dojście na piechotę zajmuje ok 20-30 minut. Zejście do oceanu bardzo łagodne, fal nie było ale w styczniu trafiliśmy na mnóstwo małych meduz.
      • Gość: syrenka.4 Re: Corralejo IP: *.cwd.waw.pl 14.02.12, 10:04
        Czy w hotelu są wieczorkiem animacje chodzi mi głównie o jakieś ew. występy, muzyka.
        Czy w łazience są kosmetyki i suszarka do włosów.czy ten basen z podgrzewaną wodą pozwala na ciepłą kąpiel.Gdzie można najblizej tanio wynająć samochód.
        • Gość: gaga.tka Re: Corralejo IP: *.skokstefczyka.pl 14.02.12, 11:01
          Animacje w hotelu są co wieczór. Był pokaz papug, pokaz ptaków typu orzeł, sowa, magik dla dzieci. Podgrzewana woda była ale nie należała do super ciepłych jednakże w tym czasie z innych basenów nikt nie korzystał. Samochód wypożyczaliśmy z hotelu. Kosdzt na jeden dzień 50 e z dwoma fotelikami dla dzieci i ubezp podstawowym mieliśmy seata leona z 2010roku.
          W pokojach były jedynie mydełka ale suszarki niestety nie było. Sprzątanie z reguły co drugi dzień.
          • Gość: syrenka.4 Re: Corralejo IP: *.cwd.waw.pl 14.02.12, 11:35
            Czy byliście na Lobos? My chcemy popłynąć prywatnie.
          • juju.1 Re: Corralejo 14.02.12, 11:58
            Napisz coś o posiłkach, głównie myślę o obiedzie i kolacji. Czy potrawy mięsne są smaczne? Czy są ryby ? Czy są jakieś lokalne potrawy ? Czy organizują coś w stylu wieczoru hiszpańskiego?
            • Gość: gaga.tka Re: Corralejo IP: *.skokstefczyka.pl 14.02.12, 13:23
              Potrawy nam bardzo smakowały. Codziennie była jakaś ryba, czasem tylko panierowana czasem w jakiejś zalewie. Mięso dziennie było z reguły zawsze coś z drobiu (pyszny indyk) często baranina albo wołowina. Co drugi dzień była tematyczna kolacja - hiszpańska, chińska, włoska. Wtedy serwowali dania charakterystyczne dla regionu - pychotka szczególnie tortilla z farszem robionym na zamówienie lub rewelacyjne sajgonki.
              Na Lobos nie byliśmy, nie starczyło nam czasu ale wyspę zwiedziliśmy prawie całą, byliśmy z dwójką dzieci (5 i 2)
              • Gość: syrenka.4 Re: Corralejo IP: *.cwd.waw.pl 14.02.12, 14:47
                Jaka była temperatura?
                • Gość: gaga.tka Re: Corralejo IP: 78.133.250.* 14.02.12, 19:53
                  w dzień jak wyszło słońce opalaliśmy się, ogólnie cały czas wiało, ale nie był to wiatr taki przeraźliwie zimny jak nad Bałtykiem. Wystarczyło założyc cienki sweterek i było super.Wieczorami chodziliśmy w bluzach ale nadal w krótkich spodenkach i sandałach.Temp ok 20 stopni
                  • juju.1 Re: Corralejo 27.02.12, 12:08
                    Czy na całym terenie apartamenty są w podobnym standardzie, czy jest podział na turystów lepszych i gorszych?
                    • Gość: syrenka.4 Re: Corralejo IP: *.cwd.waw.pl 29.02.12, 11:03
                      Wróciłam parę dni temu. Nie wiem czy jest podział na lepszych i gorszych ale nasz apartament był bez zarzutu.
                      • juju.1 Re: Corralejo 29.02.12, 13:20
                        Napisz proszę, czy fajniej jest na parterze, czy na piętrze? Czynie przeszkadza hałas z ulicy? Czy baseny są głębokie? Czy na terenie hotelu wiatr przeszkadza? I może coś o jedzeniu.
                        • Gość: syrenka.4 Re: Corralejo IP: *.cwd.waw.pl 29.02.12, 14:15
                          Ja miałam pokój na piętrze.Od strony ulicy miałam pokój dzienny i łazienkę. Sypialnia i balkon od strony basenu tak, że hałasu nie było.Jedzenie bobre, dość duży wybór. Zawsze mięso ze trzy rodzaje, ryba. Makaron z różnymi sosami, pizza bardzo dobra. Duża ilość warzyw, owoców, lody.Desery takie sobie ale to indywidualna sprawa.Napoje tylko w jednym barku od 10.00.Do posiłków dodatkowo w restauracji/wino, piwo,cola sprite i napoje owocowe./Codziennie na kolację inny bufet tematyczny.włoska, meksykańska, chińska, miedzynarodowa, kanaryjska- bez szaleństw./Zawsze frytki, nugetsy, hamburgery/.Ogólnie fajny hotel, do miasta kawałek do przejscia, ale dość blisko na wydmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka