Dodaj do ulubionych

Lanzarote - pytanie o pogodę - maj

26.01.17, 01:44
Cześć,

jestem ciekawy opinii osób, które wypoczywały na Lanzarote w maju, a konkretnie interesuje mnie pogoda w tym miesiącu. Czy wiatr był mocny? Jaka temperatura wody, dało radę popływać, czy woda zbyt zimna? Jak z temperaturą rano i wieczorem, czy konieczne jest spakowanie cieplejszych ubrań?

Czy uważanie, że maj to dobry miesiąc na typowy wypoczynek wakacyjny - wylegiwanie się na plaży, kąpiele, trochę zwiedzania? Jeśli nie to proszę o sugestie kiedy najlepiej się tam wybrać.

Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: danielk1111 Re: Lanzarote - pytanie o pogodę - maj IP: 194.242.62.* 30.01.17, 09:17
      Byłem na Lanzarote 2 tygodnie od 20 maja. Pogoda praktycznie zawsze jest na południu, czyli w Playa Blanca. W pozostałej części wyspy pogoda jest bardziej zmienna i wszędzie dość mocno wiało.
      Mieszkałem w Puerto del Carmen i tam każdego dnia do godz. 12-13 było pochmurno. Objeździłem wyspę wzdłuż i wszerz, więc gdy szukałem słońca, to jechałem do Playa Blanca i na plaże Papagayo - tam wiało najmniej i tam się kąpałem. Słonecznie było też w Costa Teguise, ale tam wiało zdecydowanie mocniej. A najmocniejszy wiatr (odczuwalnie najzimniejszy) był na Playa Famara i Mirador del Rio - za to widoki piękne...
      Ranem i wieczorem ogólnie było chłodniej, ale bez przesady - kilka razy ubrałem długi rękaw, głównie wieczorem. Długich spodni nie nosiłem ani ja, ani żona (poza tym nawet nie zabraliśmy ich ze sobą z Polski).
    • Gość: mag Re: Lanzarote - pytanie o pogodę - maj IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.17, 12:25
      Pogoda w maju bardzo przyjemna, ale powiem szczerze, że zdarzało się, że w październiku było goręcej niż w maju: topolino.pl/wyspy-kanaryjskie-z-dzieckiem-lanzarote-2/
    • addaryb Re: Lanzarote - pytanie o pogodę - maj 11.03.17, 19:24
      Cześć,

byliśmy na Lanzarote i na Fuercie w maju kilka lat temu. Pogoda była wspaniała - codziennie słonecznie i gorąco - około 30 stopni. W ogóle nie wiało, a woda była ciepła i jak najbardziej nadawała się do kąpieli.

zapraszam na mojego fotobloga żeby obejrzeć trochę zdjęć w Wysp Kanaryjskich:

www.kwiatpomaranczy.pl/wyspy-kanaryjskie/

Miłego oglądania!
    • bah77.eu Re: Lanzarote - pytanie o pogodę - maj 29.03.17, 22:32
      Maj jest dobry na wypoczynek wakacyjny.
      Ale woda cieplejsza będzie np. w listopadzie.

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka