Dodaj do ulubionych

Prośba do bemeta

23.05.17, 21:00
Witaj. Z tego co piszesz mieszkasz na GC. Czy są w necie strony ze szlakami wędrówek pieszych po górach albo do kupienia mapy szlaków górskich na GC. Jak parę lat temu byłam na GC. to jadąc samochodem widziałam ludzi którzy wybierali się na szlak. Może coś mi podpowiesz ....
Dzięki
Obserwuj wątek
    • bemeta Re: Prośba do bemeta 23.05.17, 22:02
      Witam,
      w miare skromnych mozliwosci postaram sie udzielic odpowiedzi.
      Mam kilkadziesiat map szlaków które znalazlem przy remoncie domu po tesciach, dokladne jak sztabowe ale przewaznie sa przewidziane do wyjscia w punkcie A i koncu w punkcie B, czyli ktos jedzie a reszta spaceruje albo zbiorkom o ile jest.
      Tu wrzucam pare oficjalnych linków (adminie nie kasuj, to nie komercja)
      www.wikirutas.es/rutas/Canarias/Gran_Canaria/
      To ponizej to strona oficjalna Gobierno de Canarias
      www.grancanaria.com/patronato_turismo/52414.0.html
      www.laguiadegrancanaria.com/ocio/rutas.php
      Nie wiem czy znasz miejscowe narzecze, jezeli nie to poszukam czegos z angielska lub niemiecka wersja, dzis malo czasu, zarobiony jestem, hhheee
      Mozna tez wjechac na ciekawe miejsca komo Presa de las Niñas i powlóczyc sie po okolicy, albo podjechac pod Roque Nublo zarzucic plecak i nawet zabiwakowac w wyznaczonym miejscu.
      Nie wiem jaki macie stopien zaawansowania i czas na wedrówki, ale taka dzienna wycieczka spod Roque Nublo do Pozo de las Nieves z postojem w lesie moze byc czyms fajnym.
      Slowa do szukana w google to "senderismo" "rutas de montaña" "reserva de la biosfera"
      Pozdrawiam i w jezeli potrzeba to chetnie odpowiem na dalsze pytania.
      Bart.
      • babeczka65 Re: Prośba do bemeta 25.05.17, 18:59
        Dzięki wielkie. Poczytam i pooglądam. Będę na GC 2 tygodnie to coś wymyślę z wędrówek. Pozdrawiam
      • babeczka65 Re: Prośba do bemeta 21.08.17, 20:59
        Witaj, Jeszcze mam inne pytanie, Ile może kosztować taksówka z Playa de Ingles na lotnisko o godz. 4 - 4.30. rano. Ile czasu potrzeba aby dostać się na lotnisko autem z Paya de Ingles. Chyba na lotnisko jedzie się godzinę ? Wylot mam 6.50 rano . A może wiesz czy kursuje jakiś nocny autobus? Będę wdzięczna za info.
        • babeczka65 Re: Prośba do bemeta 21.08.17, 21:10
          I jeszcze jedno. Znalazłam autobusy linii 66, 91 90 wszystkie jadą w kier. Maspalomas. W opisie znalazłam że jedzie autobus 66 i 90 a 91 już nie? Czy czegoś nie doczytałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka