setim 19.07.12, 16:03 Prosze o aktualne opinie na temat tego Hotelu i ogólnie miejscowości. Planujemy podróż 3 osoby dorosłe 19-27 lat i 2 latek. cena za 15 dni z itaki 3799zł za osobe All - opłaca sie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkali-ck Re: Hotel Barcelo Margaritas 24.07.12, 17:32 Hej byłam w tym hotelu w maju co prawda za duzo niższą cenę ale to był naprawde last 3 dni do wylotu ale nie o tym mowa :). hotel jest naprawde spoko ogólnie sieć barcelo jest ok byłam juz w kilku hotelach tej sieci i zawsze wracam zadowolona. Hotel dzieli sie na dwie czesci czesc apartamentowa nieco spokojniejsza i hotelowa gdzie miesci sie restauracja i wszelkie animacje przy besenie.Baseny dwa z barkami all incl. ok jedzenie w momencie kiedy ja byłam bardzo dobre i urozmaicone. Animatorzy super zgrani wsród nich Markus- niemiec doskonale mówiacy po polsku. Jesli jedziecie z dzieckiem to grupa animacyjna prowadzi rowniez mini klub przez caly dzien i mini disco od 20 do chyba 21.hotel jest praktycznie w centrum do Jumbo(najblizszego centrum handlowego 10 min spacerkiem ) do Kasbah_prawdziwej imprezowni jakies 40 min spacerkiem 2 euro taksówka tak samo do plazy bo Kasbah jest przy plazy. do plazy dowozi hotelowy bus własciwie do dwóch plaz w playa del ingles i w maspalomas i przywozi tak samo bus jest darmowy i kursuje co pol godz. Co was jeszcze interesuje z chcecia opisze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_arita Re: Hotel Barcelo Margaritas 25.07.12, 15:35 Wybieram się do tego hotelu tradycyjnie w styczniu.Mam również dobre zdanie na temat sieci Barcelo,mimo że byłam tylko raz na Fuerteventurze.Jeśli znajdziesz chwilę na obejrzenie filmiku poniżej,napisz czy też masz takie wrażenie że jest ok.Co znaczy część apartamentowa i hotelowa? Na filmiku widzę duży hotel. Pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=0VmirgANFow Odpowiedz Link Zgłoś
m_arita Re: Hotel Barcelo Margaritas 25.07.12, 15:43 Dziękuję, już wiem co znaczy część apartamentowa i hotelowa.Doczytałam że są dwa budynki jeden to właśnie apartamenty,drugi pokoje. W którym budynku mieszkałaś,jeśli w części hotelowej i byłaś zadowolona podaj mi nr pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Hotel Barcelo Margaritas IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 09:49 Była w tym hotelu prawie dwa lata temu. Cena była podobna, ale pobyt trwał 18 dni ( zmiana sezonu ). Hotel jak cała sieć Barcelo fajny, choć była w lepszych ( tej sieci ). W mieście, daleko od plaży ( jest autobus, ale jeździł tylko kilka razy dziennie ). Mieliśmy pokój w części hotelowej na 8 piętrze - minusy - od 10 rano do 23 hałas od animacji, plusy - do wszystkiego blisko - recepcji, baru, restauracji poza tym występy można było oglądać z balkonu... Bardzo dobre jedzenie, sam robisz sobie drinki ( tak jak wszędzie w Barcelo ), kawa z ekspresu w ramach all, woda butelkowana bez ograniczeń. Pokoje dawno nie remontowane, ale czyste i nie zniszczone, gorzej w części apartamentowej ( spędziliśmy tam jeden dzień ) - pokoje dużo większe, ale skromniejsze. Pobyt uważam za bardzo udany. Oczywiście w ciągu dwóch lat mogło się wiele zmienić ( w Hiszpanii też jest kryzys ) Odpowiedz Link Zgłoś
alkali-ck Re: Hotel Barcelo Margaritas 26.07.12, 12:43 Nas zakwaterowali w części apartamentowej i nie było to napewno ze wzgledu na cene bo ta była baaardzo przyzwoita 2200 os 2 tyg.all. w maju.pokój był podzielony na cześć sypialniana i dzienna (tam tez rozkładana sofa) z aneksem kuchennym łazienka + duzy taras z widokiem w strone morza bo tego widać było kawałek ze wzgledu na odległosc. z tego co sie orientuje to cała ta częć hotelowa jest odnawiana-chodi mi o pokoje bo lobby to takie sobie ale to tylko wejscie do hotelu wiec komu to przeszkadza.My mielismy pokoj 505 czy 508 nie pamietam w kazdym badz razie na wyskomim pietrze piątym chybasą dwie windy wiec spoko ale długo sie czeka wiec schodami tez mozna było smignac i zadbac o kondycję :P.Jezeli chodzi o czesc hotelowwa to praktycznie wszystkie balkony sa skierowane n basen gdzie sa animacje a wieczorne sa dosc głosne nasz balkon był od innej strony czyli od ulicy tak z boku i wieczorami bywało głosno nam to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Hotel Barcelo Margaritas IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.12, 12:21 Byłam w tym hotelu przełom maja/czerwca. Płaciłam 1599 za tydzień all. Miejscowość: typowy kurort, hotel obok hotelu,sklepiki,knajpki, kilka większych "centrów handlowych"- głównie chińskie wersje gucci czy dolce gabbana ;)parę dyskotek. W terminie w którym ja byłam przeważali emeryci, niezbyt dużo ludzi na ulicach. Hotel: jak za cenę którą płaciłam bardzo przyzwoity, pokój czysty i pozostawiajacy bardzo przyjemne wrazenie (mieszkałam w części hotelowej). Plus: blisko do restauracji. Minus: hałas animacji przez niemal cały dzień, cichnacy koło 23. Część apartamentowa dużo spokojniejsza. Smaczne jedzenie, drinki mozna przyrządzać samemu albo wybrać z kilku z karty. Animacje: zaczynaja się koło 10 i prawie cały czas się coś dzieje: aqua aerobic, ping pong,waterpolo,bingo, tańce. Dla dzieci mini-klub i mini disco wieczorem, potem animacja dla dorosłych. Jeśli ktoś lubi takie atrakcje to będzie zadowolony. Plaża: najbliższa (del Ingles) jest dość daleko, bezpłatny bus kursuje co godzinę. Poza tym jest też bezpłatny bus na dalszą plaże z wydmami Maspalomas, z tym że kursuje rzadziej, bodajże 4 razy dziennie. Warto na własną rękę pojechać autobusem na plażę Amadores-piękna (kolor wody niesamowity) i idealna dla dzieci. Jakbyś miała jakieś pytania-pisz śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś