Dodaj do ulubionych

Pozwolenie Teide

IP: *.de 19.07.12, 10:23
Wybieram się na Teneryfę na dwa tygodnie od 26-07 i chciałam uzyskać pozwolenie do wejścia na szczyt wulkanu Teide poprzez stronę:
www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/usu/html/inicio-reserva-oapn.aspx?cen=2&act=%201
Niestety większość terminów w lipcu i sierpniu jest pozajmowana, a wszystkie dni w trakcie mojego urlopu na Teneryfie są "zabukowane". Czy jest jeszcze jakaś inna mozliwość, aby uzyskać takie pozwolenie? Pewnie często jest tak, że ludzie "zaklepują" pozwolenie, a później np. z niego nie korzystają i.t.p. Szkoda, ze tak późno zaczęłam działać w tym temacie, ale w sumie bardzo mi zależy, bo podobno warto. Na maila wysłanego na adres:
teide.maot@gobiernodecanarias.org przychodzi automatycznie odpowiedż zwrotna, żeby rezerwować pozwolenie przez strone podaną powyżej. Ktoś ma jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: mechan Re: Pozwolenie Teide IP: *.subscribers.sferia.net 19.07.12, 13:37
      Muszę Cię zmartwić, niestety nic nie można zrobic, a pozwolenia są sprawdzane, chociaż słyszałem że niektórym udawało się skorzystac z chwili nieuwagi pilnującego.
      Poszukaj jednak, bo jakoś mi się wierzyć nie chce, żeby już wszystkie terminy na wszystkie przedziały czasowe były już zajęte.
      Swoją droga to prawda, że zapewne wiele ludzi ma porezerwowane po 2 a może i więcej terminów, więc niektóre się zmarnują, ale niestety odmówić im niewolni choćby ktoś się wpisywał codziennie. Sam miałem zarezerwowane w styczniu 2 terminy z skorzystałem z jednego, jednak wtedy mozna było załtwić zgodę praktycnzie z dnia na dzień.
      • jusytka Re: Pozwolenie Teide 19.07.12, 22:24
        Byłam na Teide kilka dni temu jeszcze przed pożarem - nie ma wejściówek w najbliższym czasie sprawdzałam dla znajomych Nie ma więc możliwości by ktoś wszedł na szczyt jeśli wcześniej nie dokonał rezerwacji. Bramki pilnuje kika osób więc nikt się nie przemyci. Byłam świadkiem jak dostało się komuś kto zszedł z wyznaczonego szlaku. Nie wiem jednak czy można tam teraz dojechać bo my przejezdzalismy przez miejscowość skąd ewakuowali ludzi na skutek pożaru.
      • asiekkab Re: Pozwolenie Teide 31.10.14, 15:16
        Nic sie nie zmieniło? Dalej nie ma żadnej możliwosci zdobyc pozwolenia jeśli na stronie nie ma juz miejsca?
    • Gość: xtk Re: Pozwolenie Teide IP: *.toya.net.pl 11.11.12, 19:16
      Witam, przesunąłem termin wylotu na wyspę, w związku z czym wcześniej zaklepane pozwolenie na wejście na szczyt mam na dzień wylotu. Na Teide mimo to planuję wjechać i zastanawiam się jaka jest szansa skorzystania z tej przepustki dzień wcześniej.
      • ruta.dl Re: Pozwolenie Teide 13.11.12, 18:12
        bliska zeru.
        • nina1044 Re: Pozwolenie Teide 31.10.14, 18:24
          Ile miesięcy wcześniej można robić rezerwację, bo styczeń jest nieaktywny, gdy chcę iść dalej po wprowadzeniu liczby osób?
          • brooks44 Re: Pozwolenie Teide 01.11.14, 16:00
            To dziwne, moze jest jakas awaria. Ja z tego co pamietam rezerwowalam co najmniej 5 miesiecy wczesniej.
            • Gość: nina1044 Re: Pozwolenie Teide IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.14, 08:27
              Ok, już mi się udało, faktycznie była awaria. Następnego dnia poszło sprawnie.Ale nie mogę zarezerwować np dwóch różnych terminów w czasie mojego pobytu, być może że trzeba byloby zmienić adres mailowy lub inny dokument tożsamości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka