sly_86 20.02.16, 20:22 Witam, mam wykupiony pobyt w Amadores, ale chce pojechac na slynne wydmy Maspalomas. Może ktos sie oriętuje jakim autobusem miejskim tam dojade. Z gory dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bemeta Re: Z Amadores do Maspalomas 20.02.16, 20:51 Taxi 14 Euro- Bus np. linia 33 z Playa de Amadores do Faro de Maspalomas www.globalsu.net/lineas/linea33.pdf Bus pewnie ze 2,50 - 3 euro, nie wiem, nie korzystam z komunikacji miejskiej ani podmiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sly_86 Re: Z Amadores do Maspalomas 21.02.16, 10:44 Tak tanio za taxi ? Przeciez to jest spory kawalek. A z Faro Maspalomas juz trafie na wydmy :)) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: Z Amadores do Maspalomas 21.02.16, 11:02 Faktycznie cos mi sie zle wpisalo, to jakies 22 Euro do 27 nawet (noce, swieta) to 22 km, mam sasiada taryfiarza to sie dopytalem. Jak juz dojedziesz busem do takiego niewielkiego dworca Faro Maspalomas. to na piechote moze jeszcze 5 minut do samych wydm, przechodzisz obok Gran Hotel Residencia po lewej i Seaside Palm Beach po prawej. Tam juz masz Obszar Chroniony Charco Maspalomas, takie bajoro ktore warto zobaczyc ze wzgledu na roznorodnosc biologiczna. Po drugiej stronie bajora sa wydmy ktore zreszta widac. Jezeli pojedziesz taxi to popros o wysiadke w jak najdogodniejszym miejscu, beda wiedziec. Jeszcze jedno, jezeli ktos ci powie ze wydmy to piasek nawiany z Sahary to kopnij go w tylek i nie trac czasu na rozmowe z nieukiem. Jezeli wejdziesz na wydmy w okolicach Bude 4 to taki kiosk na plazy, to przygotuj sie na mocne wrazenia, to miejsce swingersow, amatorow sexu na powietrzu i to we wszystkich mozliwych kombinacjach... heheh Milego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś