Dodaj do ulubionych

choinka :)

04.12.06, 15:31
jeszcze trochę czasu,choć wszędzie już wmawiają,że Świeta za moment więc i
mnie dopadła ta atmosfera.kombinuje jak w tym roku ozdobić choinkę. w ub roku
miałam całą w kwiatach (sztucznych oczywiście),a teraz myslę nad jadalnymi
ozdobami-jabłka,orzechy,cukierki. a Wy? macie jakis pomysł na ozdobienie
choinki?
pozdr
Obserwuj wątek
    • gacusia1 Re: choinka :) 04.12.06, 16:04
      Wczoraj zawiesilam lampki na okna.Choinke kupimy pewnie 2tyg przed
      swietami.Bedzie ozdobina na czerwono i zloto.
      • wiolunia79 Re: choinka :) 04.12.06, 18:45
        Ja w tamtym roku wyrzuciłam starą bo to już wystrzęp był a w tym roku chciałam
        taką z 1,8metra ale moj facet powiedział że chce małą tzn.ok.50cm. Chyba pod
        lupą bym ją oglądała.I tak kupię taką jaką chcę! A co?
      • wiolunia79 Re: choinka :) 04.12.06, 18:47
        Aha, i będzie kolorowa bo tak mi się podoba.
    • dotsi Re: choinka :) 04.12.06, 19:18
      w tamtym roku była niebiesko-czerwona, przedtem złota, a w tym roku ja mam miec
      złoto-czerwoną.
      A syn ma miec druga małą choinke "ekologiczna"smile i sam robi(ja mu tylko pomagam)
      ozdoby z krepiny, sianka, z szyszek pomalowanych kolorowymi farbami lub
      ozdabianych dzwonaczkami lub koralikami.
      Pomysł przyniósł ze szkoły a ja znalazłam na allegro cos takiego :
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2123085
      i sami coś podobnego staramy się zrobic , może nie tak piękne ale mamy z synem
      przy tym niezłą frajdę.
    • nikitka78 Re: choinka :) 04.12.06, 21:03
      W ubiegłym roku mieliśmy pierwszą naszą choinkę, była śliczna smile. Kolory:
      bordo, krem, złoto, granat, dużo brokatu.
      Ozdoby kupowaliśmy za każdym razem jak byliśmy na zakupach, bo martwiliśmy się,
      że będzie mało, a potem nie mieliśmy miejsca żeby wszystko powiesić- na gęstym
      drzewku 2,00! W tym roku nic nie kupię, będę się cieszyć zeszłorocznymi
      bombkami.
      • onion11 Re: choinka :) 05.12.06, 00:25
        Nasz choinka rosnie w ogrodzie, kupilismy ja pare lat temu na nasza drugie
        swieta razem. Miala wtenczas jakies 20 cm i byla w malutkiej doniczce. Obecnie
        ma jakies 60cm, rosnie sobie w wiekszej doniczce, przesadzamy ja w miare
        potrzeb, podlewamy i odzywiamy i na swieta przynosimy do domu, zeby jej sie tez
        zrobilo radosnie, swiatecznie i cieplo. Zawieszam niewiele ozdob (jest jeszcze
        dosc delikatna i nie chce polamac galazek), mam takie fajowe gwiazdki i male
        reniferki z materialu (dostalam w prezencie od klientki z Danii - sa piekne) i
        w tym roku chyba zawiesze na doniczce swiatelka, zeby troche ja oswietlic(nie
        chce montowac swiatelek na galazkach, bo beda ja parzyc - a i tak za pare dni
        wystawie ja do jej naturalnego srodowiska - czyli do ogodka). Pewnie za pare
        lat, bedziemy ja musieli wsadzic na stale do ziemi, ale narazie jeszcze moze
        sobie rosnac w doniczce i wchodzic tym sposobem do domu na swieta.
        • 76kitka Re: choinka :) 05.12.06, 15:05
          My zawsze kupujemy choinkę w dużej donicy, po świętach idzie do ogórdka, a na wiosnę do ziemi. Mikołaj i kot wykazuja duże zainteresowanie ozdobami więc nasze drzewko jest bezpieczne. Zawieszamy na nim: orzechy, szyszki farbowane na biało pasta do zebów, pierniczki w kształcie serc i ozdoby ze słomy. Kolor naturalno(słoma orzechy, wstążki)-czerwony(lampki, nitki ozdób). W zeszłym roku choinka wyglądała cudnie, a pachniała jeszcze lepiej.
    • oronka Re: choinka :) 05.12.06, 16:06
      Taka ciepła pogoda, ze nie czuje sie zblizajacych świat.//
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka