Dodaj do ulubionych

Jestem w Playa la Arena

IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 20.06.14, 19:14
J w jesteśmy w Puero de Santago w hotelu Be Live Playa La Arena -hotel fajny ,dużo rodaków obłożenie ok 90 % pogoda dobra w tej chwili 27 stopni ,a jest 18:10 .
Pozdrawiam gorąco forumowiczów i miłośników wysp Kanaryjskich
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.14, 19:39
      Proszę o informację czy jest tam plac zabaw dla dzieci? Na zdjęciach hotelu nie jest pokazany.
      Pozdrawiam!
      • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 20.06.14, 19:54
        No niestety nie ma ale dzieciaków jest dużo i dają radę bez placu zabaw -pozdrawiam
        • Gość: magda Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.14, 20:55
          Dziękuję za odpowiedź. No cóż, każdy ma inne potrzeby! Miłego pobytu!
      • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 24.06.14, 19:11
        Jednak jest plac zabaw zadaszony statek drewniany ze zjezdzalnią obok mini klubu i kolejny jest obok hotelu większy .
    • Gość: ardiss Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.plastcom.pl 21.06.14, 21:14
      chwalipięta:)
    • Gość: kukus Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.14, 11:35

Jest problem z lezakami?
      • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 22.06.14, 18:24
        Jeśli przyjdziesz do godz 11-12 nie ma po południu raczej pozajmowane ale zawsze coś wolnego się znajdzie .
        Ogółem jest zakaz zajmowania i rezerwowania leżaków ale nasi rodacy mają to w d ...e i biegają od 8 rano po basenie z ręcznikami ale naszczęście to pojedyncze sztuki-pozdrawiam
        • Gość: kukus Re: Jestem w Playa la Arena IP: 5.172.252.* 22.06.14, 23:38

A jak WiFi. w lobby dostępne. I cz trzeba. prosić. o hasło?
          • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 24.06.14, 19:04
            Działa dobrze jak widać i bez hasła
            • Gość: kukus Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 22:03
              Dzięki, miłego wypoczynku. Nas to czeka za 30 dni.
    • Gość: beata Re: Jestem w Playa la Arena IP: 80.50.234.* 23.06.14, 08:41
      Czy orietujesz się jak jest z opcją all inclusive po wymeldowaniu. Bo jak wiadomo pokój trzeba opuścić do 12, a wylot o 20 i nie wiem czy robią problem żeby po wymeldowaniu korzystać z restauracji i barów.
      • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 24.06.14, 19:07
        Widać wiele osób w lobby po wymeldowaniu ale mają opaski więc chyba nie ma problemu ;powiem nie interesowałem się bo mamy wylot w południe .
        • Gość: beata Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 21:20
          Mam nadzieję, że nie będzie problemu bo przecież jak czegoś nie można to najbardziej się chce i pić i jeść:)) a byliście w siam parku?
          • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-83-36-29.dynamicIP.rima-tde.net 26.06.14, 19:13
            Siam odpuszczamy bo jesteśmy z dzieciakami 14 m-cy i 8 lat (powiedzieli w biurze że córka i tak na połowe nie wejdzie bo nie ma 140 cm wzrostu) ,a żona nie pływa więc nie ma sensu.
            Zaliczyliśmy Loro i rejs Katamaranem w Los Gigantos jutro autko na 3 dni no i w pierwszej kolejności Teide i Masca-pozdrawiam
            • Gość: beata Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.14, 20:19
              No to miłego zwiedzania:))) Ja już się nazwiedzasz to napisz co było ciekawego:)
              • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 28.06.14, 09:27
                Jak na razie zaliczyliśmy Loro Park (super) ale przez godzinę lało niemiłosiernie ale na północy to normalka ,wczoraj samochodem Teide (bajka) i Masca -obowiązkowo .
                Dzisiaj jedziemy na Las Teresitas i po drodze pewnie El Medano i coś jeszcze -pozdrawiam
                • Gość: beata Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.14, 17:19
                  A skąd wypożyczaliście samochód i jakie mniej więcej są koszty? My w zasadzie jedzimy w 6 osób od 16 do 45 lat i chcielibyśmy wypożyczyć jeden samochód. A jak z drogami, łatwo jest wszędzie trafić?
                  • Gość: Piciu Re: Jestem w Playa la Arena IP: 46.77.124.* 28.06.14, 21:10
                    My jedziemy 3.07 z Poznania sprawdzałem jest tam wypożyczalnia Cicar 600m od hotelu ale czy bez problemu mozna wypożyczyć samochód na miejscu???
                    • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 29.06.14, 19:26
                      My 3.06. niestety wracamy ale właśnie polecam Ciciar bez problemu cała gama Opla w najlepszych cenach
                  • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-83-36-29.dynamicIP.rima-tde.net 29.06.14, 19:24
                    Zawsze brałem z Avisu ale tym razem z Ciciar Opel Astra 4 1,4 Turbo z przebiegiem 1500 km prawie nowka 34 euro na dobę -polecam , w górach Turbo robi swoje.
                    Możecie wypożyczyć Merivę 7 osobową w Ciciar oni się specjalizują i mają umowę z dealerem Opla.
                    Drogi na Kanarach są świetnie oznaczone i nie da się zgubić (choć paru potrafiło).
                    Jest autostrada do okoła wyspy ok 75 % reszta w budowie ale drogi są ok -pozdrawiam
                    • Gość: Piciu Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 20:58
                      Witaj czyli rezerwować z Polski czy na miejscu patrzyłem z buta do biura cicar 600m ?
                      • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 30.06.14, 19:51
                        Spokojnie na miejscu samochodów nie brakuje ,a Cicar jest fakycznie ok 500 m od hotelu w stronę Los Gigantos.
                    • Gość: beata Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.14, 22:43
                      Dziękuję za informację:)) my lecimy w drugiej połowie lipca i mam nadzieję że będzie fajnie. A jak jest z jedzeniem, napojami i alkoholami bo czytałam opinie że drinki paskudne, kawa fatalna a napoje o chemicznym smaku. Czy podają jakieś owoce morza, kaczuszkę, wieprzowinkę i rybki?:))
                      • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 30.06.14, 20:03
                        Drinki są ok ja pijam gin & tonic i jest super ,miejscowe whisky również nawet Baleys hiszpański jest ok.Jedzenie powiem że spodziewałem się więcej po hotelu 4 **** ale nie ma tragedii coś tam znajdziesz dla siebie .Dużo owoców morza (ja nie jadam) ośmiorniczki ,jakieś muszle duże i małe i inne morskie stwory .....
                        Kaczuszka bywa raz w tygodniu podobnie indyk ,wieprzowinka codziennie ,rybki również-pozdrawiam
                        My jeszcze tylko trzy dni i do domku :(
                        • Gość: jasiu... Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.unitymediagroup.de 30.06.14, 20:57
                          colin, poproś raz o biały rum (wygląda jak Bacardi, choć smakuje ciut inaczej, wiadomo - w All są lokalne) ze sprite'm. Żonie na 100 procent posmakuje!
                          • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-88-12-254.dynamicIP.rima-tde.net 01.07.14, 19:15
                            Dzięki Jasiu żonka popija rum z miodem (miejscowy) i miejscowego Baleisa ale spoko skosztujemy po kolacji -pozdrawiam
                          • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-83-36-29.dynamicIP.rima-tde.net 02.07.14, 19:38
                            No Jasiu posmakował nie tylko żonie ale dzisiaj rano ledwo co wstałem na bieganie ,a teraz pisząc sączę go sobie obok piano baru spoglądając na Teide -dzięki za info jeszcze dzisiaj posączymy i jutro go in Poland-pozdrawiam
                            • Gość: jasiu... Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.unitymediagroup.de 02.07.14, 20:05
                              Większość ludzi rum pije z colą, ale mi się wydaje, ze ze sprajtem (szczególnie w ciepłych klimatach) jest smaczniejszy. Pozdrowienia!
                              • Gość: Piciu Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.Red-83-36-29.dynamicIP.rima-tde.net 06.07.14, 15:59
                                Zgadza się dla nas najlepszy ze spritem.Jedzonko spoko autko nie daleko astra 70 eurasow za dwa dni (cicar)
                                • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.14, 18:12
                                  Zazdroszczę Wam my już 4-y dzień w Polsce ale każdego to czeka -pozdrawiam i miłego wypoczynku
                                • Gość: kuskus Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.14, 10:59
                                  Czy jest w pobliżu hotelu polskie biuro które oferuje tańsze wycieczki?
                                  • Gość: colin Re: Jestem w Playa la Arena IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.14, 12:48
                                    Jest na dole obok plaży polska rodzina je prowadzi ok 10-20 % taniej .
                                    Tu masz linka do ich strony
                                    if-activtenerife.com/kontakt/
                        • Gość: beata Re: Jestem w Playa la Arena IP: 80.50.234.* 01.07.14, 09:31
                          Bardzo Ci dziękuję za informację, niestety co dobre szybko się kończy ale za rok znowu wakacje, albo zimowy egzotyczny wyjazd:))) Serdecznie pozdrawiam i życzę spokojnego powrotu do domu:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka