Dodaj do ulubionych

płd Teneryfy czy płd GC

23.01.17, 11:23
Gdzie jest cieplej w marcu na południu T czy na południu GC. Pytam osób - praktyków, które były w tym czasie, bo informacje i wykresy ze stron internetowych już przerobiłam.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: płd Teneryfy czy płd GC 24.01.17, 14:17
      Na Teneryfie zawsze na południu jest cieplej oraz bardziej słonecznie z uwagi na ogromny wulkan, który na to wpływa... Na GC też są góry, ale niższe, więc aż tak wielkiej różnicy nie ma jak na Teneryfie. Ja wybierając wyspę kierowałabym się innymi czynnikami...
      • ja.s.i.u Re: płd Teneryfy czy płd GC 25.01.17, 16:25
        Pytanie z gatunku "w połowie lutego, to więcej śniegu będzie w Wiśle, czy Istebnej"?

Akurat te dwie wyspy są bardzo podobne klimatycznie i nie ma żadnej reguły, gdzie w danym momencie będzie ciut cieplej. Raz tu, raz tu i nie są to specjalnie duże różnice. Wszystko zależy od szczęścia, choć niewiele zależy w sumie, bo i tu i tu może wystąpić ulewa, ale raczej i tu i tu trzeba się przygotować na fajną pogodę.

Opalanie będzie, ale na kąpanie w oceanie się ani tu, ani tu nie nastawiaj. Może czasem basen (lepiej, jak podgrzewany).
        • andryjan83 Re: płd Teneryfy czy płd GC 25.01.17, 16:54
          Byłem w marcu na południu Teneryfy i kąpiel w oceanie bez żadnych problemów i zawahań, podejrzewam nawet dla zmarzluchów. Temp. wody "na oko" była w okolicach 20-21 stopni.
          • am42 Re: płd Teneryfy czy płd GC 25.01.17, 17:39
            Dzięki, bo temperaturą wody też byłam zainteresowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka