tola_tola2 09.01.15, 21:03 Czy ktoś zna polskie biuro pośrednictwa pracy (agencję pośrednictwa pracy) do pracy tymczasowej w Izraelu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maccabi30 Re: PRACA TYMCZASOWA W IZRAELU 10.01.15, 09:36 Tymczasowa praca w Izraelu dla obcych jest pomoc geriatryczna ze starymi osobami.Placa nie jest wysoka,kolo 5.5 tys.szekli ale tez nie ma wydatkow.Podpowiem Tobie,ze u mnie mieszka tesciowa i mamy pomoc Filipinki,ktora jest z nami 7 lat dlatego tez wiem ile zarabia.Dla niej ta suma jest olbrzymia ale czy dla Ciebie wystarczajaca? Odpowiedz Link
tola_tola2 Re: PRACA TYMCZASOWA W IZRAELU 10.01.15, 13:25 Dziękuję, to już jakiś krok dalej :-) Czy są jakieś legalne formy zorganizowania takiej pracy lub podobnej? Czyli biuro pośrednictwa? agencje pracy? Do Izraela można otrzymać wizę na 3 m-ce (turystyczną), a jeśli udajesz się do pracy, trzeba mieć załatwione wszystkie papiery. Odpowiedz Link
maccabi30 Re: PRACA TYMCZASOWA W IZRAELU 10.01.15, 14:41 Mysle,ze sa.Jest w Izraelu bardzo duzo starych Zydow z Polski,ktorzy potrzebuja pomoc a Twoj jezyk polski moze bardzo pomoc.Ja zwrocilbym sie do ambasady izraelskiej i tam napewno znaja cala procedure.Wiem,ze sa tu pracowniczki z prawie calego swiata.Wpierw dostaniez pozwolenie pracy na 4 lata.Tzn.mozna zmienic pracodawce ale po 4 latach to musi byc ten ostatni,ktorym zaopiekujesz sie az do jego odejscia z tego swiata.Nasza Filipinka ma wszystkie prawa socjalne i w marcu leci do domu na urlop ktory bedzie platny.Tez gdy skonczy pracowac dostanie odszkodowanie....miesiac razy lata,ktore pracowala. Zycze powodzenia i z checia odpowiem na nastepne pytania w miare swoich mozliwosci:))))) Odpowiedz Link