Dodaj do ulubionych

Zbiórka choinek

03.01.15, 12:17
wawer.warszawa.pl/pl/news/zbiorka-choinek
Ciekawe jak mieszkańcy mają dostarczyć te choinki? Nie wyobrażam sobie, aby ktoś szedł z choinką z Radości do naszego urzędu. Czy ktoś u nas myśli, czy to jednak nadal deficytowy towar?
W zeszłym roku (lub wcześniej) firmy odbierające śmieci zabierały też i choinki. Teraz? Teraz to trzeba we własnym zakresie pociąć choinkę i wrzucić do worka ze zwykłymi śmieciami :-)
To jest ekologia i XXI wiek. Brawo HGW.
Obserwuj wątek
    • bobi_wawer Re: Zbiórka choinek 03.01.15, 14:13
      A jak ją przywlekli do swego domu?
      • aninianin Re: Zbiórka choinek 03.01.15, 14:47
        ja dostalem ja kurierem, gratis.
        • aninianin Re: Zbiórka choinek 03.01.15, 14:49
          tzn firma gdzie kupilem przez siec pokryla sama kuriera i dostarczyla.
          I predzej umre, niz bede ja ciagnal do urzedu.
          Ok moge ewentualnie wyslac ja kurierem na koszt bufetowej :)
      • miedzylesianin1 Re: Zbiórka choinek 03.01.15, 18:28
        ja przywiozłem samochodem. Choinka była dość szczelnie owinięta przez sprzedawcę i w samochodzie miałem może ze 3 igły. Niestety w drugą stronę tak się nie da. Nie ma opcji owinięcia jej i przywiezienia pod urząd. wystarczy, że skoszoną trawę na własny koszt dostarczam, choć coraz częściej wyrzucam ją do śmietnika.
        • bobi_wawer Re: Zbiórka choinek 03.01.15, 20:57
          Kurcze, ja generalnie jestem za jakimś organizowaniem życia dla dobra ogólnego. Ale czasem pretensje jeśli się im bliżej przyjrzeć są tragiczne. Trochę winne ponosi coraz bardziej opiekuńcze państwo, które przejmuje rolę odpowiedzialności.
          Rozumiem że każdy z was kupując coś nie zastanawia się po co mu to i jak się z tym będzie obchodził.
          Kupując samochód nie obchodzi go gdzie go będzie parkował, którędy jeździł (korki to wina drogowców). Jak spadnie śnieg to wina Kaczyńskiego (pamiętam jak go wszyscy opluwali za piątkowe korki), HGW, Tuska itd, bo korki się zrobiły, a ja muszę moja karocą dojechać.
          Jak kupujecie choinkę, to tylko na czas użytkowania, poza tym czasem jest już nie wasza. Nich się Hanka martwi. Bo mi się samochód zabrudzi i w ta stronę nikt mi nie zapakuje.
          Trzeba było myśleć przed zakupem.
          • aninianin Re: Zbiórka choinek 03.01.15, 22:05
            Nie. Maja ja odebrać z posesji. Tak jak zawsze. Tyle.
            • miedzylesianin1 Re: Zbiórka choinek 04.01.15, 12:12
              Mieszkańcy bloków wynoszą przed altanki ze śmieciami i problem z głowy - przyjeżdża MPO lub Lekaro zabierają i po krzyku. Natomiast mieszkańcy domów jednorodzinnych już tak dobrze nie mają. Nie dość, że śmieci odbierane są 2 razy rzadziej za te same pieniądze, to odbiór choinki też jest problemem. Jak wspomniałem - w zeszłym roku Lekaro na polecenie miasta odbierało choinki - były 2 termin jak dobrze pamiętam - początek i koniec stycznia. teraz miasto się wypina. Skoro jest demokracja i równość, to dlaczego mieszkańcy bloków mają zapewniony odbiór choinki, a my nie? Też płacę za wywóz śmieci, też płacę podatki.Więc o co chodzi? Jesteśmy gorsi, bo mieszkamy w domach, a nie w blokach? Tu nie chodzi o opiekuńczość państwa, a raczej o równe traktowanie i nie okradanie spoleczeństwa.
              • jhbsk Re: Zbiórka choinek 04.01.15, 12:15
                Nie za te same pieniądze. Za o wiele większe pieniądze. Mieszkańcy domów jednorodzinnych płacą za wywóz odpadów jak za zboże.
          • jhbsk Re: Zbiórka choinek 04.01.15, 12:16
            bobi_wawer napisał(a):

> Kurcze, ja generalnie jestem za jakimś organizowaniem życia dla dobra ogólnego.
            > Ale czasem pretensje jeśli się im bliżej przyjrzeć są tragiczne.

Tragiczne to jest zorganizowanie odbioru odpadów. I nie chodzi tylko o odpady zielone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka