Dodaj do ulubionych

Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny?

IP: *.acn.waw.pl 22.11.09, 17:10
Witajcie,
w niedlugim czasie przeprowadzam sie w okolice ul.Lucerny/Trakt Lubelski.
Polećcie prosze od kogo moge w tej okolicy wziac internet i tv/kablowke. Nie
musi byc jeden dostawca obu tych uslug, moga byc osobno. Tepsa odpada,o ile sa
jakies alternatywy. Internet im szybszy tym lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: :)) Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 18:51
      To ty nie wiesz gdzie sie przeprowadzasz??
      Jak bedziesz mial internet z TP to bedziesz wieeelkim szczesciarzem. Bo w tej okolicy najczesciej nawet neo 1 giga zle dziala. A zadnych kablowek nie ma. Wawra nie obsluguja. Nie ma tez zadnych alternatywnych dostawcow, poza radiowkami, ktore dzialaja jak chca.

• Gość: aga_aga Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.acn.waw.pl 22.11.09, 19:52
        pod tym wzgledem nie wiem. Powinnam?
        więc probuje sie wlasnie dowiedziec...

poczekam aż się odezwą osoby które internet w tej okolicy mają.
        I powiedzą konkretnie od kogo.
        Proszę o konstruktywne odpowiedzi.
        • miszel73 Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? 22.11.09, 21:20
          Mieszkam przy ul. Klimontowskiej i powiem tak:
          TPSA z wielką łaską zechciała założyć tu telefony. O kablówce zapomnij: nic
          kompletnie tu nie dociera.
          Sferii nie próbowałem, mam TPSĘ 1Mbit i nie miałem przypadku żeby coś źle
          działało. Mój brat ma 2Mb na starych kablach i też mu wszystko śmiga bez problemu.
          Aga, a to na jakieś nowe osiedle się wprowadzasz?

Pozdrawiam
          Michał
          • Gość: aga_aga Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.acn.waw.pl 23.11.09, 08:30
            nie, nie nowe, istnieje od 2004 chyba. popytam jeszcze sasiadow i byla
            wlascicielke.
      • Gość: Bobi Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 21:18
        > To ty nie wiesz gdzie sie przeprowadzasz??

To ty jesteś wielkim laikiem,
        bo właśnie na tym skzryżowaniu stoi ich węzeł światłowodowy z
        urządzeniami do Neo. Widać go wyraźnie, bo to wielka szafa.
        Jesli jest więc linia, będzie chodziło nieźle. Jeśli nie ma, no
        to ... blada. Bo jakoś tak jest, że genialni inni operatorzy też nie
        chcą budować sieci. A wszyscy piękni są tylko na reklamach.
        • Gość: mz Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 09:36
          Linia to jeszcze mało - u mnie 512 działa (neo) a przejscie (czy
          raczej próba) na 1 Mb to wielka porażka TP.
          • Gość: kajkai Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: 195.8.216.* 23.11.09, 11:01
            Radionet - dziala ok.
            Wczesniej obslugiwal nas na osieckiej teraz na Wiazanej w Wawrze.
            • Gość: Ostrzegam Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 11:46
              Ostrzegam przed radionetem. Jest bardzo drogi, każą sobie płacić za łącze symetryczne jak za zboże, przez dwa lata korzystania z radionetu , przez 9 miesięcy łącze było tragiczne ( rachunkow nie obniżyli) , a gdy wreszcie udalo im się osiagnąc jako taka stabilnosc, to... otrzymalem od nich maila z pogrozkami, ze jak nie odlacze P2P to... doniosa na mnie na policje!!! Bo pewnie z bardzo obciazalem im lacze :))
              Od razu zerwalem umowe. Mam teraz TP , Neo i duzo lepszy internet. I nikt mnie nie straszy policja. Wedlug nich silne lacze symetryczne sluzy do odbioru e-maili. Wiec jesli zalezy Wam na laczu do przegladania stron za duze pieniadze polecam radionet. Inaczej nie, chyba , ze lubicie miec do czynienia z policja...:))
              • Gość: gość Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: 217.17.37.* 23.11.09, 12:32
                > Ostrzegam przed radionetem
                > Mam teraz TP , Neo i duzo lepszy internet.

To mamy zupełnie inne doświadczenia.
                Tpsa kazała mi płacić za internet jeszcze długo po tym, jak
                przestała sobie radzić z jego dostarczaniem dla mnie (osiągalny był
                jedynie w środku nocy albo w czasie meczu piłkarskiego, a i to nie
                zawsze). Kilka tygodni zwodziła, że "będzie lepiej", ale nie było.

Radionet (teraz Dormar) bardzo sprawnie wszystko zamontował, służy
                wszelką pomocą techniczną (uprzejmie i bez komentarzy :-)
                odpowiadając na wszystkie dziwne pytania), nie mam żadnych kłopotów
                z internetem (a jestem u nich 2 lata), a kiedy ostatnio zapomniałam
                zapłacić w terminie, dostałam na pocztę arkusz w exelu ze stanem
                moich płatności i uprzejmym zapytaniem czy dane się zgadzają (czym
                mnie po prostu wzruszyli :-)
    • Gość: abo Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: 217.17.38.* 23.11.09, 13:05
      Kablówki raczej nie uświadczysz jeśli już to raczej satelita.
      Platformę zostawiam Ci do wyboru.
      Jeśli zaś chodzi o interek to ja mam 1Mb od www.cebit.com.pl
      za pierwsze pół roku płaciłem 25 PLN a teraz 55 PLN za tak jak już wspomniałem 1 Mb.
      Zresztą więcej informacji na stronce którą wczesniej podałem.
      Jeśli chodzi o mnie to jestem raczej zadowolony z interka.
      Miało być 1Mb i jest 1 Mb.
      • miszel73 Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? 23.11.09, 22:13
        A ten Cebit to radiówka? Na jakiej zasadzie to działa?
      • Gość: Julek Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 10:55
        Mieszkam na Trakcie niedaleko Lucerny i mam Neostradę 6Mb i osiąga tą prędkość bez problemu już od dwóch lat, więc nie wiem skąd biorą się te wasze opinie że u was źle to działa. Parę lat temu faktycznie działało to różnie ale odkąd przeszli na światłowody wszystko jest ok. Kablówki nie ma i nie będzie, więc zostają tylko platformy cyfrowe.
    • Gość: dziecko neo Re: Internet i TV Wawer: Trakt Lubelski/Lucerny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 14:26
      Wszyscy tu narzekaja na tepse, ale zeby nie tepsa to do dzisiaj byscie nie
      wiedzieli co to internet
      • baryanin NEtia wimag uwaga 25.10.10, 20:29

posiadam usługę netia wimax w warszawie na wawrze.
        początkowo miałem 2mb i przez pół roku było ok...
        jednak prędkośc zaczęła spadać i spadać.
        złożyłęm 1 reklamacje drugą itd...
        zmieniono mi prędkośc na 1mb i miało być lepiej bo podobno za dużo podłączyli abonentów i nie radzą sobie z tym problemem.
        dziś mam niby 1mb ale strony chodza b.b.b. wolno
        na testerze prędkości netu wychodzi mi że mam 200kb czyli jak kiedyś modem....
        złożyłem reklamacje i nawet nikt się do mnie nie odezwał....
        ostrzegam więc wszystkich z daleka od netii wimax!!!!!
        teraz szukam nowego dostawcy internetu gdyż netia już nie potrafi zapewnić mi nawet 1mb.
        tylko po 2 w nocy internet zaczyna chodzić lepiej więc jak komuś to nie przeszkadza to polecam!!!!
        • Gość: Bobi Re: NEtia wimag uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:51
          Tak to jest z dostępem współdzielonym.
          Jak jesteś sam to śmiga,
          jak klientów trochę dojdzie, to zaczyna się zwykła proza życia.
        • Gość: TPSANeo Re: NEtia wimag uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:09
          Może dlatego, że "na Wawrze", u mnie "w Wawrze" śmiga jak złoto
          • Gość: bax Re: NEtia wimag uwaga IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 00:22
            A jak teraz sytuacja wygląda? Wprowadzam się za 2 tygodnie na Wiązaną...
            • Gość: karol Re: NEtia wimag uwaga IP: *.bas.roche.com 17.02.11, 12:13
              Jest tak samo. Netia olala zupelnie klientow w tej okolicy. Ja nie rozumiem jak majac pelna techniczna wiedze na temat przepustowosci stacji bazowej mozna bylo podlaczyc wiecej klientow niz to fizycznie mozliwe, a potem w odpowiedzi na reklamacje przyznac sie do tego i zaproponowac przejscie na inna nizsza predkosc. Amatorszczyzna do kwadratu.

A sytuacja z internetem jest zla. W listopadzie (chyba) po domach chodzil jeden pan z TP SA i pytal o chec podlaczenia nowoczesnej linii swiatlowodowej. W grudniu pytalem go jak sprawa wyglada i powiedzial, ze w ciagu pol roku powinny ruszyc prace i przynajmniej w okolicy Wiazanej jest szansa na super szybki internet w polowie roku.

Pozyjemy zobaczymy, bo teraz jest gorzej niz u moich rodzicow na wsi, oni maja stabilne 4Mbps, a ja w Warszawie wyciagam wieczorami 70KB/s.

• Gość: bax Re: NEtia wimag uwaga IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 00:02
                Dzięki. Czyli tragedia... Ja muszę mieć internet, bo często w domu pracuję. Dziecko chce mieć mini mini w telewizji, a potrzebuję też linii telefonicznej...
                • Gość: karol Re: NEtia wimag uwaga IP: *.bas.roche.com 22.02.11, 14:01
                  Nie daj sie tylko nabrac na Radionet. Jeszcze gorsza tragedia niz Netia. Netia wieczorami zwalnia do tych powiedzmy 70KB/s (zwykle jednak sie utrzymuje ponad 100) ale dziala (w nocy wyciaga te 250KB/s bez problemu).

Z Radionetem roznie bywalo, ale moment zakonczenia umowy byl dla mnie duza ulga. Jedyny plus Radionetu to symetryczne lacze, pod warunkiem, ze w ogole dzialalo :)

A Mini Mini jest napewno w TV N, Canal+ czy Polsacie Cyfrowym.
                  • Gość: Nie ma Mini Mini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 18:50
                    nie ma w Polscie Cyfrowym kanału MiniMini
                    • Gość: bax Re: Mini Mini IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 00:53
                      Witam ponownie. Poprzeglądałem oferty różnych dostawców no i 3 w 1 oferuje chyba tylko TPSA, choć oferta programów jest dość ograniczona, choć z drugiej strony mają też ofertę anteny satelitarnej.
                      • Gość: a jest jeszcze JJS IP: *.jjs-isp.pl 19.03.11, 18:48
                        witam
                        ja mam neta z JJS-u i jestem bardzo zadowolony
                        www.jjs.pl
                        • Gość: bax Re: jest jeszcze JJS IP: *.171.101.72.static.crowley.pl 20.03.11, 23:59
                          TP SA nie ma technicznych możliwości...
                          Na razie sprawdzę JJS, Netię - choć wypytam się o transfer, no i może blueconnect w Erze.
                          Na razie korzystam z "darmowego" netu od sąsiada...
                          • Gość: edyta Re: jest jeszcze JJS IP: *.play-internet.pl 14.02.15, 22:31
                            Jest nowa alternatywa italnet , ostatnio widziałam panów jak kabel ukladali, najszybszy Internet maja 1000 mbit? Czy ja dobrze zrozumiałam? Nigdzie nie widziałam takiej prędkości to realne?
                            • bobi_wawer Re: jest jeszcze JJS 15.02.15, 08:36
                              Realne, ale raczej nie stosowalne.
                              Pewnie dają 100 Mbit/s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka