Gość: ania
IP: *.mofnet.gov.pl
18.06.13, 14:43
Wybieramy się do Playa Las Americas. Mam kilka obaw:
1) Czy pod koniec czerwca są juz dzikie tłumy ludzi, np. że prawie nie ma miejsc na plaży?
Angoli dużo? Uciążliwi tylko przez pijaństwo czy potrafią byc niebepieczni?
2) Czy ocean jest zimny, plaże kiepskie, duże fale - co utrudnia normalne popływanie sobie?
Do 1) i 2) jeszcze - dokąd uciekać, może do Los Cristianos, żeby było spokojniej, moze tez lepsze plaże?
3) Hotel Sol Tenerife - stopery wystarczą żeby mimo tego hałasu w nocy zasnąć? :)
4) Jak cenowo na miejscu jeśli chodzi np. o: piwo, pizzę, wynajem auta na 1 dzień/2 dni/3 dni, leżak na plaży (żeby nie 15 euro od osoby)
5) Czy jest gdzie pojezdzic rowerem (i wypozyczyc przede wszytskim)?
6) Pogoda chyba pewna w odróżnieniu od Teneryfy północnej?
7) Czy to słońce jest tak groźne jak w Egipcie (podobna szer. geogr., a chłodniej tylko przez wiatr) ?
8) Jak ceny wycieczek na miejscu - zwłaszcza chodzi o Gomerę, bo wyspę można w jakiejs mierze autem zwiedzic.
Wiem, że mój post może się wydawać z serii "marudząco - malkontenckich", został jednak zadany w dużej mierze by się po prostu dowiedzieć, ale i jest nieco z przekąsem, właśnie aluzyjnie do tych różnych marud, co to na wszytsko narzekają, ale jak się bliżej podpyta, to "a pojechałbym jeszcze raz".