IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 13:30
Hej Szukam informacji o La Palmie pojawiła się ona w ofercie Itaki na lato 2013. Czy na wyspie są plaże,co można zwiedzić na wyspie
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: La Palma IP: *.unitymediagroup.de 07.11.12, 20:57
      Zajrzyj na stronę la-palma.pl/ będziesz wiedział wszystko.

Plaże są chyba ze trzy, Puerto Naos (w tej chwili w remoncie) i dwie obok. Zwiedzanie tak, ale raczej turystyka piesza, bo w okolice obserwatorium dojedziesz, ale do kaldery już nie.

Turystów bardzo mało, ceny najniższe z wszystkich wysp. Dla mnie to była bajka. Zobacz moje zdjęcia, jak chcesz - fotoforum.gazeta.pl/a/67857.html i poczytaj forum.gazeta.pl/forum/w,39880,138493742,138493742,La_Palma_Puerto_Naos_wrocilem_.html
      • Gość: BBB Re: La Palma IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 22:38
        Ja bym się tak bardzo nie napalała - w tamtym roku też mieli w ofercie letniej ( od czerwca ), ale koło maja zniknęła....
    • bah77 Re: La Palma... 09.11.12, 11:03
      Może zacznij od tego:
      forum.gazeta.pl/forum/w,184,2843088,36925422,Re_Wycieczki_E_La_Palma_.html

Pzdr

bah77
      • 3malwina Re: La Palma... 09.11.12, 11:40
        Też zaintrygowała mnie La Palma.
        Mam pytanie dotyczące pogody? Planuję sierpień czyli można powiedzieć szczyt sezonu pogodowego.
        Jaka jest pogoda, temp. odczuwalna w stosunku do innych wysp? Czy słońce podobnie jak na Lanzie zaczyna grzać i świecić później? Czy pogoda podobna do płn. Teneryfy?
        Interesuje mnie oczywiście wybrzeże i plaża, gdyż w górach pewnie jest inna temperatura.
    • Gość: Gumiś Re: La Palma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 12:52
      Hej
      Proszę o info co można ciekawego zwiedzić na La palmie oraz czy lepiej może wybrać się na teneryfę. Byłom już na Fuercie i Bardzo mi się podobało
      • Gość: jasiu... Re: La Palma IP: *.unitymediagroup.de 09.11.12, 16:18
        Do wszystkich, wejdźcie na stronę, po polsku: la-palma.pl/ tam jest o wyspie wszystko.

W sierpniu jest minimalnie chłodniej, niż na innych wyspach, dla mnie to zaleta. Nie praży tak, a jest ciepło.

Zwiedzanie, to głównie wspaniała przyroda, ALE UWAGA - zwiedzenie głównie na piechotę. Poza tym parkingi są naprawdę niewielkie, dlatego wszędzie najlepiej poruszać się taksówkami - naprawdę tanie. Jeśli ktoś czuł się dobrze na Orlej Perci w Tatrach, to La Palmą będzie zachwycony. Bo wyspa wymagania ma bardzo duże.

Oczywiście są miejsca dostępne i bez problemu, jak np. petroglify, lokalne targi, a nawet najwyższy szczyt wyspy (można wjechać samochodem, droga bardzo kręta). Na niektóre drogi (stara droga na północy wyspy) osobom bez doświadczenia rajdowego nie radzę się wybierać, bo dwa samochody się nie wyminą.

Jeszcze jedno, fale tam są dość intensywne, sam dobrze pływam, ale czasem czułem stracha przed wejściem do wody. Plaże całkiem czarne.
      • Gość: Tominator Re: La Palma IP: *.pool.mediaWays.net 09.11.12, 19:25
        Lepiej Majorka. El Arenal, albo coś podobnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka