Dodaj do ulubionych

Barcelo La Galea Lanzarote

IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.12.12, 16:18
Lecę w styczniu :-)
I bardzo bym była wdzięczna za kilka informacji, wskazówek, rad.
Lecę z Itaką, loty są niestety o nieszczególnie szcęsliwych porach - tam 0 4.45, powrót o 22. Chciałabym wobec tego zapytać, czy...
1. Czy w hotelu po przyjeździe można coś zjeść? czy trzeba czekać do obiadu?
2. A w dzień wyjazdu - do kiedy można korzystać z pokoju i all incl? To dla nas ważne, bo lecimy z dziećmi.
3. Czy jest możliwość wyboru pokoju (zasugerowania przynajmniej)? Jeśli tak - co polecacie?
4. Co warto zobaczyć w samym miasteczku (Costa Tequise) i okolicy? Chodzi mi o miejsca, o kórych milczą przewodniki. Forum oczywiście pod tym kątem przeszukałam, więc nie chodzi o główne atrakcje. Bedziemy też wypożyczać samochód.
Dzięki :-)
Obserwuj wątek
    • klemerka Re: Barcelo La Galea Lanzarote 29.12.12, 21:40
      Witaj

Odpowiem na kilka Twoich pytań :)

My przyjechalismy do hotelu akurat w porze obiadowej. Mielismy być wcześniej ale lot z Warszawy był opóźniony o 2 godziny. Kazano nam zostawić bagaże w recepcji (bez czekania na pokój) i udać się na obiad :)
      Pokoje były juz przydzielone do rezerwacji więc nie wybieraliśmy ich sobie.

Powrót tez mieliśmy późny więc dokupilismy sobie możliwośc korzystania z all i pokój. Bylismy z dziećmi więc dla nas było to ważne. jeżeli się nie mylę to przy braku wykupu trzeba było oddać opaski w recepcji albo do 12 albo do 14 godziny.

Co zwiedzać? W samym miasteczku nie ma nic szczególnego. Mnóstwo sklepików, plaże. W niedzielę bodajże jest ryneczek na który można się wybrać.
      Do pozwiedzania wyspy polecam auto. Objechaliśmy chyba całą wyspę.
      Bylismy też na wycieczce fakultatywnej z Itaki (objazd wyspy). polecam!

W razie pytań z chęcią odpowiem :)
    • beitar Re: Barcelo La Galea Lanzarote 30.12.12, 14:45
      www.lanzarote-isla.pl.tl/Strona-startowa.htm
      1. mozna zjesc :) snack bar
      2. 12.00
      3. raczej nie :)
      4. www.lanzarote-isla.pl.tl/Strona-startowa.htm
      Milego dnia :) Mario
    • Gość: Bbb Re: Barcelo La Galea Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 19:06
      Lecę w styczniu :-)
      I bardzo bym była wdzięczna za kilka informacji, wskazówek, rad.
      Lecę z Itaką, loty są niestety o nieszczególnie szcęsliwych porach - tam 0 4.45, powrót o 22. Chciałabym wobec tego zapytać, czy...
      1. Czy w hotelu po przyjeździe można coś zjeść? czy trzeba czekać do obiadu?
      Lunch był dopiero od 13.30 ale można było zjeść coś w barku - ciasteczka, kanapki, napoje...
      Jest tylko mały problem z miejscem, żeby usiąść. Choć jeśli będzie to 5 rano - chyba dopiero śniadanie...
      2. A w dzień wyjazdu - do kiedy można korzystać z pokoju i all incl? To dla nas ważne, bo lecimy z dziećmi.
      Pokój trzeba opuścić o 12. Wtedy zdejmujesz opaskę "All". Można oczywiście dokupić pokój i jedzenie ( jedzenie i picie w kwietniu kosztowało 15E od osoby , z pokoju nie korzystaliśmy ). Można za darmo zapisać się na 1/2 h w pokoju - wtedy można wziąć prysznic.
      3. Czy jest możliwość wyboru pokoju (zasugerowania przynajmniej)? Jeśli tak - co polecacie?
      Napisaliśmy malina bezpośrednio do hotelu i dostaliśmy pokój jaki chcieliśmy bez żadnych dopłat.
      4. Co warto zobaczyć w samym miasteczku (Costa Tequise) i okolicy? Chodzi mi o miejsca, o kórych milczą przewodniki. Forum oczywiście pod tym kątem przeszukałam, więc nie chodzi o główne atrakcje. Bedziemy też wypożyczać samochód.
      To miejscowość wypoczynkowa- promenada, plaże, dwa razy w tygodniu 200 m od hotelu bazarek, ok. 22 wszystko pozamykane. KONIECZNIE wypożyczcie samochód, bo na wyspie jest naprawdę dużo do zobaczenia.
    • Gość: Bbb Re: Barcelo La Galea Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 21:13
      Jeszcze drobna poprawka do punktu 1,2.
      Jeżeli przyjeżdżasz w nocy o ze wszystkiego możesz korzystać od razu - tzn. z pokoju od razu, jeżeli chodzi o jedzenie to od śniadania. Jako, że pierwszego dnia nie korzystacie z lunchu i kolacji to wyżywienie masz opłacone do końca pobytu.
      Z pokoju będziecie musieli się wyprowadzić do 12. ostatniego dnia - chyba, że dokupicie "przedłużenie doby".
      A najlepiej zadzwonić do Itaki - oni wszystko dokładnie wytłumaczą.
    • Gość: xyz Re: Barcelo La Galea Lanzarote IP: 91.208.72.* 31.12.12, 11:39
      Ad.3.
      Po przyjeździe nie spodobał nam się pokój i następnego dnia rano poprosiłem w recepcji o zmianę pokoju najlepiej na taki przy basenie. Pokój nie był zły ale ciemny, na uboczu i w pobliżu robili jakiś remont. Pani powiedziała że dziś nie ma ale jutro będzie wolny pokój, więc żebym przyszedł około południa. Przyszedłem i bez problemu się przeprowadziliśmy tam gdzie chcieliśmy.

Generalnie odnośnie pokoju to na wyjazdach zauważyłem, że "nasi" głównie dzielą się na takich co nie interweniują nawet jak im cisną ewidentne dziadostwo, albo "dymią" od razu na całego przez rezydenta z byle powodu. Jest trzecie mało popularne wyjście, pogadać osobiście jak człowiek z człowiekiem w recepcji - nie wszędzie ale w Hiszpanii raczej działa.

Ad.4.
      Nie wiem czy to nie "za duża wyprawa" jak dla Was, ale polecam:
      Pojechać wynajętym samochodem do Orzoli rano, przepłynąć na wyspę Graciosa, dotrzeć na Playa Las Conchas, wyjść na wulkan Montana Bermeja...
      Ale ma to sens tylko przy ładnej pogodzie.
      • Gość: Asia Re: Barcelo La Galea Lanzarote IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.13, 08:15
        Dziękuję wszystkim za miłe odpowiedzi :-)
        Dzwoniłam do Itaki i już wiem, że mogę dokupić i pokój, i all.
        W p. 1 wyraziłam się chyba niejasno, teraz to widzę :-) Startujemy przed piątą, ladujemy 9.30, w hotelu będziemy pewnie przed 11. A na stronie wyczytałam, że przekąski podają tylko po południu, stąd moje pytanie. A może jednak podają je również przed południem?
        Bbb - a czym się kierowaliście przy wyborze pokoju jeszcze z Polski? Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: pamietasz, gdzie dokładnie jest ten bazarek w Costa Tequise i w jakie dni?
        Samochód oczywiście weźmiemy!
        Pozdrawiam Was wszystkich,
        A.
        • deoand Re: Barcelo La Galea Lanzarote 02.01.13, 11:40
          pl.tripadvisor.com/Attraction_Review-g659633-d2428681-Reviews-Pueblo_Marinero-Costa_Teguise_Lanzarote_Canary_Islands.html
          To miejsce to Pueblo Marineo i takie mini targi ze sztuką ludową i nietylko odbywały się w Środy i piątki od 17 .00
          Powyżej mapka - trzeba trochę przejśc od hotelu ale bez przesady
        • Gość: Bbb Re: Barcelo La Galea Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:16
          Przekąski są dostępne ( a właściwie były w kwietniu ) od 10 - takie trochę "sprzątanie" po śniadaniu - kanapki, parówki, pomidory , sałata, ciasteczka, aż do kolacji czyli do ok. 18.
          Bazarek jest chyba nie dalej niż 200 m. - przez główne wyjście z hotelu, potem przez parking, alejką do "Spara" przez ulicę i już...
          Zawsze wybieramy pokój " jak najwyżej" - nie przeszkadza man brak windy. Poprosiliśmy też o widok na morze. Napisaliśmy o tym w mailu i jak przyjechaliśmy to taki właśnie pokój czekał na nas. La Galea nie jest budynkiem typu "klocek", są piętra i półpiętra, dobudowywane schody i podjazdy - trudno napisać, z której strony lepiej wybrać pokój.
          Jeszcze chcesz coś wiedzieć - miało pytaj !
          • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo La Galea Lanzarote IP: *.wro-com.net 07.01.13, 16:10
            Dziwię się bo podczas mojego pobytu opasek All nikt nam nie zabierał przy oddawaniu kluczy do pokoju i do późnego popołudnia moglismy korzystać z jedzenia i całej infrastruktury hotelowej. W żadnym innym kraju nie spotkałam sie też z odcinaniem czy zabieraniem opasek, w tym roku byłam dwa razy w Turcji i mimo "zdawania" pokoi o 12.00 to z all korzystalismy do wieczora , do momentu wyjazdu z hotelu. na innych Wyspach kanaryjskich było tak samo!!

Jedzenie w barze przy basenie pojawia się około 10.00, możesz sobie skomponowac tosta, hot doga, hamburgera co tam chcesz. tak samo po południu w barze przy basenie pojawiaja sie przekąski oraz ciastka.

Pozdrawiam.
            • beitar Re: Barcelo La Galea Lanzarote 08.01.13, 02:05
              Prawda jest taka ze powinno sie opaseczke odciac o 12.00 ... Hotele tego nie robia bo nie ma kontroli .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka