Dodaj do ulubionych

Wąwóz Masca - powrót statkiem

25.07.12, 07:40
Witam. Prosiłabym o informację od osób, które wracały z wąwozu Masca statkiem - taksówką wodną do Los Gigantes, czy prawdą jest, że z plaży kończącej wąwóz dosłownie "wskakuje się" na statek? Nie oczekuję oczywiście mega udogodnień, ale z racji tego, że wybieramy się tam z 9 letnim synem wolę być przygotowana na tego typu atrakcje. O tym "wskakiwaniu" wyczytałam na tym forum, ale tylko w jednej opinii. Nikt więcej tego faktu nie podnosił, więc może nie jest tak źle?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Wąwóz Masca - powrót statkiem IP: 150.254.166.* 25.07.12, 08:30
      Jest pomost z którego wchodzi się na łódkę, łódka ma mały drewniany mostek z poręczą, ktoś z łódki zawsze pomoże przy wsiadaniu. Bez obaw, nie trzeba wskakiwać do tej łódki.
      Miłego wypoczynku, Masca jest piękna, trochę zazdroszczę, że to dopiero przed Tobą
      • j.zaprzalska Re: Wąwóz Masca - powrót statkiem 25.07.12, 08:36
        Dziękuję za pocieszającą odpowiedź. Do tej pory eksplorowaliśmy Grecję, Chorwację, trochę Włochy i Benelux. Czas na Hiszpanię. Bardzo się cieszę na ten wyjazd, lecimy na 2 tygodnie, samochód na 11 dni już mamy wynajęty, plan zwiedzania również opracowany. Mam nadzieję, że będzie ok.
        Pozdrawiam.
        • rege2 Re: Wąwóz Masca - powrót statkiem 25.07.12, 18:37
          dodam, że na stateczek bilet kupisz w kafejce
          jednak nastaw się na dłuższe plażowanie, bo w godzinach szczytu za dużo pasażerów, a statki z reguły zabierają po kilka osób; nasz z rejsu na delfiny zabrał tylko 2 szt. a reszta stała w upale na skale i czekała na następny...po południu zabierają więcej ludzi
          • jusytka Re: Wąwóz Masca - powrót statkiem 25.07.12, 18:52
            Ja mogłam wejść na statek "z marszu", ale chciałam fotki porobić i popłynęłam za godzinę, rzeczywiście kilka osób weszło, ale reszta czekała na inny. (ok 13.00) Myślę, że obsługuję te trasę kilku "przewoźników". Bilet kupiłam w Masce, widziałam, że ich zakup oferowała każda mijana po drodze knajpa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka