Dodaj do ulubionych

szukam.. ?

07.10.06, 20:57
witam wszystkich ws jakikolwiek sposób związanych z tematem. właśnie
zdecydowaliśmy się z żoną , że razem z naszym 17 miesięcznym synkiem odpoczniemy
na teneryfie. wylatujemy 7\11\2006 z warszawy i szukamy innych również
wyruszających tego dnia . zawsze to fajniej jak się już kogoś zna :)
mamy wykupiony pokój w hotelu gran tinerfe. a propos hotelu , może ktoś zna
stronę , bo jakoś nie mogę znaleźć , jakiekolwiek info tylko na stronach biur
podróży..
jeśli ktoś już tam był , to proszę o wszelkie info
pozdro
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: szukam.. ? 07.10.06, 21:40
      > a propos hotelu , może ktoś zna stronę...

Znam:

www.h10hotels.com/eng/mapahoteles.php

Ocena:

www.expedia.com/pub/agent.dll?qscr=dspv&&itid=&itdx=&itty=new&from=m

bah77
      • Gość: Ala Re: szukam.. ? IP: 82.160.79.* 07.10.06, 22:49
        Wejdź na forum www.wakacje.pl. Wpisz w wyszukiwarkę Gran Tinerfe, a znajdziesz
        wiele opinii na temat tego hotelu.
        Pozdrawiam.
        • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 07.10.06, 23:08
          dzięki
      • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 08.10.06, 20:04
        do bah77 i nie tylko..

widzę Cię na wielu innych postach , więc oblatany w temacie wysp jesteś - doradź
        jakąś niedrogą wypożyczalnię samochodów na teneryfie , mamy tam spędzić dwa
        tygodnie , więc trochę kaski poleci , a najmniejszego wypożyczyć nie mogę...
        • bah77 Re: szukam.. ? 08.10.06, 21:35
          Co to znaczy "niedrogą"?

Nie czuję się dobry w szukaniu tanich ofert, ale ponieważ do sylwestrowego
          szczytu sezonu masz dość daleko i udajesz się do centrum przemysłu
          turystycznego na Teneryfie, nie powinieneś mieć problemu z dużą ilością
          propozycji tam na miejscu.
          Możesz zajrzeć do kilku wypożyczalni, m.in. polskiej "Altrac" i cóś wybrać,
          porównując ceny, zwracając uwagę na szczegóły i zakres ofert oraz stan aut...

bah77
          • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 08.10.06, 21:51
            co znaczy niedrogą...
            no np znalazłem kilka firm na necie i była rozpiętość cenowa za 12 dni od 260 do
            350 euro , nie wiem tylko jak z jakością tych najtańszych , myślałem , że znasz
            jakąś niedrogą , sprawdzoną wypożyczalnię - tyle
            pozdrawiam
            sorry jeśli poczułeś się jako wyszukiwacz promocji
            • bah77 Re: szukam.. ? 08.10.06, 23:55
              Radzę Ci najlepiej, jak potrafię...

Auto znajdziesz sobie na miejscu, a teraz warto nabyć dobrą mapę wyspy,
              przejrzeć Forum i dokładnie zaplanować sobie wycieczki samochodowe... :)

Pozdrawiam

bah77
              • Gość: ukaszukasz1 Re: szukam.. ? IP: 212.2.99.* 09.10.06, 00:46
                dzięki
              • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 09.10.06, 00:51
                a leciałeś LTE , czy innymi liniami ?
                jeśli LTE , to ile kosztuje kilogram nadbagażu( lecę z małym dzieckiem ) i jak
                kosztują napoje i podobne na pokładzie , bo na ich stronce to nie znalazłem...

• bah77 Re: szukam.. ? 09.10.06, 19:29
                  > na ich stronce to nie znalazłem...

Niemożliwe, przecież na ich stronie są dokładnie podane stawki za nadbagaż:

www.lte.es/info_pas/exceso.aspx?m=1

Nie pamiętam, ile płaciłem za pifko.

bah77
                  • sandia Re: szukam.. ? 10.10.06, 18:44
                    W temacie "pifka" to nie wiem, ale kawa czy herbata 1,50; kanapki od 3-4 euro.
                    Generalnie wszyscy sa wyposazeni w prowiant wlasny.
                    • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 11.10.06, 13:19
                      no proszę - prowiant :) to jak kiedyś w pociągu :)
                      a co dopłaty do nadbagażu , to o ile dobrze przeczytałem , za każdy kilogram
                      płaci się 5 eurusów - trochę sporo - wziąwszy pod uwagę , że lecimy z dzieckiem
                      i sam wózek trochę waży , a reszta...
                      • sandia Re: szukam.. ? 11.10.06, 16:36
                        Ale wozek czy nosidelko i wszelkie rzeczy dla dziecka, ktore sa niezbedne w
                        czasie podrozy, przewoza bez doplaty - jest to traktowane jako bagaz podreczny
                        i tego nie waza! Macie wiec prawo do 20 kg na glowe i 5 kg na osobe bagazu
                        podrecznego (nie dotyczy to infanta)+ wlasnie wozek + aparat lub kamera +
                        komputer etc. Poza tym jesli bedziecie mieli ze 2-3 kg wiecej w walizkach, to
                        na pewno nie kaza Wam placic za te dodatkowe kilogramy. W charterach nie
                        przestrzega sie tak bardzo tych 20 kg, w lotach rejsowych - tak.
                        • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 11.10.06, 17:18
                          ale wiesz , ja mam dużego syna jak na swój wiek i niestety nie mieści się
                          chłopaczyna do parasolki ( już na poprzedni wyjazd latem nad morze chciałem mu
                          kupić ) , więc nasz spacerówka na bank nie wejdzie do żadnego luku na pokładzie
                          tymbardziej pod fotel...
                          • sandia Re: szukam.. ? 11.10.06, 19:28
                            Ha, ha. No naprawde spadlam z fotela. Do parasolki syn nie wejdzie?! Cos
                            takiego... To skoro ma taka gigant spacerowe i taki z niego wyrosniety facet,to
                            przy takich gabarytach mimo wszystko potraktowali go w Orbisie jako infanta i
                            leci za darmo?! Dobra, dosc zartow.
                            Przeciez ZANIM wsiadziesz do samolotu, obsluga zabiera wozek do luku! Nikt nie
                            wymaga zebys go wtrynial pod fotel! A w lukach to nie takie rzeczy jak Twoja
                            spacerowa mieszcza... Ale skoro wiesz lepiej, ze nie wejdzie, to juz nie
                            doradzam. Pa i milego pobytu :)
                            • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 12.10.06, 12:57
                              nie chodziło i o to , że nie wejdzie do luku bag. - zdaję sobie sprawę , ze
                              jest ogromny :)
                              nie leciałem jeszcze samolotem z dzieckiem , wózkiem etc. i słysząc o wózku
                              jako bagażu podręcznym , myślałem , że musi być na pokładzie ( czytałem , że
                              często ludzie tak właśnie robią )
                              Ale skoro mówisz , że tak jest to bomba :)
                              dzięki
                              • sandia Re: szukam.. ? 12.10.06, 14:00
                                Skoro nie leciales i malo wiesz w temacie, to pytaj grzecznie i jak ktos Ci
                                zyczliwie odpowie, to podziekuj i odpusc sobie zlosliwe komentarze w
                                stylu: "dziecko do parasola nie wejdzie". Takim zachowaniem powodujesz
                                jedynie,ze nikt Ci nie bedzie chcial w przyszlosci pomoc. Chyba nie warto...
                                Mniej zajadlosci na przyszlosc! Pozdrawiam :)
                                • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 12.10.06, 17:31
                                  nie rozumiem skąd wywnioskowałaś , zajadłość - po prostu napisałem , że mój syn
                                  nie mieści się do spacerówki typu parasolka - i gdzie tu złośliwość , czy
                                  zajadłość ?
                                  napisałem , że nie leciałem z dzieckiem , a nie , że w ogóle dlatego wiem jak
                                  wyglądają miejsca na bagaż podręczny
                                  a przeczytałem wcześniej wypowiedzi matek , że brały wózki na pokład - a moja
                                  spacerówa się nie zmieści - wszystko
                                  nie wiem skąd przyszło Ci do głowy , że to złośliwość , a podziękować Ci
                                  podziękowałem gdybyś nie zauważyła
    • Gość: kasia Re: szukam.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 19:05
      Witam
      Wróciłam właśnie z Teneryfy, byłam zakwaterowana w hotelu h10 Gran Tinerfe, oto
      kilka wskazówek: hotel fajny ale absolutnie nie zgódźcie sie na zakwaterowanie
      w bungalowach- atak karaluchów- ja osobiscie bylam tam zakwaterowana ale po
      interwencji rezydent bez problemow załatwił mi pokój w hotelu, jedzonko w
      hotelu jest SUPER, plaża nie za bardzo ale za to baseny przy hotelu piękne! od
      razu uprzedzam jeśli macie za rezydenta Pana z TUI to na początku wydaje sie
      bardzo opryskliwy i nieuprzejmy ale po kilku spotkaniach okazuje sie że jest
      SUPER gościu :-) wieć nie zrażajcie sie zaraz przy pierwszym spotkaniu do
      niego :-) ogólnie z wycieczek polecam Loro Park, wycieczkę na Gomerę (piiękne
      przezycie) nie polecam natomiast katamaranu (brak delfinków a podróż męcząca>
      co do cen to są o wiele niższe niż np. w Grecji obok hotelu jest spar i można
      tam tanio kupić winka i pifka :-) co do restauracji to piwo w cenie ok. 2,50-
      3,00 euro <my znaleźliśmy nawet taki pub za 1,98, ogólnie zazdroszcze Wam
      pobytu na Teneryfie jest na prawde bosko :-) a co do nabbagażu w samolocie to
      my mieliśmy walizki po 23 kg i spoko bez dopłaty a dopłata to 30zł za kg
      nadbagażu, pozdrawiam i bawcie się dobrze :-))) <pozdrówka dla Alanka-
      rezydenta :-))>
      • ukaszukasz1 Re: szukam.. ? 26.10.06, 13:49
        dzięki za wskazówki . co do hotelu , to nie damy się nigdzie przenieść ,
        specjalnie dopłacałem za widok na wodę z 10 piętra :)
        wypożyczłaś może samochód ? jeśli tak , to co możesz polecić .
        lecimy z orbisem , więc rezydent jaki będzie dopiero się okaże.
        jedyne czego się obawiam , to pogoda , właśnie jestem na stronce pogodowej i
        widzę , że jakieś zachmurzenia przez cały najbliższy tydzień zapowiadają...
        • Gość: Kasia Re: szukam.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:42
          jesli masz zagwarantowany widok na morze i to na 10 pietrze to spoko gwarantuję
          że nie będzie karaluchów :-) co do wypożyczenia samochodu to niestety nie mogę
          Ci nic polecić bo nie mieliśmy w sumie czasu na to, korzystaliśmy z wycieczek
          naszego biura ale na pewno warte polecenia<jesli lubicie góry> jest kanion w
          Costa Adeje- po prostu widoki zapierają dech w piersiach my zamówilismy taxi i
          w sumie płacilismy 12 euro w jedną stronę do tego kanionu w niedzielę wstęp
          jest bezpłatny wieć warto sie wybrać właśnie w ten dzień pozostale dni to koszt
          2,50 euro za osobę jeśli chcesz to masz moje namiary w razie innych pytań
          katarzynka9@autograf.pl lub gg 4583864 , warto oczywiście zobaczyć masce, teide
          i dla dzidziusia oczywiscie Loro Park <zresztą nie tylko dla niego ja sama
          super sie tam bawiłam> a co do rezydenta to te biura sie teraz tam łączą ze w
          sumie nie wiadomo na kogo tam trafisz :-) ale w sumie warto zakodować że jest
          się na wczasach dwa tygodnie szybko miną i NIE WARTO SIĘ DENERWOWAĆ I
          PRZEJMOWAĆ BYLE CZYM :-))) uwierz mi będziecie zadowoleni :-)) w środy na
          kolacji robili zawsze pamiątkowe zdjęcia więc w ten dzień ubierzczie się SUPER
          by zdjęcie było zejefajne... :-) <mam nadzieję że po sezonie też robią te
          zdjęcia> pozdrowionka KAsia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka