Gość: ewelina126 IP: *.sgh.waw.pl 05.03.12, 20:04 dlaczego lubisz wyspy kanaryjskie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maria Re: wyspy IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 21:48 Nie tylko lubiłam, ale uwielbiałam Wyspy Kanaryjskie. Kiedy przez trzy zimy wygrzewałam się w tamtejszym słońcu wydawało mi się ,że jest cudownie. Wybrałam się jednak dalej. Najpierw na Wyspy Zielonego Przylądka (cena prawie taka sama), gdzie okazało się o wiele cieplej w styczniu a plaża i ocean bez porównania lepsze. Potem Meksyk, Kenia, Seszele i Malediwy. Teraz jestem pewna, że gdyby mnie nie było stać na tak dalekie podróże, to wolałabym zrezygnować z jednych czy dwóch wakacji by pojechać w naprawdę wspaniałe miejsce. Takie gdzie nie trzeba po zachodzie słońca zakładać kurtki. I jeszcze jedna uwaga. Przed Kanarami byłam w Tunezji. I powiem jedno. Nigdy więcej nie chcę wypoczywać w kraju gdzie cały czas ktoś mnie zaczepia, czegoś chce. Końcowa uwaga. Kanary są fantastycznym miejscem do wypoczynku. Ręczę za Teneryfę, Fuertewenturę, Lanzarote i Gomerę bo tam byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: wyspy 06.03.12, 10:06 nie WYSPY lubie fuerte.. bo nie ma tam zmasowanego turystycznego ruchu... jeszcze > dlaczego lubisz wyspy kanaryjskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq28 Re: wyspy IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 06.03.12, 12:58 CAMEL LUBI FUERTE bo jest dużo nasiąkliwego piachu a wiatr szybko rozwiewa smród....i nie ma tłumów opierniczającego go za sikanie na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: wyspy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 13:38 Anq28, coraz bardziej Cię lubię! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: wyspy 11.03.12, 14:09 i malo jest taki glupich rodakow jak ty.. to bardzo pocieszajace... Choc zdarzaja sie takie kulturalne damy, co sie nie myja przed wejsciem do basenu... :D Odpowiedz Link Zgłoś
e-dom Re: wyspy 06.03.12, 13:07 Gwarantowana pogoda przez cały rok i wiele dzikich miejsc do wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokosowka Re: wyspy IP: *.multi-play.net.pl 08.03.12, 22:53 Nie tylko lubię, ale wręcz kocham Fuerteventurę, za jej przepiękne piaszczyste plaże, za to, że nie ma tam dzikich tłumów turystów (przynajmniej jak ja tam byłam, tak było). Może też trochę sentyment, bo to pierwsza z wysp, którą zwiedziłam. Ale coś ma jednak w sobie, żyje tak jakby swoim życiem piękna Fuerta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: wyspy IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 09:50 Przewidywalny klimat, nic nie gryzie, nie ma natarczywości, wręcz nachalności jaka powszechna jest np. w Turcji, Egipcie, że nie wspomnę o Maroku, czy Tunezji (brrrrr!). Jest tanio, szeroka oferta, powszechnie znany niemiecki (akurat też znam), bezpiecznie o każdej porze w każdym miejscu. No i tłoków latem nie ma takich, jak np. na Majorce, w Grecji, czy we Włoszech. Choć z drugiej strony, to pewnie też przyzwyczajenie. Moi znajomi co roku, w tym samym terminie,jadą na 2 tygodnie do tego samego hotelu, obecnie już 19 raz (za rok jubileusz, się śmieją). Ot, podobnie jak niektórzy w Polsce co roku jeżdżą do Władysławowa, czy Łeby. Odpowiedz Link Zgłoś
me-ry Re: wyspy 09.03.12, 13:03 To wyspy wiecznej wiosny, a przede wszystkim mają cudowny klimat. Nie ma tam skoków ciśnienia i temperatury tak jak w Polsce. Bywam tam raz do roku i czuję się bardzo dobrze. Mogłabym na starość tam zamieszkać na stałe, no ale...cóż. Odpowiedz Link Zgłoś