Dodaj do ulubionych

"szybka Fuerta" z Lanzarote

23.10.12, 15:52
Zastanawiam się nad jednodniową wycieczką na Fuertę z Playa Blanca.
Da się tam popłynąć wraz z wynajętym na Lanzarote samochodem?
A może lepiej "nogami" i wziąć auto na 1 dzień po drugiej stronie,
ktoś próbował takiego sportu?
No i co "na szybko' tam objechać ? jakieś sugestie?

Pozdr
Obserwuj wątek
    • szprotka6 Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote 23.10.12, 17:24
      Ja zdobyłam info, ze jesli płynąć na 1 dzien to bardziej oplaca się wziasc taksowkę niz wynajmowac auto. Koszt przepłynięcia to 25euro/osobę. Taxi do wartej pobytu plazy i z powrotem to ponoc 14euro.
      Nie wiem jak to wyglada z wlasnym autem,ktory chce się wziasc na prom. Pewnie google cos poradzą....
      Co do zwiedzania to Ci nie pomogę, bo wg mojej pobieznej wiedzy są tam glownie plaze warte lezakowania:-) Ale moze ktoś podpowie, kto stamtąd wrocil...
    • Gość: mechan Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote IP: *.subscribers.sferia.net 23.10.12, 20:30
      Lepiej przeprawić się z autem, formalności nie ma żadnych a auto na 1 dzień może wyjśc drożej niż przeprawienie go z Lanzarote nie mówiąc o czasie na szukanie wypożyczalni i załatwianie formalności, który można przeznaczyć na zwiedzanie.
      Ja w każdym razie tak zrobiłem, tylko w odwrotnym kierunku, tzn mieszkając na Fuercie przerpawiłem się z autem i zwiedzałem Lanzarote. Wycieczka była bardzo udana. Natomiast w kwestii co zobaczyć z 1 dzień na Fuercie nie potrafię powiedzieć. Napewno pojechać a potem pójść na wydmy. Poza tym Fuerta nie ma takiego jednego miejsca które trzeba zobaczyć jak Timanfaya na Lanzarote.
      Udanej wycieczki.
    • Gość: irek_mik Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote IP: *.szpitalbp.pl 24.10.12, 09:17
      Wg mnie lepsza jest wycieczka wynajętym samochodem.Prom płynie ok 30min/Navierra Armas/,szybszy jest Fred Olsen.Za 2 osoby i samochód płaciłem w navierra 98Euro.Daje to dużą niezależność co do trasy,czasu pobytu.Odwiedziłem Betancurię,mimo opisywanych walorów robi jednak mniejsze wrażenie niż miasteczka w głębi Lanzarote,ale po drodze piękne miejsca widokowe..Puerto Rosario to nowe portowe miasto,bez ciekawostek.No i plaże,wydmy w okolicy Corallejo
      • jot.be Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote 24.10.12, 09:45
        Dzięki. A wypożyczalnie nie zastrzegają że nie można auta targać promem?

Pozdr
        • Gość: irek_mik Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote IP: *.szpitalbp.pl 24.10.12, 11:47
          Nie ma problemu,na Kanarach brałem samochód z Cabrera Medina/na Teneryfie jest to
          Cicar/.
          • jot.be Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote 24.10.12, 12:56
            Jeszcze raz dzieki.
            Tez mam z CICAR-a zaordynowany akurat :o)
            • aggnieszka Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote 25.10.12, 18:56
              Sprawdźcie lepiej w warunkach najmu samochodu, gdyż wiele wypożyczalni nie pozwala przewozić aut na drugą wyspę.
              Natomiast jeśli chodzi o cenę przeprawy, nie trzeba płacić aż 25 Euro od osoby. Ja w sierpniu płaciłam 24 euro za dwie osoby.
    • bah77 Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote 26.10.12, 09:23
      > Zastanawiam się nad jednodniową wycieczką na Fuertę z Playa Blanca.

Mając min 2 tyg., warto.

> Da się tam popłynąć wraz z wynajętym na Lanzarote samochodem?

Niektóre wypożyczalnie pozwalają na to.

> No i co "na szybko' tam objechać ? jakieś sugestie?

Główną atrakcją Fuerteventury jest wybrzeże, choć nie wiem czy "na szybko".
      Polecam przede wszystkim uroczą Błękitną Lagunę:
      fotoforum.gazeta.pl/k/Risco%2520del%2520Paso.html
      oraz dzikie klify w La Pared:
      fotoforum.gazeta.pl/k/la%2520pared.html
      A z miasteczek - Morro Jable:
      fotoforum.gazeta.pl/k/Morro%2520Jable.html

Pozdrawiam

bah77
      • jot.be Re: "szybka Fuerta" z Lanzarote 26.10.12, 10:58
        Oooooo właśnie.. dokładnie o takie sugestie mi chodziło..
        Jak zawsze można na Ciebie liczyć :o)
        Dzięki

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka