Gość: kasia IP: *.ftnet.pl 11.01.07, 17:39 Kto coś może powiedzieć o hotelu Mension Nazaret w Lanzarote ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubin777 Re: Mension Nazaret Lanzarote 13.01.07, 21:29 Gość portalu: kasia napisał(a): > Kto coś może powiedzieć o hotelu Mension Nazaret w Lanzarote ? www.holidaywatchdog.com/3536-Costa_Teguise-Mansion_Nazaret_Apartments-Holiday-Review.html znalazłam tylko to,jest 9 opinii,lecę dopiero w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka9911 Re: Mension Nazaret Lanzarote 15.01.07, 11:30 Witaj! Ja też szukam opinii o tym hotelu, ale wybieram sie do niego z dzieckiem dopiero we wrześniu. Z tego co wyczytałam na stronie którą podałaś to moim zdaniem oceny są dobre ( szczególnie apetycznie brzmią świeże bułeczki dostarczane rano) ale z tego co anglicy piszą to oni byli bez wyżywienia a ja mam katalog z Itaki i tam jest juz w cenie HB. Ciekawa jestem czy mozna wykupić ten hotel bez wyzywienia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rubin777 Re: Mension Nazaret Lanzarote 15.01.07, 13:49 Tak,oni nie korzystali z wyżywienia i na ten temat dotąd nic nie wiem.Nie znalazłam go w innych katalogach,a Itaka wprowadziła Lanzarote w tym roku.Sprzedawany jest tylko w opcji HB i o wyżywieniu nie uzyskałam informacji w biurze Itaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.ftnet.pl 15.01.07, 13:57 A co tam jest kiepskie jedzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza1956 Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.aster.pl 15.01.07, 22:13 Lecę do tego hotelu 20 stycznia, na tydzień, z Itaki. Odezwę się po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka9911 Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.elsat.net.pl 16.01.07, 11:32 Super że lecisz tak szybko! Mam nadzieję że nie zapomnisz i opiszesz jak tam jest. Na temat plaży tez nie ma zbyt duzo informacji ( a w planach urlopowych wiaderka,łopatki i foremki to nasz bagaż obowiazkowy)Pozdrawiam i życzę super opalenizny! Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Mension Nazaret Lanzarote... 16.01.07, 11:53 > Na temat plaży tez nie ma zbyt duzo informacji... Iwonko, przecież niedawno pokazywałem na tym Forum, jak wyglądają plaże w Costa Teguise - najbliżej masz do Plaż: Cucharas i Bastian (po ok. 0.5 km): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=54432294&a=54447150 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka9911 Re: Mension Nazaret Lanzarote... IP: *.elsat.net.pl 16.01.07, 14:42 Tak wyszło że wczesniej nie zauwazyłam tej strony którą tu podałeś ,ale dziekuję teraz, bo moglam sobie popatrzeć i uważam że plaże są fajne. Przyznam sie szczerze że nie przepadam za tłumem ludzi a tu wyglada na to, ze jest szansa nie deptać sobie po głowach na plaży.Hotel do którego sie mam zamiar wybrać to według angielskich turystów ( wyglada na to że tylko tacy tam wypoczywają )jest własnie kameralny i nie ma miliona turystów tak jak jest to na Teneryfie czy Majorce. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Mension Nazaret Lanzarote... 18.01.07, 20:58 Mapka Costa Teguise z plażami: www.freedom4sale.com/lanzarote/local_info/costa-teguise.php bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:48 Costa do przyjęcia.Niska zabudowa,dużo niewielkich centr handlowych. Bastian jest małą plaża,mało leżaków (2 leżaki + parasol w grudniu 8 euro)Placów zabaw jako takich nie ma,są trampoliny do skakania. Zestawu do kopania nie brać - za pare euro można kupić wszystko łącznie z hitem - siatką jak na motyle krórą dzieciaki grzebią w morzu.Plaża las Cucharas jest duża w formie półksiężyca,las Charcos ciut dalej bardziej zaciszna.Jest wypożyczalnia rowerów prowadzona przez parę Niemców,najmiejszy rower tak na ok 6 lat,są i siedziska dla maluchów.Małe kaski mają. Dla zaiteresowanych podaje terminy karnawału : Arrecife 19 lutego Puerto del Carmen 24 lutego San Bertolome 28 lutego Playa Blanca 3 marca Costa Teguise 10 marca (daty za lokalnym przewodnikiem turystycznym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka9911 Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.elsat.net.pl 16.01.07, 14:48 Dzieki za informację.Zestawu do kopania nie biorę skoro można kupić fajny zestaw tam. Z rowerami też super, na pewno skorzystamy. Martwi mnie jedynie to że piszesz o braku placu zabaw dla dzieci. Mam nadzieję że moja 5 latka mnie nie zamęczy na śmierć. Jeszcze raz dziekuję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:03 Nie wiem czy w Nazarecie jest plac zabaw,w moim hotelu nie było.Zawsze można się wkręcić do jakiegoś dużego hotelu typu Melia Salinas albo Sands Beach Resort tam na pewno coś mają a przecież z dzieckiem cie nie wyproszą.Przypomniało mi się że jest jeszcze aquapark na obrzeżach tam są dmuchane zamki,batuty.Drogo jak pies ale jeden dzień można poświęcić(zapytaj w recepcji czy nie ma jakichś zniżek np.zorganizowana wycieczka z hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.01.07, 19:06 Witam. 28.04 LECIMY DO TEGO HOTELU. SZUKAMY FAJNYCH LUDZI, KTóRZY SPęDZAć BęDą TYDZIEń NA LANZAROTE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chenio Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.interpc.pl 17.01.07, 20:16 www.apartamentosnazaret.com/localizacion.asp?lang=esp www.icanarias.com/lanzarote/webcam/uk/ www.playawebcams.com/webcams/fotos-playas_Playa-Las-Cucharas.php?var=30&webcam=canarias&isla=&limit_inf=30 Hotel uruchomił jedzenie od 30 grudnia 2006 r. tylko dla Polaków z Itaki inne nacje z TUI i Hiszpanie zaczęli również przestawiać się na jedzenie posiłków w hotelowej restauracji. Posiłki smaczne i spory wybór. Trochę przydrogie piwo mały 0,25 heineken 1,6 euro. W różnych budynkach różne apartamenty ale wszystkie z aneksem. Przez pierwszy tydzień z rozpędu dawali również Polakom rano na klamce drzwi świeże bułki. Z dnia na dzień starali się o różnorodny asortyment w jedzenie no i inwestowali w nowe chłodnie na lody, opiekacz do tostów, solniczki itp.W samej kuchni zaczęli montować jakieś bliżej mi nie znane pojemniki z kominem. Właścicielka i jej dwie córki Mercedes i Claudia bardzo miłe. Na recepcji dwa stanowiska płatnego dostępu do internetu jest też dostęp bezprzewodowy. Hotel ma trzy baseny. Plaży w koło bardzo wiele moim zdaniem najbliższa Jabbillo, tak też nazywa się ulica przy której jest hotel, jest atrakcyjna zresztą inne też. Od ulicu w kompleksie hotelowym super market sieci Spar jest ich w okolicy więcej. Inne sieć to Netto. W czwartki w Peublo Marinero naprzeciw hotelu odbywa się targ z różnymi wyrobami. Peublo Marinero tak też nazywa się przystanek komunikacji autobusowej przed hotelem. Stąd co 20 minut odjeżdżają one do Areciffe (stolicy wyspa). Przez dwa tygodnie (wróciliśmy 13.1.07) w hotelu było bardzo dużo małych dzieci nawet 3 miesięczna dziewczynka. Na ulicach nie ma tłumów takich jak na Teneryfie można powiedzieć, że jest prawie sennie życzę wszystkim miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.ftnet.pl 18.01.07, 18:01 A do plaży daleko ? lepiej zabrać gotówkę, czy wziąć karty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chenio Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.interpc.pl 18.01.07, 21:59 podesłałem ci link na którym jest mapa także satelitarna można ją powiększyć i zobaczysz, że wszędzie jest naprawdę blisko; lepiej mieć euro ze sobą a jako rezerwę kartę, każda transakcja kartą czy z bankomatu czy w placówkach handlowych niestety nie jest tania bez względu w jakim banku masz konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.ftnet.pl 19.01.07, 21:18 Ale tylko prowizja jest z bankomatu, a jak płacę to przecież nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chenio Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.interpc.pl 20.01.07, 17:07 Tak masz rację jeżeli masz konto w euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.aster.pl 22.01.07, 18:25 aż sprawdziłem bocos mi sie wydaje że przynajmniej majac konto np w WBK, kurs po jakiej bank liczy wcale nie jest wyzszy niz kantorowy euro; czyli placic kartą sie oplaca: Kursy kantorowe z dnia 2007-01-22 EUR Miasto Nazwa i adres 100 EUR Kupno Sprzedaż Kupno Sprzedaż Bielsko Biała KUBISA, ul. 3-go Maja 2 389.50 Kraków FH BAKSY, ul. Nowowiejska 29 393.00 Warszawa DIME, Krakowskie Przedmieście 41 386.00 Warszawa MANHATTAN, al. Jana Pawła II 45A 391.00 Wrocław DOREX, ul. Świdnicka 43 393.50 a dzis w WBK: EUR 3,9199 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka9911 Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.elsat.net.pl 21.01.07, 22:00 Mam pytanie odnośnie samolotu. Czy w trakcie lotu jest catering i czy jest on płatny , jakie linie lotnicze i o której godzinie są wyloty i powroty ? Z góry dziekuję i pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
borysa Re: Mension Nazaret Lanzarote 22.01.07, 10:37 Niestety, przelot nie jest oplacony z jedzeniem, warto z soba cos zabrac, bo oferowane kanapki sa po 6 euro. Napoje mozna kupic po odprawie i tylko te mozna zabrac do samolotu. Wrocilam w Nazaretu bardzo zadowolona, choc musielismy zamienic pokoj : studio na parterze, ktore nam przydzielono jest bardzo ciemne i przygnebiajace, moze w lecie jest lepiej, ale w zimie masakra ! Apartament bardzo wygodny, dwupoziomowy z aneksem i balkonem. Jedzenie bardzo dobre i roznorodne, obsluga bez zarzutu. Sposrod 3 basenow jeden jest z podgrzewana woda, (choc rezydentka o tym nie informowala)i w tym sie kapalam. Inernet wolny i drogi : 1 euro za 10 min. Wczesniej bylam na Teneryfie, ale tutaj znacznie dla mnie przyjemniej, wiekszy spokoj, brak ogromnych hoteli-blokowisk, bardziej jest kameralnie. Az zal bylo wracac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka9911 Re: Mension Nazaret Lanzarote IP: *.elsat.net.pl 22.01.07, 11:28 Teraz jestem juz w 100% pewna mojego wyboru i baardzo sie ciesze że jest tam spokój i cisza. Sersecznie pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś