Gość: mag IP: *.acn.waw.pl 20.09.08, 23:30 Wybieram sie za 2 tygodnie na Gran Canarie. Chcialabym pojechac do Loro Parku na wlasna rękę. Czy to dluga wyprawa? Rozumiem, że przeprawia sie promem (chcę wypożyczyć samochód) Proszę o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: And-solar Re: Loro Park a Gran Canaria- doradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 13:16 nie wiem jak długo płynie prom ale myśle ze około 30-40 minut a z puerto de la cruz samochodem do loro parku to max 40 minut i naprawdę warto orki są tylko w trzech miejscach na świecie w sztucznych zbiornikach ,Australia ,Stany i w Loro polecam super Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski moim zdaniem odpusc 22.09.08, 15:13 szkoda czasu i pospiechu. Po 1 - musisz przejechac cala wyspe i dostac sie na prom po 2 - po przyplynieciu do Parku przejazd po 3 - zwiedzanie parku z zegarkiem w reku i spogladaniem nerwowym czy aby uda sie jeszcze cos zobaczyc bo nie wiadomo czy zdazy sie na prom. Lepiej poprostu nastepnym razem wybrac sie na Teneryfe a nie na GC. Zamiast tego jesli jestescie z dziecmi wybierzcie sie do Palmitos Park, tez zajmie wam to 5,6 bardzo ciekawie speczonych godzin i jesil sie wam spodoba mozecie zawsze zostac jeszcze dluzej. Do tego aqua park przy Playa del Ingles itp, naprawde szkoda gonic na Tene. Lepiej wybrac sie tam na tydzien i spokojnie pozwiedzac. Gość portalu: mag napisał(a): > Wybieram sie za 2 tygodnie na Gran Canarie. Chcialabym pojechac do > Loro Parku na wlasna rękę. Czy to dluga wyprawa? Rozumiem, że > przeprawia sie promem (chcę wypożyczyć samochód) > Proszę o rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: moim zdaniem odpusc IP: *.kalisz.mm.pl 23.09.08, 18:57 Będąc na GC wybraliśmy się na zorganizowaną wycieczkę do Loro Park na Teneryfie. Prom płynął 1 godzinę (tak się reklamuje przewoźnik Fred.Olsen.es), choć z powrotem podróż trwała o 20 minut (!) dłużej. W sumie licząc od momentu zabrania nas sprzed hotelu (ok. 8.30) do powrotu (22.30) minęło ładnych parę godzin. Tak więc wyprawa nie należy do łatwych, zwłaszcza z dzieckiem. Ale naprawdę warto było się poświęcić ! Warto skorzystać z okazji będąc na GC, bo nigdy nie wiadomo, czy uda się wrócić na Wyspy. Poza tym dość istotna sprawa. Z tego co wiem to wypożyczalnie nie zgadzają się na przewożenie swoich samochodów pomiędzy wyspami. Powinieneś to wcześniej sprawdzić, by się nie rozczarować. W takim przypadku pozostaje wersja jak nasza - z wycieczką... JD Odpowiedz Link Zgłoś